Δημήτρης Σπαρσής ο εκλεκτός Κεραυνού για νέο μέλος στο Δ.Σ. του Invest Cyprus

Ο Δημήτρης Σπαρσής, με περισσότερα από 30 χρόνια εκτεταμένης εμπειρίας στον χρηματοοικονομικό και τουριστικό τομέα, είναι όπως πληροφορείται το InBusinessNews o εκλεκτός του υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού για διορισμό ως πρόσθετο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Invest Cyprus.

Για την πρόθεσή του να προτείνει τον διορισμό πρόσθετου μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Invest Cyprus είχε ενημερώσει την προπερασμένη Παρασκευή το Υπουργικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός, με τον κ. Σπαρσή να είναι το πρόσωπο που έχει επιλεγεί και έχει προταθεί στο Δ.Σ. του οργανισμού για διορισμό.

Σημειώνεται συναφώς πως με βάση το καταστατικό του Invest Cyprus, αρμόδιο για τον διορισμό πρόσθετων μελών στο Δ.Σ. είναι το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, με επιστολή του προς το Δ.Σ. του Invest Cyprus, ο κ. Κεραυνός ενημερώνει για την επιλογή του κ. Σπαρσή και εισηγείται τον διορισμό του, κάτι στο οποίο πρόκειται να προχωρήσει το Δ.Σ. του οργανισμού κατά την επόμενη συνεδρία του.

Το who is who του Δημήτρη Σπαρσή

Γεννημένος το 1964, ο Δημήτρης Σπαρσής εργάστηκε στον κυπριακό τραπεζικό τομέα και υπηρέτησε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις ως προϊστάμενος των ασφαλιστικών εταιρειών, διευθυντής εταιρικών υποθέσεων και διευθυντής δικτύου καταστημάτων.

Επίσης, εργάστηκε στον ΚΟΤ και διετέλεσε διευθυντής στο γραφείο του ΚΟΤ στο Άμστερνταμ για τρία χρόνια.

Σήμερα, ο κ. Σπαρσής είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως και της NAGA Markets Europe Ltd. Επίσης, εργάζεται στην Επενδυτική Εταιρεία Consulco ως σύμβουλος ανάπτυξης εργασιών.

Είναι κάτοχος M.Sc. στον Τουρισμό, Σχεδιασμό και Ανάπτυξη από το Πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο και Β.Α. πτυχίου στα Οικονομικά-Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Albany, ΗΠΑ.

Ειδικότερα, εργάστηκε στην Ελληνική Τράπεζα, από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, όπου υπηρέτησε ως Corporate Affairs Manager, ως Manager Branch Network Nicosia και ως Head of Insurance Division.

Νωρίτερα, εργάστηκε στην Τράπεζα Κύπρου, στις Γενικές Ασφάλειας, Sales and Marketing Manager, καθώς και ως Divisional Director Group Corporate Affairs & Communication και Branch Manager στην πρώην Λαϊκή, όπου κατείχε πιο πριν και διάφορες άλλες θέσεις.

Προηγουμένως, εργάστηκε στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμό(ΚΟΤ) σε Κύπρο και Ολλανδία, αλλά και στον όμιλο εταιρειών AEOLOS.

Τον Νοέμβριο του 2022 διορίστηκε ως ανεξάρτητο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyprus Development Bank(cdb bank). Είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. της NAGA European Markets και σύμβουλος ανάπτυξης εργασιών στην Consulco Capital.

Συμμετείχε επίσης κατά το παρελθόν σε διοικητικά συμβούλια διάφορων επιχειρηματικών οργανισμών, τόσο στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας