Πολυλειτουργικό πάρκο αποκτούν τα Λειβάδια-Το 2024 αρχίζουν οι εργασίες

Αρχές του 2024 θα αρχίσει η κατασκευή πολυλειτουργικού περιβαλλοντικού πάρκου, στην περιοχή «Πανέρκα» του Δήμου Λιβαδιών, το οποίο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια και θα κοστίσει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λειβαδιών Μάριος Αρμένης, «ο Δήμος προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών συμβούλων μελετητών, για τη δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου, οι προσφορές έληξαν στις 4 Αυγούστου και εντός των ημερών αναμένεται να επικυρωθεί ο επιτυχών προσφοροδότης. Υπολογίζεται ότι η κατασκευή του πάρκου θα κοστίσει γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ, με το 1,5 εκ. να δίνεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ2021-2027», ενώ το υπόλοιπο ποσό θα το επωμισθεί ο Δήμος Λιβαδιών».

Η γη στην οποία θα κατασκευαστεί στο πάρκο, συνέχισε είναι χαλίτικη, ονομάζεται περιοχή «Πανέρκα». "Στόχος του Δήμου είναι να κατασκευαστεί μια όαση πρασίνου, στην οποία θα περιλαμβάνονται και χώροι άθλησης για να καταστεί χώρος άθλησης, κοινωνικής συναναστροφής και ξεκούρασης για τους πολίτες. Στο πάρκο θα περιλαμβάνονται γήπεδα φούτσαλ, πετόσφαιρας, αντισφαίρισης, skate park, μίνι γκολφ, πολύ μεγάλος παιδότοπος, ποδηλατόδρομος, περιμετρικός διάδρομος για περπάτημα και άσκηση, όργανα γυμναστικής, χώροι στάθμευσης, καφετέρια και χώροι υγιεινής», σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αρμένης είπε ότι «στο Πάρκο θα δημιουργηθούν μια μεγάλη τεχνητή λίμνη, βοτανικός κήπος, κήπος με αρωματικά φυτά, Μουσείο Φύσης, θα φυτευτούν πάρα πολλά δέντρα και θεωρείται ότι θα είναι μοναδικό αφού, όμοιο του δεν υπάρχει στην ανατολική περιφέρεια της Λάρνακας"Ευελπιστούμε, κατέληξε "ότι αρχές του επόμενου χρόνου, 2024 να προκηρυχθούν οι προσφορές για τις κατασκευαστικές εργασίες του πάρκου, ενώ βάση των χρονοδιαγραμμάτων υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί αρχές του 2027".

Δειτε Επισης

Στο Κάιρο ο ΠτΔ στις 17 Φεβρουαρίου για υπογραφή δυο συμφωνιών για φυσικό αέριο-«Άλλο ένα βήμα στην ενίσχυση της ανάπτυξης»
Στο 86,606% η άμεση συμμετοχή της E.V.H. Investments στη Salamis Tours
Καταρτίζουν συλλογική στρατηγική για διεκδίκηση των έργων που αναλογούν στη Λεμεσό
El Greco Cardiothoracic Center: Πρότυπο κέντρο καρδιοθωρακοχειρουργικής φροντίδας
Η απόφαση για τον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς-Τάχιστα η επαναπροκήρυξη προσφορών για φάση Α'
Συνεργασία Κύπρου-Αιγύπτου σε κοινά έργα για μεταφορά φυσικού αερίου και εμπορικοποίηση κοιτασμάτων
Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες αυξήσεις και μειώσεις το 2024-Τσιμπημένο το σκυρόδεμα εν μέσω της μεγάλης απεργίας
Κωνσταντίνος Κωνσταντή: Άμεση λήψη μέτρων για διατήρηση ιστορικών κτηρίων
Έπιασε δουλειά το γεωτρύπανο στον στόχο «Ηλέκτρα»-Το μήνυμα Νίκου Χριστοδουλίδη
Imperio Skyline: Η νέα μεγάλη οικιστική ανάπτυξη που έρχεται στη Λεμεσό