Powered by

Σύγχυση με το ETF του Bitcoin - Διέψευσε ο πρόεδρος της SEC το πράσινο φως

Σύγχυση προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης σχετικά με την πολυαναμενόμενη απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ στα διαπραγµατεύσιµα αµοιβαία κεφάλαια (Exchange Traded Funds - ETF) του Bitcoin.

Την αρχική πληροφορία που μετέδωσαν λίγο μετά το κλείσιμο της Wall Street διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters, πώς η SEC έδωσε το πράσινο φως στα spot διαπραγµατεύσιµα αµοιβαία κεφάλαια (Exchange Traded Funds - ETF) του Bitcoin διέψευσε λίγο αργότερο ο ίδιος ο επικεφαλής της SEC με ανάρτηση του στο X [πρώην Twitter].

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, "ο λογαριασμός της @SECGov στο Twitter έχει παραβιασθεί και αναρτήθηκε ένα tweet χωρίς εξουσιοδότηση". Η εν λόγω ανάρτηση ανέφερε ότι η Επιτροπή είχε εγκρίνει τα ETFs σε όλα τα χρηματιστήρια της χώρας.

Ο Gensler ξεκαθαρίζει στην ανάρτηση του ότι η "SEC δεν έχει εγκρίνει την εισαγωγή και διαπραγμάτευση spot προϊόντων σε αµοιβαία κεφάλαια bitcoin".

Το Bitcoin εκτινάχθηκε προς το επίπεδο των 48.000 δολ. αρχικά για να κατρακυλήσει μετά τη διάψευση στα 45.600 δολ. με βουτιά άνω του 3%.

Ένας εκπρόσωπος της SEC επίσης διευκρίνισε ότι δεν έχει δοθεί έγκριση στα ETFs, σημειώνοντας και αυτός με τη σειρά του ότι ο λογαριασμός της SEC έχει παραβιασθεί.

Πάνω από 10 εταιρείες έχουν υποβάλει αιτήσεις για την εισαγωγή ETFs του Bitcoin στις ΗΠΑ. Η SEC έχει διορία μέχρι τις 10 Ιανουαρίου για να απαντήσει σε τουλάχιστον μία από τις αιτήσεις αυτές και αρκετοί αναλυτές έχουν εκτιμήσει ότι η Επιτροπή θα χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία για να ανακοινώσει ταυτόχρονα τις αποφάσεις της για τις αιτήσεις αυτές.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί