Ετήσια γενική συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΠΑΣΕΕΞΕ), ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό Σύνδεσμο που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εξοικονόμησης ενέργειας και στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών.

Ο ΠΑΣΕΕΞΕ είναι ενταγμένος από τον καιρό ίδρυσής του στην οικογένεια μελών της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Τη Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Έντιμος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού καθώς και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου στον σύντομο απολογισμό του παρουσίασε τις κύριες δραστηριότητες του ΠΑΣΕΕΞΕ για το προηγούμενο έτος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο έργο Sustainable Energy Investment Forums (SEIF), στο οποίο ο ΠΑΣΕΕΞΕ διαδραμάτισε τον ρόλο του Εθνικού Εμπειρογνώμονα.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας με εθνικούς ενδιαφερόμενους φορείς προκειμένου να ενισχυθούν οι επενδύσεις μεγάλης κλίμακας και η χρηματοδότηση για τη βιώσιμη ενέργεια.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις θέσεις του Συνδέσμου, οι οποίες βασίζονται στην πάγια προσέγγιση του ότι η εξοικονόμηση και η ορθολογική χρήση της ενέργειας είναι το μοναδικό μέσο για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής, αλλά και για τη διασφάλιση της επάρκειας ενέργειας για τη χώρα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε χαιρετισμός από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, μέσα από τον οποίο αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που υλοποιεί το Υπουργείο για την επίτευξη των φιλόδοξων ενεργειακών στόχων της Κύπρου με γνώμονα τη μείωση του ενεργειακού κόστους για όλους τους καταναλωτές. Σημαντικό μέρος της παρέμβασής του Υπουργού, αποτέλεσε η παρουσίαση των Σχεδίων Χορηγιών που προκηρύσσονται από το Υπουργείο και στοχεύουν σε επενδύσεις για θερμομόνωση οροφής, εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων, ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών και επιχειρήσεων κλπ.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΕΕΞΕ ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση από τους παρευρισκόμενους στα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ ακολούθησε γεύμα.

Δειτε Επισης

Φυσικό αέριο: Σταθεροποίηση τιμών εν μέσω επάρκειας LNG και ενίσχυσης των αποθεμάτων
Προαναγγέλλει έρευνες για υδρογονάνθρακες ανοικτά των κατεχομένων η ΤΡΑΟ
Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Έλληνας για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν μπορεί από μόνη της η Κύπρος, και η Ελλάδα, να τα βάλει με την Τουρκία...»
Σε αυτές τις περιοχές θα εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές τους επόμενους μήνες-Ο προγραμματισμός της ΑΗΚ
Παράταση σχεδίου Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω για ΜμΕ και ΜΚΟ… Η νέα προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
Στις ελληνικές καλένδες η ηλεκτρική διασύνδεση...«Θα συνεχιστεί στον κατάλληλο χρόνο που θα επιλεγεί»
Σε υψηλό δυο εβδομάδων το πετρέλαιο με άνοδο 2%
Ηλεκτρική διασύνδεση: Συνέστησε αναμονή ενόψει αποφάσεων ΚΥΣΕΑ ο Χριστοδουλίδης-«Να μην προτρέχουμε»