Powered by

Τρίτο διαδοχικό ρεκόρ για τον S&P 500

Το τρίτο διαδοχικό ρεκόρ του σημείωσε σήμερα ο S&P 500, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε νέα υψηλά υπό το βάρος και της κατρακύλας της 3M μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η αγορά έχει μπει στο ρυθμό των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τον προβληματισμό για την πορεία των επιτοκίων της Federal Reserve τους επόμενους μήνες. Ένα μπαράζ μακροοικονομικών ανακοινώσεων τις επόμενες ημέρες – που περιλαμβάνει τους δείκτης PMI για τις υπηρεσίες, το ΑΕΠ δ' τριμήνου και τον δείκτη για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – αναμένεται πάντως να επαναφέρει στο επίκεντρο της προσοχής τις επιδόσεις της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, αναζωπυρώνοντας και πάλι τη συζήτηση για το πότε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα ξεκινήσει να χαλαρώνει την πολιτική της.

Στο μεταξύ, οι τριμηνιαίες ανακοινώσεις συνεχίστηκαν και σήμερα με μεγάλα ονόματα της αμερικανικής αγοράς όπως η Verizon, η 3M, η General Electric, η Procter & Gamble και η Johnson & Johnson. Η περίοδος των αποτελεσμάτων ανοίγει ταχύτητα την επόμενη εβδομάδα με το 23% περίπου των εταιρειών του S&P 500 να ανακοινώνουν τα τριμηνιαία τους μεγέθη.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 96,36 μονάδες ή -0,25% και έκλεισε στις 37.905,45 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 πρόσθεσε 14,17 μονάδες ή 0,19% και σκαρφάλωσε στις 4.864,60 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 65,66 μονάδες ή 0,43% στις 15.425,94 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 19 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 11 με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Verizon Communications με άλμα 2,65 δολ. ή 6,70% και κλείσιμο στα 42,23 δολ. και ακολούθησαν Procter & Gamble με κέρδη 4,14% στα 153,98 δολ. και η Intel στα 48,89 δολ. με κέρδη 1,39%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν η 3M (-11,03%) η Home Depot (-1,66%) και η Johnson & Johnson (-1,64%).

Αναλυτικά, από το "μέτωπο" των αποτελεσμάτων ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Verizon Communications ανακοίνωσε έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο όμιλος καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων και προϊόντων υγείας 3M επίσης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα τριμηνιαία κέρδη, ωστόσο το outlook που έδωσε για το 2024 δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες.

Η GE επίσης ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των εκτιμήσεων για το τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο το outlook του ομίλου αεροδιαστημικής και ενέργειας έχασε τις προβλέψεις.

Η φαρμακευτική Johnson & Johnson ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στα κέρδη και τις εκτιμήσεις της.

Έσοδα και προσαρμοσμένα κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε και η Procter & Gamble για το δεύτερο τρίμηνο.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί