Mallouppas & Papacostas: Ένα βήμα πριν το 100% οι οικογένειες Μαλλούππα και Παπακώστα

Οι κ.κ. Πόλυς Μαλλούππας, Λίζα Μαλλούππα, Ανδρέας Μαλλούππας, Μαρία Μαλλούππα, Κώστας Παπακώστας και Χρυστάλλα Παπακώστα (οι «προτείνοντες») ανακοινώνουν στο επενδυτικό κοινό ότι στις 8 Ιανουαρίου 2024 έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποδοχής της ολικής εκούσιας δημόσιας πρότασης για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Mallouppas & Papacostas Public Co Limited, η οποία είχε υποβληθεί στις 11 Οκτωβρίου 2023.

Κατά τις 11 Οκτωβρίου 2023, ημερομηνία ανακοίνωσης της οριστικής απόφασης διατύπωσης της Δημόσιας Πρότασης, οι προτείνοντες κατείχαν άμεσα 35.871.339 μετοχές της MPT που αντιπροσώπευαν το 83,015% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της MPT και έμμεσα μαζί με τα πρόσωπα που θεωρούνται από τον σχετικό Νόμο ότι ενεργούν σε συνεννόηση με τους Προτείνοντες 35.873.339

Μετοχές, που αντιπροσώπευαν το 83,019% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της MPT.

Το συνολικό ποσοστό αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης έφτασε το 2,405%, καθώς υποβλήθηκαν Έντυπα Αποδοχής και Μεταβίβασης για 1.039.353 μετοχές της Υπό Εξαγορά Εταιρείας, εκ των οποίων οι 26.000 μετοχές (0,060% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου) αφορούν μετοχές που κατέχονται από πρόσωπα που είχαν ανέκκλητα δεσμευτεί να αποδεχτούν τη Δημόσια Πρόταση.

Διευκρινίζεται ότι τα πρόσωπα που με βάση το Νόμο θεωρούνται ότι ενεργούν σε συνεννόηση με τους προτείνοντες έχουν αποδεχθεί τη Δημόσια Πρόταση.

Επιπρόσθετα, οι κ.κ. Πόλυς Μαλλούππας και Ανδρέας Μαλλούππας, εκ των Προτεινόντων της Δημόσιας Πρότασης, έχουν προβεί σε απόκτηση 3.764.258 μετοχών (8,711%) της υπό εξαγορά εταιρείας προς €0,25 ανά μετοχή μέσω αγορών που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο αποδοχής, εκ των οποίων οι 3.647.302 μετοχές (8,441% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου) αφορούν μετοχές που κατέχονταν από πρόσωπα που είχαν ανέκκλητα δεσμευτεί να αποδεχτούν τη Δημόσια Πρόταση.

Το συνολικό ποσοστό αποδοχής προστιθέμενο στο 91,726% (39.635.597 μετοχές) που κατείχαν άμεσα οι προτείνοντες στη λήξη της Δημόσιας Πρότασης στις 8 Ιανουαρίου 2024, εξασφαλίζει στους προτείνοντες συνολική άμεση συμμετοχή 94,131% (40.674.950 μετοχές) στο εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της υπό εξαγορά εταιρείας.

Σημειώνεται ότι το τελικό ποσοστό αποδοχής δύναται να διαφοροποιηθεί σε περίπτωση που κατά τον τελικό έλεγχο των Εντύπων Αποδοχής και Μεταβίβασης, καθώς και των εγγράφων που απαιτούνται να συνοδεύουν τα εν λόγω έντυπα διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία και ως εκ τούτου, δεν δύνανται να γίνουν αποδεκτά.

Σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρότασης και σύμφωνα με τις πρόνοιες του Άρθρου 10(1) του Νόμου, ενόψει του ότι οι Προτείνοντες κατείχαν ποσοστό πέραν του 50% των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας η δημόσια πρόταση θεωρείται επιτυχής.

Κατόπιν ολοκλήρωσης των μεταβιβάσεων των μετοχών από τους μετόχους της υπό εξαγορά εταιρείας που αποδέχθηκαν τη δημόσια πρόταση προς τους προτείνοντες, οι προτείνοντες προτίθενται να εξασκήσουν το δικαίωμα που τους παρέχεται από το Άρθρο 36 του Νόμου για δικαίωμα εξαγοράς (Squeeze Out) για να αποκτήσουν το 100% των μετοχών της Mallouppas & Papacostas με αντάλλαγμα ίσο με την προτεινόμενη αντιπαροχή των €0,25.

Το δικαίωμα αυτό ασκείται εντός τριών μηνών από τη λήξη της περιόδου αποδοχής της δημόσιας πρότασης. Μετέπειτα, οι προτείνοντες θα αιτηθούν τη διαγραφή της υπό εξαγορά εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Η The Cyprus Investment and Securities Corporation Limited (“CISCO”) ενεργεί ως σύμβουλος των προτεινόντων στα πλαίσια και για τους σκοπούς της διαδικασίας της δημόσιας πρότασης.

Δειτε Επισης

Τα πολυτελή μοντέλα και supercars από το στόλο της E-Cars Group που θα δείτε στο Limassol Motion Event 2024
Αντίστροφη μέτρηση για το «opening» του νέου Jumbo στη Λευκωσία-Η εξέλιξη των έργων και πότε ανοίγει
Jumbo: Μικρή αύξηση των πωλήσεων στην Κύπρο το οκτάμηνο-Πώς κινήθηκε ο Αύγουστος
Γιώργος Φωτίου-Bean Bar: Τα μυστικά για την επιλογή του καλύτερου και ποιοτικότερου καφέ
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αιτήσεις μέχρι 6 Οκτωβρίου για την δεύτερη άτυπη ομάδα εργασίας για το χαλλούμι
Λ. Καρακατσάνης: Η DUST+CREAM που ήρθε εν μέσω πανδημίας στην Κύπρο και αλλάζει τους κανόνες της ομορφιάς
O επαναπροσδιορισμός του εμπορίου ξεκινά από το E-Commerce Conference
Αυξήθηκε σε αξία και σε όγκο το λιανικό εμπόριο τον Ιούλιο
Αυτοκίνητα από €500 μέχρι €25.000 στον πλειστηριασμό της Τρ. Κύπρου
Σε ποια φάση βρίσκεται το Neo Plaza-H πιο πρόσφατη εξέλιξη και η δικαστική μάχη που συνεχίζεται