powered by

Πνευματικά δικαιώματα: Χρήση έργων από επιχειρήσεις και καταστήματα

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο με θέμα «Πνευματικά Δικαιώματα-Χρήση Έργων από Επιχειρήσεις και Καταστήματα: Ανοικτή Συζήτηση για τις Προκλήσεις και τις Προοπτικές» που διοργάνωσαν οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης GRAMMO, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΕΡΑΤΩ και CNR, οι οποίοι εκπροσωπούν δικαιούχους πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων (δισκογραφικές εταιρείες, τραγουδιστές, μουσικούς και ηθοποιούς).

Στο Hilton Nicosia και σε μια αίθουσα γεμάτη καλλιτέχνες, νομικούς, ακαδημαϊκούς, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, εκπροσώπους ΜΜΕ, καθώς και συνδικαλιστικές οργανώσεις, συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και τη δίκαιη χρήση έργων από την επιχειρηματική και όχι μόνο κοινότητα.

Με στόχο την ενημέρωση των χρηστών για το νομοθετικό καθεστώς πνευματικής ιδιοκτησίας που ισχύει σήμερα, οι Οργανισμοί ενημέρωσαν τους ενδιαφερομένους για το νομοθετικό καθεστώς που ισχύει σήμερα στην Κύπρο σε σχέση με την υποχρέωση καταβολής αμοιβών για τη χρήση των έργων διανοητικής ιδιοκτησίας, καθώς και τυχόν προτάσεις βελτίωσης, αλλά και για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις.

Σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, στο συνέδριο, αναλύθηκαν θέματα που αφορούν τον ρόλο του Κράτους, της Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης.

Συνεχίστηκε με πάνελ που εξέτασε τις βασικές προκλήσεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ δικαιούχων και χρηστών. Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν, επίσης, αξιόλογοι ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, της Έφορος Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Δειτε Επισης

Ιδρύει κοινωφελές ίδρυμα στη Νέα Υόρκη και ενισχύει την διεθνή παρουσία του το Ινστιτούτο Κύπρου
Μ. Δαμιανός: Η Κύπρος αναδεικνύεται κόμβος παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών-Εγκαινιάστηκε το El Greco
Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Κυπρίων Επαγγελματιών Ελλάδας-«Εφαλτήριο για από κοινού ανάπτυξη»
Η Κύπρος φιλοξένησε την ετήσια τελετή «Collectives» του Conservation Collective
Ενισχύουν τη συνεργασία τους ΚΣΕΕΚ και AIAD-Πού αποσκοπεί το MoU που υπέγραψαν
Το RMHC Κύπρου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας με το μεγαλύτερο Family Fun Day
Πρώτο επιστημονικό συνέδριο για τον αυτισμό στο ΤΕΠΑΚ
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
Υποτροφία «Εύη Παπαδοπούλου»: Η ΚΕΑΝ επενδύει για άλλη μια χρονιά στην εκπαίδευση των νέων