Powered by

Οριακές απώλειες στο ΧΑΚ

Με οριακή πτώση έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 136,12 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες σε ποσοστό 0,02%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €165.963.

Μικρές απώλειες κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης και σε εβδομαδιαία βάση σε ποσοστό 0,21%.

Με οριακές απώλειες έκλεισε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, 0,06% στις 82,60 μονάδες.

Οριακή πτώση κατέγραψε επίσης η Κύρια Αγορά 0,03% ενώ τα Ξενοδοχεία έκλεισαν με απώλειες 1,22%.Αντιθέτως, Εναλλακτική Αγορά και Επενδυτικές κατέγραψαν μικρά κέρδη σε ποσοστό  0,13% και 0,68% αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €63.940 (τιμή κλεισίματος €3,22 – χωρίς μεταβολή).

Ακολούθησαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €37.685 (τιμή κλεισίματος €2,25 – χωρίς μεταβολή), της Τράπεζας Κύπρου με €19.428 (τιμή κλεισίματος €3,39 – πτώση 0,59%), της Tsokkos Hotels με €12.749 (τιμή κλεισίματος €0,062 – άνοδος 6,90%) και της Logicom με €11.625 (τιμή κλεισίματος €3,00 – χωρίς μεταβολή).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 9 κινήθηκαν ανοδικά, 4 κινήθηκαν καθοδικά και 5 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 112.

Εισαγωγή επιπρόσθετων μετοχών της εταιρείας Yoda Plc (ΝΕΑ)

Εξάλλου το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου 11.775.699 επιπρόσθετων συνήθων μετοχών της εισηγμένης εταιρείας «Yoda Plc» στη ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ ονομαστικής αξίας €0,50, οι οποίες εκδόθηκαν και παραχωρήθηκαν στην τιμή €0,60 ανά μετοχή, με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και την ταυτόχρονη εισαγωγή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο και Μητρώο του ΧΑΚ.

Σημειώνεται ότι οι πιο πάνω μετοχές θα ενσωματωθούν στο ήδη εισηγμένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, το οποίο θα ανέλθει σε 1.802.096.023. 

Η διαπραγμάτευση των μετοχών θα αρχίσει την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024.

Δειτε Επισης

Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Χωρίς σημαντική μεταβολή έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ
Αύξηση εσόδων και συγκράτηση δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι τον Μάιο-Τα στοχεία του Γενικού Λογιστηρίου
Ευρεία σύσκεψη στο ΕΒΕ Λεμεσού-Τα επόμενα βήματα για τις εξαγγελίες Νίκου Χριστοδουλίδη
Τμήμα Φορολογίας: Αναθεωρημένη έκδοση εργαλείου υπολογισμού τέλους χαρτοσήμου
Με οριακά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Στον δρόμο για την εκταμίευση άλλων 75,9 εκατ. από το ΣΑΑ η Κύπρος-Εκπλήρωσε ικανοποιητικά 23 ορόσημα
Επιφυλάξεις και ενστάσεις για ενιαίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για κρατικούς αξιωματούχους-Τι προνοεί πρόταση του ΑΚΕΛ
Στα €551,2 εκατ. το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο πεντάμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Πάμε Τρόοδος 2: Αναδείχθηκαν και φέτος οι μικρές κυπριακές επιχειρήσεις-Ικανοποίηση Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη(pics)