Πενθεί ο επιχειρηματικός κόσμος… Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Λευκαρίτης

Μεγάλη θλίψη στον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Δημήτρη Λευκαρίτη, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 67 ετών.

Ο Δημήτρης Λευκαρίτης ήταν ο εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος της Petrolina, ενώ εκτός από τον κόσμο του επιχειρείν, άφησε το αποτύπωμά του και στην κοινωνία της Λάρνακας, πόλη όπου και διέμενε.

Ήταν νυμφευμένος και απέκτησε τρεις θυγατέρες. Αποφοίτησε από την Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας και απέκτησε πτυχίο στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων από το West London College.

Από το 1979 εργαζόταν στον Όμιλο Εταιρειών Α/φοί Λευκαρίτη στην θέση του Διοικητικού Συμβούλου. Κατείχε επίσης τη θέση του Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβούλου στην Δημόσια Εταιρεία Petrolina (Holdings) Public Ltd.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Φιλοξενία και του Συνεδριακού Κέντρου Λευκωσίας, ενώ διετέλεσε και Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας και του Ροταριανού Ομίλου Λάρνακας.

Ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος της ΑΕΚ Λάρνακας, υπηρετώντας για χρόνια τα διοικητικά της ομάδας.

Για ένα δραστήριο άνθρωπο του κυπριακού επιχειρείν κάνει λόγο το ΚΕΒΕ με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου να εκφράζουν θλίψη και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, έγραψε: Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Λευκαρίτη, διακεκριμένου στελέχους της Κυπριακής επιχειρηματικής κοινότητας και επί σειρά ετών Μέλους του ΔΣ της OEB.

Συγκλονισμό για τον αποσδόκητο χαμό του Δημήτρη Λευκαρίτη εξέφρασε το ΕΒΕ Λάρνακας διαβιβάζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΗΣΥ τονίζει ότι ο Δημήτρης Λευκαρίτης ξεχώριζε για το ήθος και την επιχειρηματική του ευθιξία αφήνoντας ανεξίτηλο το σημάδι του στον Όμιλο Εταιρειών Α/Φοι Λευκαρίτη και στην Petrolina.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:

Με θλίψη και οδύνη γίναμε κοινωνοί του θανάτου του Δημήτρη Λευκαρίτη, ενός επιφανούς και καθόλα δραστήριου μέλους της επιχειρηματικής κοινότητας της πατρίδας μας, που με τη δράση του έκανε περήφανη και την Κύπρο αλλά και τον τόπο καταγωγής του, τη Λάρνακα.

Ο Δημήτρης Λευκαρίτης, από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και μετά, ξεχώρισε για το ήθος και την επιχειρηματική του ευθιξία, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του στον Όμιλο Εταιρειών των αδελφών Λευκαρίτη και στην Petrolina, όπου και εργάστηκε με ζήλο και αυταπάρνηση, έχοντας πάντα κατά νου πέρα από την ατομική και τη συλλογική πρόοδο.

Ο θάνατός του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Ηγεσία, Βουλευτές και στελέχη του ΔΗΣΥ εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Δημήτρη Λευκαρίτη.

Σε σχετική ανακοίνωση προέβη και η ΑΕΚ Λάρνακας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και ώρα 14:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.

Το InBusinessNews εκφράζει στην οικογένεια, συγγενείς και λοιπούς οικείους του εκλιπόντος τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης