Οι γυναίκες στο προσκήνιο της αγροεπιχειρηματικότητας

H IMH και η GrantXpert Consulting στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου DEMETRA: Developing Entrepreneurial skills & tools for women in agriculTure in Rural Areas, διοργανώνουν εκπαιδευτικό – συμβουλευτικό εργαστήρι για γυναίκες, οι οποίες δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να προσφέρει τόσο το θεωρητικό πλαίσιο, όσο και την πρακτική εμπειρία στο εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου, προσφέροντάς τα απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων και νοοτροπίας.

Στο εργαστήρι θα γίνει παρουσίαση με τίτλο «Ο δεκάλογος της επιτυχημένης επιχειρηματία» από τη Δρ. Σίλια Χατζηχριστοδούλου, Ιδρύτρια και Γενική Διευθύντρια της GrantXpert Consulting.

Παράλληλα, το εργαστήρι στοχεύει να προσφέρει στις γυναίκες που θα συμμετέχουν καθοδήγηση από ειδικούς στον τομέα της αγροεπιχειρηματικότητας και του μάρκετινγκ, προσφέροντας συμβουλές και λύσεις στα εμπόδια και τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν, καθώς και ενημέρωση και καθοδήγηση σε ευκαιρίες επιχορηγήσεων.

Μια μεγάλη ομάδα καταξιωμένων και έμπειρων συμβούλων επιχειρήσεων από την GrantXpert Consulting και την ΙΜΗ θα βρίσκεται στο εργαστήρι και θα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση στις συμμετέχουσες, μέσα από σύντομες προσωπικές συναντήσεις με την κάθε μια ξεχωριστά.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Αγροτικής Κουλτούρας, την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου 2023, 16:00-20:00 στον κλειστό χώρο εκδηλώσεων Χωριτικής Αρχής Αναφωτίας.

Δηλώση συμμετοχής: https://forms.gle/PaQMqDMwKUzzz2cb8

Πληροφορίες: 22505634

Πρόγραμμα:

16:00 - 16:10: Εγγραφές

16:10 - 16:25: DEMETRA: Developing Entrepreneurial skills & tools for women in agriculTure in Rural Areas – Παρουσίαση έργου, Πέτρος Νικολάου, Λειτουργός Προσφορών, ΙΜΗ

16:25 – 16:40: Προωθώντας την αλλαγή: Οι γυναίκες της υπαίθρου στην αγροεπιχειρηματικότητα, Δρ Ουράνιω Αναστασίου, Ανώτερη Λειτουργός Προγραμμάτων, GrantXpert Consulting Ltd

16:40 – 17:00: Επιτυχημένες ιστορίες Kυπρίων γυναικών στην αγροεπιχειρηματικότητα

17:00-17:20: Ευκαιρίες χρηματοδότησης: Σχέδιο ενίσχυσης νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας, Δρ. Σίλια Χατζηχριστοδούλου, Ιδρύτρια και Γενική Διευθύντρια, GrantXpert Consulting Ltd

17:20 – 17: 45: Διάλειμμα

17:45 – 18:00: Ο δεκάλογος της επιτυχημένης επιχειρηματία, Δρ. Σίλια Χατζηχριστοδούλου, Ιδρύτρια και Γενική Διευθύντρια, GrantXpert Consulting Ltd

18:00 – 20:00: Συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση στην αγροεπιχειρηματικότητα: H εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων της GrantXpert και της IMH θα προσφέρει εξατομικευμένη συμβουλευτική στις συμμετέχουσες με το πέρας του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, μέσα από προσωπικές συναντήσεις

Το έργο DEMETRA επιχειρεί να προωθήσει τις γυναίκες στο προσκήνιο της αγροεπιχειρηματικότητας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο μέσω της καταγραφής των κενών στην αγροεπιχειρηματική εκπαίδευση και να καλλιεργήσει τις απαραίτητες επιχειρηματικές δεξιότητες και νοοτροπίες οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις στοχεύσεις της Πράσινης Συμφωνίας και τη στρατηγική «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο». Υλοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Cooperation Partnerships από μια κοινοπραξία επτά εταίρων αποτελούμενη από πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικούς οργανισμούς από την Ευρώπη.

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ'ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.

Δειτε Επισης

Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού
Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών