Πολυλειτουργικό πάρκο αποκτούν τα Λειβάδια-Το 2024 αρχίζουν οι εργασίες

Αρχές του 2024 θα αρχίσει η κατασκευή πολυλειτουργικού περιβαλλοντικού πάρκου, στην περιοχή «Πανέρκα» του Δήμου Λιβαδιών, το οποίο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια και θα κοστίσει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λειβαδιών Μάριος Αρμένης, «ο Δήμος προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών συμβούλων μελετητών, για τη δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου, οι προσφορές έληξαν στις 4 Αυγούστου και εντός των ημερών αναμένεται να επικυρωθεί ο επιτυχών προσφοροδότης. Υπολογίζεται ότι η κατασκευή του πάρκου θα κοστίσει γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ, με το 1,5 εκ. να δίνεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ2021-2027», ενώ το υπόλοιπο ποσό θα το επωμισθεί ο Δήμος Λιβαδιών».

Η γη στην οποία θα κατασκευαστεί στο πάρκο, συνέχισε είναι χαλίτικη, ονομάζεται περιοχή «Πανέρκα». "Στόχος του Δήμου είναι να κατασκευαστεί μια όαση πρασίνου, στην οποία θα περιλαμβάνονται και χώροι άθλησης για να καταστεί χώρος άθλησης, κοινωνικής συναναστροφής και ξεκούρασης για τους πολίτες. Στο πάρκο θα περιλαμβάνονται γήπεδα φούτσαλ, πετόσφαιρας, αντισφαίρισης, skate park, μίνι γκολφ, πολύ μεγάλος παιδότοπος, ποδηλατόδρομος, περιμετρικός διάδρομος για περπάτημα και άσκηση, όργανα γυμναστικής, χώροι στάθμευσης, καφετέρια και χώροι υγιεινής», σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αρμένης είπε ότι «στο Πάρκο θα δημιουργηθούν μια μεγάλη τεχνητή λίμνη, βοτανικός κήπος, κήπος με αρωματικά φυτά, Μουσείο Φύσης, θα φυτευτούν πάρα πολλά δέντρα και θεωρείται ότι θα είναι μοναδικό αφού, όμοιο του δεν υπάρχει στην ανατολική περιφέρεια της Λάρνακας"Ευελπιστούμε, κατέληξε "ότι αρχές του επόμενου χρόνου, 2024 να προκηρυχθούν οι προσφορές για τις κατασκευαστικές εργασίες του πάρκου, ενώ βάση των χρονοδιαγραμμάτων υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί αρχές του 2027".

Δειτε Επισης

Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα