Γ. Παπαναστασίου: Με το ΚΕΒΕ είμαστε η δεξιά χείρα με την αριστερή-«Έγνοια μας η κυπριακή οικονομία»

Θέματα που άπτονται της ενέργειας, της βιομηχανίας, του φυσικού αερίου και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και άλλα συναφή, τίθενται επί τάπητος σε συνάντηση, που πραγματοποιείται από το μεσημέρι στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (KEBE) με τη συμμετοχή του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργου Παπαναστασίου και της ηγεσίας του Επιμελητηρίου.

Πριν από τη συνάντηση ο Υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι «με το ΚΕΒΕ είμαστε η δεξιά χείρα με την αριστερή χείρα, με τα δύο χέρια μαζί να πρέπει να επιτελέσουν το έργο», σημειώνοντας ότι «αυτή είναι η κατεύθυνσή μας και αυτή είναι η προσπάθειά μας».

Προσπάθεια για σύμπλευση προς τη σωστή κατεύθυνση για την οικονομία
Ο κ. Παπαναστασίου εξέφρασε ετοιμότητα «να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε και να απαντήσουμε σε οτιδήποτε» τεθεί από πλευράς ΚΕΒΕ, αναφέροντας ότι «τα θέματα που μας απασχολούν είναι πάρα πολλά, οι σχέσεις μας είναι πολύ ενισχυμένες και μας συνδέουν πολλά κοινά, ως Υπουργείο, με το ΚΕΒΕ».

Όπως είπε ο Υπουργός Ενέργειας, «στη συνάντηση θα κάνουμε μια αρχική προσπάθεια να υπάρξει σύμπλευση προς την κατεύθυνση τη σωστή για την οικονομία της Κύπρου, αλλά το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει μια ανοικτή ροή πληροφόρησης και επικοινωνίας και να είναι επίσης προς την κατεύθυνση τη σωστή με την έγνοια της κυπριακής οικονομίας».

Πρόσθεσε ότι «ανταλλάσσουμε απόψεις μέσα από αυτούς τους διαλόγους για να μπορούμε να έχουμε και τη σωστή τοποθέτηση», ενώ καταλήγοντας συνεχάρη τον Σταύρο Σταύρου για την εκλογή του στο τιμόνι του ΚΕΒΕ.

Σ. Σταύρου: Άψογη συνεργασία με Υπ. Ενέργειας
Από την πλευρά του ο κ. Σταύρου δήλωσε ότι η παρουσία του Υπουργού σε αυτή τη συνάντηση εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της συνεχούς συνεργασίας που έχουμε ως ΚΕΒΕ. Πρόσθεσε ότι «είμαστε πάντα σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Υπουργό και λειτουργούς του Υπουργείου Ενέργειας».

Είναι σε αυτά τα πλαίσια, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, «που είπαμε να βρεθούμε όλοι εδώ για να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε θέματα που μας απασχολούν και να ενημερώσουμε και εμείς τον κ. Υπουργό για τις απόψεις μας και ο ίδιος να μας ενημερώσει για θέματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή».

Είπε ότι «τα θέματα είναι πολλά, έχουμε θέματα ενέργειας, εμπορίου, βιομηχανίας με τις βιομηχανικές μας περιοχές, έχουμε τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το φυσικό αέριο και πάρα πολλά άλλα θέματα, τα οποία θα αγγίξουμε σήμερα και θα συνομιλήσουμε με τον Υπουργό».

Ο κ. Σταύρου χαρακτήρισε τη συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας «άψογη» λέγοντας ότι «προσβλέπουμε στη συνέχισή της».

Σημείωσε ότι «στόχος του ΚΕΒΕ είναι να προωθεί το καλώς νοούμενο επιχειρείν για μια δυνατή οικονομία σε μια υγιή κοινωνία και αυτή η συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, το άμεσα εμπλεκόμενο υπουργείο, είναι για να προωθήσει αυτό το σκοπό».

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, «σε αυτά προσβλέπουμε και είμαι σίγουρος ότι πάνω σε όλα αυτά θα δουλέψουμε ως ομάδα για την επιτυχία».

Δειτε Επισης

Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου
Στο Άμπου Ντάμπι για τη σύνοδο της συνέλευσης IRENA ο Γιώργος Παπαναστασίου
Great Sea Interconnector: Απαντά σε Παπαναστασίου ο ΑΔΜΗΕ-Διαθέσιμο στους επενδυτές το νέο business plan
«Σημαντικά βήματα της Κύπρου σε πράσινες επενδύσεις, υπάρχει ανεκμετάλλευτο δυναμικό ΑΠΕ»
Κομισιόν: Ορόσημο για Πράσινη Συμφωνία η οδηγία για ενεργειακή απόδοση κτιρίων
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να κάνει το έργο για χάριν του έργου
Πρέσινγκ Αθήνας σε Λευκωσία για Great Sea Interconnector-«Αν χαθούν οι προθεσμίες για τα κονδύλια από Ε.Ε…»
Φωτογραφίζει Μανουσάκη και εξαπολύει πυρά για Great Sea Interconnector... Σφόδρα ενοχλημένος ο Κεραυνός