Γιώργος Πέτρου: Τα πλάνα για την ΑΗΚ και πώς απαντά στα περί σύγκρουσης συμφέροντος

Στις σκιές που αφήνονται γύρω από το πρόσωπό του περί σύγκρουσης συμφέροντος, με αφορμή τον πρόσφατο διορισμό του στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, απαντά ο ιδιοκτήτης και CEO της StarOil, Γιώργος Πέτρου.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πέτρου αναφέρεται στις προτεραιότητες που θέτει για τον οργανισμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και τονίζοντας την ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής της ΑΗΚ αναφορικά με το ζήτημα της έλευσης και αξιοποίησης του φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο κ. Πέτρου, τόνισε ότι λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας του στον τομέα των ενεργειακών, είχε στενή επαφή με τα όσα απασχολούν την ΑΗΚ.

«Την ΑΗΚ την παρακολουθώ εδώ και χρόνια. Από παλιά είχα επαφές και παρακολουθούσαμε συνεχώς το τερματικό και την έλευση φυσικού αερίου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η πείρα που διαθέτω εδώ και 50 χρόνια, μου έχει δώσει αρκετά για να μπορέσω να ανταπεξέλθω. Τα θέματα είναι πάρα πολλά και χρειάζεται από όλους δουλειά».

Σχολιάζοντας την σύνθεση του νέου Δ.Σ. του οργανισμού, ο κ. Πέτρου τόνισε ότι «από το νέο Συμβούλιο, αυτό που βλέπω είναι ότι είναι ένα Συμβούλιο που διαθέτει τις γνώσεις και είμαι σίγουρος πως θα φέρει εις πέρας ό,τι χρειαστεί, όχι μόνο για την ΑΗΚ, αλλά και για την κοινωνία».

Ενώ σε ό,τι αφορά τον ίδιο προσωπικά, υπογράμμισε ότι δεν υποτιμά τον χρόνο και την ενέργεια που χρειάζεται αυτή η θέση, τονίζοντας πως «αποφάσισα να εμπλακώ για να έρθει μια καλύτερη ημέρα».

«Είμαι απλά πελάτης της ΑΗΚ»

Από την ημέρα των διορισμών, υπήρξε έντονη κριτική για πρόσωπα και τις θέσεις που αναλαμβάνουν, με κάποιους να κάνουν λόγο για σύγκρουση συμφερόντων, επειδή με κάποιο τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, ορισμένοι διορισθέντες δραστηριοποιούνται στον τομέα του οποίου καλούνται να ηγηθούν.

Δέκτης αυτής της κριτικής-φωτογραφικά- είναι και ο κ. Πέτρου, καθώς μεταξύ των εταιρειών που έχει υπό την ιδιοκτησία του, είναι και τα πρατήρια Staroil.

Απαντώντας στα όσα ακούγονται και στις επικρίσεις που διατυπώνονται, ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ ήταν κατηγορηματικός:

«Πού υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων; Ούτε προμηθευτής είμαι στην ΑΗΚ, ούτε προσφοριοδότης, εκτός από το ότι είμαι πελάτης, όπως όλοι μας.

Το γεγονός ότι έχω πρατήρια είναι σύγκρουση συμφερόντων; Είναι φανερό πως αυτοί που αντιδρούν είναι κάποιοι που χάνουν τις θέσεις και τα κόμματα. Δεν έχω καμία σχέση με την ΑΗΚ, εκτός από το ότι είμαστε πελάτης της», διαμήνυσε.

«Αντί να εκτιμήσουν», συνέχισε, «ότι είμαι ένας άνθρωπος που έχει αποδειχθεί, δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι, μιλάνε για σύγκρουση συμφερόντων. Έχω δουλέψει σε πολυεθνική 40 χρόνια και έχω αποκτήσει αρκετή εμπειρία στον τομέα».

Ψηλά στην ατζέντα το φυσικό αέριο

Το επόμενο διάστημα, ως είθισται, θα ενημερωθεί η Βουλή των Αντιπροσώπων για τους διορισμούς και τότε θα αναλάβουν τα νέα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων.

Ο κ. Πέτρου, έχει ψηλά στην ατζέντα του, μεταξύ άλλων θεμάτων που απασχολούν την ΑΗΚ, και την έλευση του φυσικού αερίου, αναζητώντας μια πιο ενεργή εμπλοκή.

«Η ύπαρξη του φυσικού αερίου είναι γεγονός. Εγώ από την επομένη του διορισμού θα εμπλακώ περισσότερο. Θα έπρεπε και οι προηγούμενοι να εμπλακούν πιο ενεργά. Νομίζω θα μπορέσουμε να σπρώξουμε τα πράγματα», είπε, για να υποδείξει:

«Όταν είχα εκλεγεί πρόεδρος της ΟΕΒ είχα συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη. Αν εισακουγόμασταν από τότε, θα είχαμε φυσικό αέριο από... πρόπερσι», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
ΑΔΜΗΕ: Καλωδιακός σταθμός προσαιγιάλωσης οπτικών ινών δημιουργείται στην Κρήτη
Επιστολή Γ. Παπαναστασίου προς Chevron για στοχευμένες ενέργειες εντός εξαμήνου
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP