Γερμανία: Τρίτος μήνας υποχώρησης της βιομηχανικής παραγωγής

Η βιομηχανική παραγωγή στην Γερμανία υποχώρησε ξανά τον Ιούλιο, εντείνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης με το ξεκίνημα του τρίτου τριμήνου.

Ειδικότερα, η παραγωγή των γερμανικών εργοστασίων ήταν μειωμένη κατά 0,8% σε σχέση με τον Ιούνιο, με τη μεγαλύτερη υποχώρηση να εμφανίζεται στα κεφαλαιουχικά και τα καταναλωτικά αγαθά, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία του Βισμπάντεν.

Σημειώνεται ότι η μέτρηση ήταν σημαντικά χειρότερη από όσο περίμενε η αγορά, καθώς η μέση εκτίμηση των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg έβλεπε μικρότερη πτώση κατά 0,4%.

Παράλληλα, το επίπεδο της βιομηχανικής παραγωγής στην Γερμανία τον Ιούλιο ήταν το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2022.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, τα γερμανικά εργοστάσια υφίστανται παρατεταμένη πίεση εν μέσω μειωμένης ζήτησης από την Κίνα, ελλείψεων εργαζομένων, αυξημένων επιτοκίων και των επιπτώσεων από την ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους.

Κάτι που επιβαρύνει συνολικά την οικονομία της χώρας, η οποία αναμένεται να είναι η μοναδική των G7 που θα συρρικνωθεί φέτος.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη αναλυτές στο Ινστιτούτο του Κιέλου προέβλεψαν ότι το ΑΕΠ της Γερμανίας θα μειωθεί ξανά αυτό το τρίμηνο, μετά τη στασιμότητα του δεύτερου τριμήνου με την οποία την οποία είχε βγει η οικονομία από τη χειμερινή ύφεση.

Η νέα πτώση της βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας έρχεται μια μέρα μετά τα στοιχεία του Ιουλίου που έδειξαν ότι οι παραγγελίες των εργοστασίων στο μεγαλύτερο βαθμό από την εποχή της κορύφωσης της πανδημίας το 2020.

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι