Νέες ισορροπίες στο λιανεμπόριο με προδιαγραφόμενη συγχώνευση MAS και ΣΥΠΑΛ

Προς συγχώνευση οδεύουν οι υπεραγορές MAS και ΣΥΠΑΛ (Σύνδεσμος Παντοπωλών Λεμεσού), εξέλιξη η οποία εφόσον κλειδώσει, θα αλλάξει τα δεδομένα στο λιανεμπόριο τροφίμων και θα δημιουργεί νέες ισορροπίες.

Τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και την προοπτική που διαφαίνεται για μια τέτοια εξέλιξη, επιβεβαίωσε στο InBusinessNews παράγοντας της αγοράς, ο οποίος είπε ότι η διαδικασία για τη συγχώνευση βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις σχετικές συζητήσεις και διαβουλεύσεις να τρέχουν. Στην περίπτωση που η προσπάθεια καρποφορήσει όλες οι υπεραγορές θα βρίσκονται κάτω από την ονομασία MAS.

Ουσιαστικά, με αυτή την προδιαγραφόμενη αλλαγή, κάτω από την ονομασία MAS θα τεθεί ένας... στόλος 90 καταστημάτων παγκύπρια, με ετήσιο κύκλο εργασιών 220 εκατ. ευρώ.

Έτσι, τα MAS θα είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα υπεραγορών σε αριθμό καταστημάτων, κάτι που ισχύει και τώρα. Θα καταστεί επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος όσον αφορά τους λιανεμπόρους προμηθευτές και η τρίτη μεγαλύτερη σε σχέση με τον κύκλο εργασιών.

Σήμερα, δραστηριοποιούνται σε όλες τις πόλεις της Κύπρου συνολικά 54 υπεραγορές MAS, οι οποίες απολαμβάνουν την αυτονομία, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα ανταγωνιστικών τιμών μέσω των κοινών αγορών, διαθέτοντας μια γκάμα ιδιωτικής ετικέτας με 1600 προϊόντα στο σύνολο.

Πρόκειται για μια συνεργασία, η οποία ξεκίνησε το 1996 με σκοπό να προστατεύει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από τον ανταγωνισμό των μεγάλων διεθνών οργανισμών λιανικών εμπορίου.

Με βάση την ίδια φιλοσοφία λειτουργεί και η εταιρεία ΣΥΠΑΛ, η οποία δημιουργήθηκε το 1982 με κύριο στόχο την «συσπέιρωση» μικρών καταστημάτων με είδη παντοπωλείου, με μοναδικό όφελος την καλύτερη διαπραγμάτευση τιμών από εταιρείες χονδρικού εμπορίου.

Σήμερα, η εταιρεία ΣΥΠΑΛ απαρτίζεται από 45 καταστήματα και διαθέτουν διάφορα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Ταυτόχρονα, η ΣΥΠΑΛ διαθέτει κοινές εγκαταστάσεις αποθήκευσης για τις υπεραγορές, ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με τις μεγάλες εταιρείες λιανικού εμπορίου.

Διευκρινίζεται ότι δεν θα συγχωνευτούν όλα τα καταστήματα της ΣΥΠΑΛ με τη MAS, αλλά τα πλείστα εξ’ αυτών, των οποίων ο αριθμός υπολογίζεται μεταξύ 30 και 40, από τα 45 στο σύνολο.

Δειτε Επισης

Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»