Powered by

Αλέξης Βαφεάδης: Έτοιμο σχέδιο δράσεων γι' άμβλυνση του κυκλοφοριακού-Παρουσιάζεται στον Χριστοδουλίδη

Λήψη μέτρων για αποσυμφόρηση στους δρόμους της Κύπρου λαμβάνει η πολιτεία με σχέδιο που έχει καταρτιστεί και που θα παρουσιαστεί ενώπιον της Προεδρίας κατά τα μέσα του ερχόμενου μήνα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη «καταρτήστηκε σχέδιο που θα παρουσιαστεί στην Προεδρία στα μέσα του Φεβρουαρίου, με δράσεις που αφορούν σε διάφορα υπουργεία αλλά και τμήματά τους».

Η μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στις δημόσιες συγκοινωνίες, στη χρήση λεωφορείων και στην αναβάθμιση εμπειρίας και υπηρεσιών με σκοπό να πειστούν όσο περισσότεροι πολίτες να αφήσουν το ιδιωτικό αυτοκίνητο και αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσουν δημόσια μέσα συγκοινωνίας.

Με την εφαρμογή του Σχεδίου, αναμένεται βελτίωση σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για μέγιστη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, καθώς επίσης και ενίσχυση προς την εφοδιαστική αλυσίδα και καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών, ευρύτερα.

Ο Υπουργός παραδέχτηκε μάλιστα, ότι το κυκλοφοριακό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος επιθυμεί εφαργμογή των δράσεων, άμεσα, προς επίλυσή του.

Νωρίτερα, ο κ. Βαφεάδης, που μιλούσε κατά τη διάρκεια του 17ου Συνεδρίου & Έκθεσης Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics, αναφέρθηκε στην συνδεσιμότητα της Κύπρου με το εξωτερικό και την τεράστια συνδρομή της εφοδιαστικής αλυσίδας στον εν λόγω τομέα.

«Η κυβέρνηση θεωρεί πολύ σημαντική την σύνδεσή μας με τον υπόλοιπο κόσμο τόσο μέσα από τα λιμάνια όσο και τις αερομεταφορές», είπε.

Δεν παρέλειψε να θίξει το θέμα των απομακρυσμένων περιοχών από τα αστικά κέντρα, λέγοντας πως η κυβέρνηση μελετά τρόπους μέσω των οποίων οι μεταφορές και παραδόσεις μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικές.

«Γνωρίζουμε ότι η αγορά αλλάζει και το ότι το πώς προμηθεύεται ο κόσμος προϊόντα διαφοροποιείται και (σ.σ ως Πολιτεία) θέλουμε να είμαστε επίκαιροι», δήλωσε.

«Επιθυμούμε να μειώσουμε τον αντίκτυπο που έχουν οι δραστηριότητες των logistics στην Kύπρο όσο αφορά τα αέρια θερμοκηπίου και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον για να πετύχουμε τος στόχους του 2030", είπε στη συνέχεια, δίνοντας έτσι ιδιαίτερη έμφαση στη συνδεσιμότητα και την πράσινη μετάβαση. "Έχουμε δρόμο για βελτιστοποίηση", τόνισε, "αλλά και ευκαιρίες".

Η πρόθεση της κυβέρνησης, συμπλήρωσε, είναι να εντοπίσει μέτρα αποδοτικότητας των logistics στην Κύπρο, τόσο στο εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό «και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο μαζί σας», είπε εμφαντικά, απευθυνόμενος στους ανθρώπους της βιομηχανίας που παρέστησαν στο γεγονός.

Στάθηκε στην ανάγκη σύστασης Συμβουλίου Μεταφορών για το οποίο, όπως είπε, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κάποιες συναντήσεις.

«Στόχος μας, να ακούσουμε όλα όσα εσείς έχετε να προσφέρετε στην προετοιμασία πολιτικής για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα», είπε εκ νέου στους πρωταγωνιστές του Κλάδου, στους οποίους υπενθύμισε ότι πέραν του Συμβουλίου, τη δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρογνωμοσύνη και εισηγήσεις έχουν και μέσω της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ «ώστε να γίνουμε καλύτεροι στα θέματα συνδεσιμότητας και προκλήσεων πράσινης μετάβασης».

«Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε μαζί σας, έχουμε κάνει βήματα για πρόσβαση στη δική σας γνώμη και σας καλούμε να συμμετέχετε κι εσείς», ήταν ένα από τα μηνύματα του Υπουργού για συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού κόσμου και δημόσιο.

Δειτε Επισης

Αμετάβλητο το ΧΑΚ κατά το κλείσιμο την Πέμπτη
Υπεγράφη η συλλογική σύμβαση για διοικητικό προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου
Αισιοδοξεί για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-Πώς προχωρά η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Στο 2,2% ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο
Στην Κύπρο αποστολή της ΕΤΕπ με επικεφαλής τον Κυριάκο Κακουρή-Οι συμφωνίες δανείου που θα υπογραφούν
Εισαγωγή γραμματίων δημοσίου, 13 εβδομάδων και αξίας €25 εκ. στο ΧΑΚ
Το έργο του την επόμενη πενταετία και τι ζητά από τον Κώστα Καδή η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τρίτη το ΧΑΚ
Στα μέσα Οκτωβρίου προς ψήφιση τα νομοσχέδια για πάταξη αδήλωτης εργασίας
Κώστας Καδής: Η Κύπρος παίρνει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο που έχει ένα τεράστιο πεδίο δράσης