Κέρδη για τρίτη σερί ημέρα στο ΧΑΚ

Μικρά κέρδη, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρία, κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 137,04 μονάδες, με κέρδη 0,40%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 είχε κέρδη επίσης 0,40% και έκλεισε στις 83,16 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 242.145 ευρώ.

Σε σχέση με τους επιμέρους δείκτες, σχεδόν όλοι κινήθηκαν ανοδικά με εξαίρεση τον δείκτη των Ξενοδοχείων ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος. Η Κύρια Αγορά είχε κέρδη 0,56%, η Εναλλακτική 0,11% και οι Επενδυτικές 0,67%.

Την μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα είχε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών 129.661 ευρώ (τιμή κλεισίματος 3,39 ευρώ – χωρίς μεταβολή), ακολουθούμενη από τη μετοχή της Δήμητρα Επενδυτικής με όγκο 29.365 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,735 ευρώ – άνοδος 0,68%), της Logicom με όγκο 29.245 ευρώ (τιμή κλεισίματος 3,00 ευρώ – άνοδος 2,04%), της Blue Island με όγκο 19.025 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,80 ευρώ -  πτώση 1,84%) και της Ελληνικής Τράπεζας με όγκο συναλλαγών 10.462 ευρώ (τιμή κλεισίματος 2,28 ευρώ – άνοδος 0,44%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης 7 κινήθηκαν ανοδικά, 6 πτωτικά και 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 118.

Εξάλλου, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου αποφάσισε, κατόπιν αιτήματος της εταιρείας Toriase Public Company Ltd, να προχωρήσει με τη διαγραφή των μετοχών της από τη ΝΕΑ Αγορά.

Αναφέρει ότι η διαγραφή των μετοχών της πιο πάνω εταιρείας από το Χρηματιστήριο θα ισχύει από τις 29 Ιανουαρίου 2024 και προσθέτει ότι οι τίτλοι της εταιρείας είναι ήδη ανεσταλμένοι από τις 21 Αυγούστου 2023 και θα παραμείνουν μέχρι τη διαγραφή τους.

Επίσης, το ΧΑΚ αναφέρει ότι κατά την ίδια ημερομηνία, οι τίτλοι της εταιρείας θα διαγραφούν και από το Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών, σύμφωνα με το Άρθρο 19 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου.

Επιπλέον, η Ελληνική Τράπεζα, αναφορικά με δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο για συζητήσεις της Τράπεζας που σχετίζονται με κυπριακή ασφαλιστική εταιρεία η οποία είναι θυγατρική αλλοδαπού ομίλου, ανακοίνωσε ότι «συχνά διερευνά δυνατότητες διεύρυνσης των εργασιών της στον ασφαλιστικό τομέα, περιλαμβανομένης, εφόσον κριθεί σκόπιμο για τα συμφέροντά της, και της εξαγοράς υφισταμένων ασφαλιστικών επιχειρήσεων».

«Εάν και όταν υπάρξει συγκεκριμένη εξέλιξη για υλοποίηση ενός τέτοιου ενδεχομένου, θα ενημερωθεί κατάλληλα το επενδυτικό κοινό», προσθέτει.

Δειτε Επισης

My Creative Ideas: Ολοκληρωτικές προσεγγίσεις στο σύγχρονο μάρκετινγκ
China Spice και Montparnasse ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Έγκωμη
Τα «απροσδόκητα κέρδη» των τραπεζών και μια προβληματική… εξίσωση από το ΑΚΕΛ
Δίωρη συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό-Ουδέν ανακοινώσιμο
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Κ. Ιωάννου-Χ. Χριστοφίνας: Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά, νέα στεγαστικά σχέδια εντός των ημερών
SoftOne Technologies Α.Ε.: Οι τρεις εταιρείες που προχωρούν σε απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας
Φρίξος Λάρκος: Η Crowdbase και η αυξανόμενη εξοικείωση των Κύπριων επενδυτών με το crowdfunding
Β. Κασσιανίδου: Προανήγγειλε ένταξη του πολιτισμού στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο
Κρίσιμο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Γιαντάο για το τερματικό στο Βασιλικό-Νέα «πυρά» από CPP