Back To Yesterday: Το νέο συλλεκτικό άλμπουμ από τον John Vickers

Τον Ιούλιο του 1972, ένας νεαρός Άγγλος κατέφθασε στην Κύπρο με μια βαλίτσα και μια κιθάρα. Σύντομα το όνομά του και η φωνή του θα γίνονταν γνώριμα σχεδόν σε όλη την Κύπρο, χάρη στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του εκπομπές αλλά και τη δική του μουσική. Το 1975, ο John Vickers έντυσε με μουσική το ποίημα It Was an Island (Ήταν ένα νησί) το οποίο έγινε το single με τις περισσότερες πωλήσεις στο νησί, και το 1979 κυκλοφόρησε At Last, το πρώτο από τους τέσσερις δίσκους του με δικά του τραγούδια.

Αργότερα, θα έγραφε μουσική για την κυπριακή συμμετοχή της Eurovision το 1990, Μιλάς Πολύ, καθώς και τα λόγια και την μουσική του ομώνυμου τραγουδιού της αναγνωρισμένης ταινίας μικρού μήκους του Μάριου Στυλιανάκη, Good Morning Aphrodite (2005), το οποίο ερμήνευσε ο ίδιος.

Από την κυκλοφορία του CD του Favourites 1968-1978 πριν από 25 χρόνια, ο John Vickers έχει επικεντρωθεί στην καριέρα του ως δημοσιογράφος, εκδότης και μεταφραστής, αλλά τώρα επιστρέφει με μια ολοκαίνουργια συλλογή τραγουδιών-τα οποία γράφτηκαν πριν έρθει στην Κύπρο.

Το Back To Yesterday περιέχει 20 τραγούδια, γραμμένα μεταξύ 1969 και 1972, τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν συμπεριληφθεί στα δύο πρώτα άλμπουμ του στις αρχές της δεκαετίας του '70, αν η ζωή του είχε πάρει διαφορετική διαδρομή.

Το 1971, «ανακαλύφθηκε» από τον θρυλικό Γάλλο τραγουδιστή και στιχουργό Charles Trenet, ο οποίος του εξασφάλισε συμβόλαιο ηχογράφησης με την CBS Records.

Την ίδια χρονιά, έπαιξε επίσης κιθάρα στην καλοκαιρινή περιοδεία του Trenet στη Γαλλία. Τελικά, όμως, επέλεξε να ολοκληρώσει το πανεπιστημιακό του πτυχίο και να μετακομίσει στην Κύπρο και όλα εκτός από τέσσερα από τα πολλά τραγούδια που έγραψε τότε δεν ηχογραφήθηκαν μέχρι σήμερα.

john2

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο John Vickers έχει συνεργαστεί με τον παραγωγό Μιχάλη Ρούσσο (μπάσο, πλήκτρα) και άλλους τρεις μουσικούς (Αβραάμ Κοντός-κιθάρες, Χάρης Περατίκας-τύμπανα, Guy Creen- πιάνο) για να ζωντανέψει τα καλύτερα από αυτά τα ανήκουστα, 50χρονα τραγούδια.

Η συλλογή ξεκινά με ένα σύντομο κομμάτι για πιάνο και τελειώνει με τη γαλλική έκδοση ενός τραγουδιού για το οποίο ο Charles Trenet έγραψε νέους γαλλικούς στίχους.

Ενδιάμεσα υπάρχουν 18 τραγούδια που σίγουρα θα προσελκύσουν όλους όσοι αγαπούν τη ροκ/ποπ / μουσική και στιχουργία της δεκαετίας του '70.

Το συλλεκτικό CD Back To Yesterday είναι τώρα διαθέσιμο και σε ψηφιακή μορφή σε επιλεγμένα καταστήματα μουσικής και πλατφόρμες streaming. Μπορείτε επίσης να το ακούσετε εδώ: https://johnvickers.hearnow.com/

Ο John Vickers διετέλεσε για μια δεκαετία αρχισυντάκτης του αγγλόφωνου περιοδικού της IMH, GOLD, ενώ σήμερα ασκεί καθήκοντα σύμβουλου έκδοσης του περιοδικού.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor