Ο Κρις Παπαγεωργίου από το ΔΝΤ στο Limassol Economic Forum

Στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, οι περιφερειακές και παγκόσμιες μακροοικονομικές προβλέψεις αποτελούν κρίσιμους παράγοντες που διαμορφώνουν την κατεύθυνση της αγοράς. Προβλέψεις, που περιλαμβάνουν διάφορες πτυχές όπως η οικονομική ανάπτυξη, τα ποσοστά πληθωρισμού και οι ροές κεφαλαίων, παρέχοντας έναν οδικό χάρτη για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές.

Τα σημερινά δεδομένα γίνονται σημείο αναφοράς για τις αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες που πρέπει να αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία. Για παράδειγμα, η διαχείριση των πληθωριστικών πιέσεων με παράλληλη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης αποτελεί μια λεπτή πράξη εξισορρόπησης για τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις. Οι ροές κεφαλαίων, που καθοδηγούνται από τις παγκόσμιες οικονομικές πολιτικές και τις γεωπολιτικές εντάσεις, μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένες επιπτώσεις σε μεμονωμένες οικονομίες.

Επιπλέον, η συνεχιζόμενη τεχνολογική επανάσταση παρουσιάζει ευκαιρίες αλλά και διαταραχές, επηρεάζοντας κλάδους και πρότυπα απασχόλησης. Την ίδια ώρα, η κλιματική αλλαγή και οι ανησυχίες για τα ζητήματα της βιωσιμότητας οδηγούν σε αλλαγές στις προτιμήσεις των καταναλωτών και στους κανονισμούς, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν και να καινοτομήσουν.

Μια εξαιρετική πλοήγηση σε αυτές τις δυνατότητες αναμένεται να γίνει στις 6 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του 14ου Limassol Economic Forum από τον Κρις Παπαγεωργίου, Division Chief, Research Department στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Η παρουσίαση που φέρει τον τίτλο «Global Economy & Emerging Challenges and Opportunities» θα εστιάσει, αρχικά, στις περιφερειακές και παγκόσμιες μακροοικονομικές προβλέψεις. Στη συνέχεια, θα συζητηθούν οι αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία για να καταλήξει ο κ. Παπαγεωργίου στις διαθέσιμες επιλογές πολιτικής για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Ο Division Chief στο Research Department του ΔΝΤ είναι επίσης συντονιστής του ερευνητικού προγράμματος IMF-DFID για χώρες χαμηλού εισοδήματος. Από την ένταξή του στο Ταμείο το 2006, έχει εργαστεί σε αποστολές στην Αφρική, το Δυτικό Ημισφαίριο, την Ασία και τον Ειρηνικό και έχει ηγηθεί εργασιών πολιτικής του ΔΝΤ σε διάφορα θέματα αναπτυσσόμενων χωρών.

Το έργο του επικεντρώνεται κυρίως στην οικονομική ανάπτυξη και τη διεθνή μακροοικονομία. Έχει κάνει σειρά δημοσιεύσεων ως συνεργαζόμενος συντάκτης στο European Economic Review και στο IMF Economic Review.

  • Limassol Economic Forum

Καθιερώθηκε στα πιο σπουδαία και πολυαναμενόμενα ετήσια γεγονότα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της αφρόκρεμας του επιχειρηματικού και κοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι της Κύπρου. To Limassol Economic Forum που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο City of Dreams Mediterranean στη Λεμεσό, αποτελεί τη μεγαλύτερη σύναξη επιχειρηματικών στελεχών όπου τίθενται υπό το μικροσκόπιο ομιλητών παγκόσμιας εμβέλειας οι τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στην παγκόσμια πολιτική και οι οικονομίες στην Ευρώπη.

Η φετινή διοργάνωση αποτελείται από έξι θεματικές ενότητες μέσω των οποίων θα δοθούν πολύτιμες απαντήσεις για τα πιο φλέγοντα ζητήματα της εποχής. Πρόκειται για τις: Οικονομικά, Διεθνείς αγορές, οικονομία και επενδύσεις, ενέργεια, διπλωματία, Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια, τεχνολογία και καινοτομία και επιχειρηματικές ηγέτες και επιχειρηματικότητα. Όπως πέρσι έτσι και φέτος στη σκηνή αναμένεται να βρεθούν για να συζητήσουν υψηλοί κρατικοί αξιωματούχοι και άλλα άτομα σε θέσεις-κλειδιά της πολιτικής, της επιχειρηματικής ζωής και της οικονομίας ευρύτερα.

  • Σε ποιους απευθύνεται

Το The Limassol Economic Forum προσελκύει το ενδιαφέρον των υπεύθυνών λήψης αποφάσεων, όπως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, διευθύνοντες συμβούλους, CEOs, διευθυντικά στελέχη και άλλα ανώτερα διοικητικά στελέχη από όλες τις μεγάλες εταιρείες στην Κύπρο και το εξωτερικό. Το φόρουμ καλωσορίζει επίσης πολιτικούς, διπλωμάτες, άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και άλλους διεθνείς εμπειρογνώμονες σε πολιτικά και οικονομικά θέματα.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτές: ΙΜΗ και περιοδικό IN Business

Χορηγοί: Τράπεζα Κύπρου, Deloitte Cyprus, Elias Neocleous & Co LLC

Χορηγός The Business Leaders & Entrepreneurship Stage: Philip Morris Cyprus

Luxury Property Sponsor: Leptos Group

Σε συνεργασία με: Cyprus LSE Alumni Association

Χορηγός Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού
Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών