Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Γερμανία: Τρίτος μήνας υποχώρησης της βιομηχανικής παραγωγής

Η βιομηχανική παραγωγή στην Γερμανία υποχώρησε ξανά τον Ιούλιο, εντείνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης με το ξεκίνημα του τρίτου τριμήνου.

Ειδικότερα, η παραγωγή των γερμανικών εργοστασίων ήταν μειωμένη κατά 0,8% σε σχέση με τον Ιούνιο, με τη μεγαλύτερη υποχώρηση να εμφανίζεται στα κεφαλαιουχικά και τα καταναλωτικά αγαθά, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία του Βισμπάντεν.

Σημειώνεται ότι η μέτρηση ήταν σημαντικά χειρότερη από όσο περίμενε η αγορά, καθώς η μέση εκτίμηση των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg έβλεπε μικρότερη πτώση κατά 0,4%.

Παράλληλα, το επίπεδο της βιομηχανικής παραγωγής στην Γερμανία τον Ιούλιο ήταν το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2022.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, τα γερμανικά εργοστάσια υφίστανται παρατεταμένη πίεση εν μέσω μειωμένης ζήτησης από την Κίνα, ελλείψεων εργαζομένων, αυξημένων επιτοκίων και των επιπτώσεων από την ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους.

Κάτι που επιβαρύνει συνολικά την οικονομία της χώρας, η οποία αναμένεται να είναι η μοναδική των G7 που θα συρρικνωθεί φέτος.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη αναλυτές στο Ινστιτούτο του Κιέλου προέβλεψαν ότι το ΑΕΠ της Γερμανίας θα μειωθεί ξανά αυτό το τρίμηνο, μετά τη στασιμότητα του δεύτερου τριμήνου με την οποία την οποία είχε βγει η οικονομία από τη χειμερινή ύφεση.

Η νέα πτώση της βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας έρχεται μια μέρα μετά τα στοιχεία του Ιουλίου που έδειξαν ότι οι παραγγελίες των εργοστασίων στο μεγαλύτερο βαθμό από την εποχή της κορύφωσης της πανδημίας το 2020.

Δειτε Επισης

Η κλιματική αλλαγή «έκοψε» 3 δισ. δολάρια από την παγκόσμια οικονομία
Η Greenpeace κάνει λόγο για «πράσινο ξέπλυμα» μεγάλων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου
Νέο δίκτυο κρυπτονομισμάτων στη χρηματοδότηση ομάδων κατά του Ισραήλ
Κίνα: Ετήσια αύξηση 6,9% κατέγραψαν τα μεικτά έσοδα της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών
Διευρύνουν τις απώλειες οι τιμές πετρελαίου μετά την αναβολή της συνεδρίας ΟΠΕΚ
Ολοταχώς για νέα συρρίκνωση και στο δ΄ τρίμηνο η οικονομία της Ευρωζώνης
Αμετάβλητα στο 4% διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδία
American Express: Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί με την ταχύτερη ανάπτυξη το 2023
Το Ευρωκοινοβούλιο άναψε πράσινο για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.
Κίνα: Εδραίωση του ρόλου της Mastercard στις χρηματοοικονομικές τραπεζικές συναλλαγές