powered by

Το European Researchers’ Night έρχεται στην Κρατική Έκθεση στις 29 Σεπτεμβρίου

Ένας διαχρονικός θεσμός, το European Researchers’ Night, επιστρέφει για 17η χρονιά στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία, για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους στην πιο μεγάλη γιορτή της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας.

Πιο δυναμικό και συναρπαστικό από ποτέ, το φετινό European Researcher’s Night θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ. Διοργανώνεται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), σε συνεργασία με τους κυριότερους φορείς της έρευνας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων της Κύπρου, και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Με σύνθημα «Mission: CONNECT», επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και ερευνήτριες, καθώς και επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν τις δράσεις και τα επιτεύγματά τους στο ευρύτερο κοινό. Στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης το κοινό θα μπορεί να περιηγηθεί σε περισσότερα από 60 περίπτερα, στελεχωμένα από εκατοντάδες ερευνήτριες/τές.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικά πειράματα με χρήση τεχνολογίας, πολυμέσων και προσομοιώσεων, να χρησιμοποιήσουν εξειδικευμένο επιστημονικό εξοπλισμό και να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, παιχνιδιών, διαγωνισμών και ψυχαγωγικών δρώμενων. Ακόμη, από τις 21:00 έως τις 22:00 οι επισκέπτες του European Researchers’ Night θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα Improvisation Comedy Show in Science με τους κωμικούς Γιώργο Αγγελόπουλο, Γιάννη Σαρακατσάνη και Σωσώ Χατζημανώλη.

Κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι οι «Ευρωπαϊκές Αποστολές», οι οποίες αφορούν στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στις ακόλουθες παγκόσμιες προκλήσεις: 1) Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, 2) Καρκίνος, 3) Υγιείς Ωκεανοί, Θάλασσες και Παράκτια και Εσωτερικά Ύδατα, 4) Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις και 5) Υγεία Εδάφους και Τροφίμων.

Με αντίστοιχες διοργανώσεις να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, το European Researchers’ Night αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να αναδείξει τον αντίκτυπο της επιστήμης στην καθημερινή ζωή των πολιτών, με πρωτότυπους και διασκεδαστικούς τρόπους.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ: www.research.org.cy και τη σελίδα του στο Facebook: https://fb.me/e/ajrCfvfxi

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου CONNECT με Αρ. 101060913, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη της Ε.Ε. για Έρευνα και Καινοτομία.

Δειτε Επισης

XM: Στηρίζει την προσπάθεια προώθησης ίσων ευκαιριών και προσβασιμότητας στον αθλητισμό
Ξεκαθαρίζει για την συμμετοχή αθλητών σε διεθνές τουρνουά στην Αθήνα η Ομοσπονδία Wushu Kung Fu
Η Baker Tilly South East Europe φιλοξενεί το Baker Tilly Europe Conference 2025 στην Αθήνα
Cyta: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών με το συνέδριο Women in STEAM
MASO Strategic: Στρατηγική συνεργασία με Oneglobal Broking που ενισχύει την παρουσία της στην κυπριακή αγορά
Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο»
Ψηφιακές πληρωμές: Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές επιλέγουν ταχύτητα, αλλά ζητούν ασφάλεια
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Webinar για τη διεθνή ασφάλεια και τη σύγχρονη γεωπολιτική
Ιστορική απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. για «χρυσά διαβατήρια» σε επενδυτές-Παραβιάζει το δίκαιο της Ε.Ε
TEAMWORK 2: Καταρρίπτοντας τα ταμπού της σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας