Όμιλος Renault: Αύξησε τις παγκόσμιες πωλήσεις του κατά 9% το 2023

Ο όμιλος Renault ανακοίνωσε ότι το 2023 κατέγραψε αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων του κατά 9%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η αυξητική τάση που σημειώθηκε το 2023 ήρθε να αναστρέψει την αρνητική εικόνα στον όγκο των πωλήσεων που υπήρχε τα τέσσερα προηγούμενα συνεχόμενα χρόνια. Τα τέσσερα προηγούμενα συνεχόμενα χρόνια είχε καταγραφεί μείωση του όγκου των πωλήσεων.

Ο παγκόσμιος όγκος των πωλήσεων για το 2023 έφθασε τα 2,24 εκατ. μονάδες.

Η Renault, για να αυξήσει τις πωλήσεις της μείωσε τη γκάμα των μοντέλων της και εστίασε το ενδιαφέρον της στις πιο κερδοφόρες αγορές και στα πλέον επικερδή μοντέλα της, αναφέρει το Reuters.

Ο όμιλος είδε τους όγκους των πωλήσεων του να μειώνονται σχεδόν κατά 6% το 2022, μια χρονιά κατά την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες επλήγησαν σοβαρά από τις ελλείψεις ημιαγωγών. Το ρεκόρ των πωλήσεων του ομίλου ήταν 3,88 εκατ. επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά και σημειώθηκε το 2018. Η πτώση των πωλήσεων επιδεινώθηκε με την αποχώρησή της από την αγορά της Ρωσίας.

Η μάρκα Renault, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερα από τα δύο τρίτα των πωλήσεων του ομίλου, κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων της κατά 9,4%,(1,55 εκατ. αυτοκίνητα) το 2023. Οι πωλήσεις της πιο προσιτής μάρκας Dacia αυξήθηκαν κατά 15%( 658.321 αυτοκίνητα). Η ζήτηση για τη σπορ μάρκα Alpine αυξήθηκε κατά 22%(4.328 αυτοκίνητα).

Το βιβλίο παραγγελιών του ομίλου στην Ευρώπη στο τέλος Δεκεμβρίου 2023, αντιπροσωπεύει 2,5 μήνες προβλεπόμενων πωλήσεων, ανακοίνωσε η Renault.

Η Ευρώπη αντιπροσώπευε το 63% των πωλήσεων το 2023, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να αναπτυχθεί εκτός Ευρώπης με οκτώ νέα παγκόσμια μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2027.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα αντιπροσώπευαν το 40% των πωλήσεων της μάρκας Renault το 2023, από 38% το 2022. Τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα αντιπροσώπευαν το 11% των πωλήσεων.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Renault 5 είναι ένα από τα οκτώ νέα μοντέλα που έχουν προγραμματιστεί μέχρι το 2027. Το Renault 5 EV θα κάνει το ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2024.

Δειτε Επισης

Η Samsung παρουσιάζει την gaming οθόνη OLED 500Hz: Odyssey OLED G6
Kia EV3: «Best of the Best» στα Red Dot Awards 2025
Ανανεωμένο Toyota Corolla Cross με έκδοση GR SPORT στη γκάμα του
Jeep Invasion 4: Η απόλυτη Jeep εμπειρία επιστρέφει πιο δυναμική από ποτέ
Double the Coffee Experience: Δύο νέες γεύσεις από τον καφέ Pokka
Volkswagen: Πτώση 40% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου λόγω δασμών και υψηλότερου κόστους παραγωγής
Το Kia EV3 αναδείχθηκε «2025 World Car of the Year»
To Hyundai INSTER «Καλύτερο Παγκόσμιο Ηλεκτρικό» του 2025
Επεκτείνει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της η Toyota
H Unicars οδηγεί για μια ακόμη χρονιά το Skoda Cyprus Gran Fondo