Ο αγαπημένος μουσικός Τεύκρος Νεοκλέους φιλοξενεί τον τετράποδο Chase

Μια επίσκεψη του τετράποδου Chase στο πλατό της εκπομπής Louis Night Show ήταν αρκετή για να ευαισθητοποιήσει τον Κύπριο μουσικό, Τεύκρο Νεοκλέους, έτσι ώστε να «ανοίξει» το σπίτι του, αλλά και την αγκαλιά της οικογένειάς του, για την προσωρινή φιλοξενία του αδέσποτου σκύλου.

«Αυτός είναι ο Chase και είναι σχεδόν τριών χρονών. Είναι πραγματικά ένας υπέροχος σκύλος, έτοιμος να δώσει τόση αγάπη που δυστυχώς εκείνος μέχρι στιγμής στερήθηκε. Τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται υπό τη φροντίδα του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter. Η οικογένειά μας τον πήρε για foster, μέχρι να βρεθεί μια άλλη οικογένεια που να μπορεί να τον υιοθετήσει μόνιμα. Βοηθήστε κι εσείς τα αδέσποτα σκυλάκια, είτε υιοθετώντας από ένα καταφύγιο, είτε προσφέροντας φιλοξενία μέχρι να βρεθεί μόνιμη κατοικία γι’ αυτά», έγραψε ο Τεύκρος στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

tefkroschase3

Ο Chase, ο οποίος βρέθηκε να περιπλανιέται στους δρόμους της Λευκωσίας, κατέληξε να είναι ένα από τα σκυλιά με τη μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στο καταφύγιο Simba Animal Aid. Τώρα, απολαμβάνει τη ζεστασιά και την αγάπη που μπορεί να προσφέρει ένα σπίτι και μία οικογένεια, σε μία περίοδο που οι καιρικές συνθήκες καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη τη διαβίωση των τετράποδων φίλων μας, οι οποίοι δυστυχώς βρίσκονται ακόμη στο καταφύγιο.

tefkroschase2

Αν και διαθέτουν τρίχωμα, εντούτοις τα σκυλιά μπορούν να επηρεαστούν από το κρύο. Συνήθως, τα μικρόσωμα και μεσαίου μεγέθους σκυλάκια, αρχίζουν να νιώθουν το κρύο όταν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από 10°C, ενώ τα μεγαλύτερα σκυλιά νιώθουν το κρύο κάτω από 5°C. Τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά, ωστόσο η επιβίωση ενός σκύλου στο κρύο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με την ηλικία, το τρίχωμα, τη ράτσα, το βάρος, την υγεία, αλλά και τον χρόνο διαμονής σε εξωτερικούς χώρους.

tefkroschase4

Αυτή τη στιγμή στο καταφύγιο SIMBA φιλοξενούνται 120 σκυλιά διάφορων φυλών, ενώ οι εγκαταστάσεις είναι φτιαγμένες για 60. Στόχος του καταφυγίου είναι όπως κανένα σκυλί να μην θανατώνεται, αλλά να γίνονται αλλεπάλληλες προσπάθειες εξεύρεσης οικογενειών που να μπορούν να υιοθετήσουν ή να παρέχουν προσωρινή διαμονή στα αδέσποτα τετράποδα που καταλήγουν εκεί.

Όπως μας προτρέπει και ο Τεύκρος Νεοκλέους, η βοήθεια όλων είναι πολύτιμη. Μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του και ν’ ανοίξουμε κι εμείς το σπίτι και την αγκαλιά μας σε ένα αδέσποτο;

Στοιχεία επικοινωνίας: 99657631

https://www.facebook.com/animalaidcyprus

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor