Wargaming: Ούτε ζημιωμένη, ούτε με κάποιο κέρδος... Παίρνει όσα έβαλε στην Ελληνική

Εάν και εφόσον εγκριθεί και η τελευταία πράξη μεταξύ Eurobank και Wargaming από τις εποπτικές Αρχές, αυτό θα σημάνει το τέλος της παρουσίας στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής μετά από σχεδόν μία δεκαετία.

Όπως η ίδια η Wargaming είχε ανακοινώσει, στήριξε όλες τις αυξήσεις κεφαλαίου στην Ελληνική Τράπεζα κατά την τελευταία δεκαετία.

Στην πρώτη αύξηση κεφαλαίου το 2013, η Wargaming συμμετείχε με €40 εκατ., ενώ ακολούθησαν άλλες δύο επενδύσεις με €63 εκατ. και €24 εκατ. το 2014 και το 2019 αντίστοιχα.

Άρα, συνολικά έβαλε στην τράπεζα 127 εκατ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν έγινε κατορθωτό να πάρει κάποιο μέρισμα.

Μέσω των συμφωνιών με την Eurobank, η Wargaming θα πάρει πίσω σχεδόν το σύνολο της αρχικής της επένδυσης στην Ελληνική Τράπεζα.

Με την πρώτη συμφωνία που επισημοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλη, η Wargaming έλαβε από την Eurobank, 70 εκατ. ευρώ για το 13,4% που η εταιρεία κατείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας.

Με τη δεύτερη πράξη, που ανακοινώθηκε προ μερικών ημερών, η Wargaming θα λάβει από την Eurobank ακόμα 65.9 εκατ. ευρώ για την πώληση του υπολειπόμενου 6.8% που ήλεγχε στην εταιρεία. Η αύξηση στην τιμή οφείλεται στην ανοδική πορεία που ακολούθησε τους τελευταίους μήνες η τιμή της μετοχής της τράπεζας.

Μάλιστα, σημειώνεται πως το τίμημα μπορεί να προσαρμοστεί, μεταξύ άλλων, ανάλογα με την ημερομηνία της ολοκλήρωσης της συναλλαγής και τους όρους της επακόλουθης δημόσιας πρότασης. Συνολικά δηλαδή, η Wargaming θα λάβει ένα ποσό της τάξης των 126 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, η Wargaming δεν φεύγει με ζημιά από την Ελληνική, αλλά ούτε και κάποια σημαντική απόδοση της επένδυσης της κατόρθωσε να έχει.

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Λευκωσία το 4ο CITEA Digital Cyprus Conference (pics)
Bcentriqe.ai: Στρατηγική επέκταση στην Κύπρο για την εταιρεία με έδρα τη Silicon Valley-Φέρνει πρωτοποριακές λύσεις τεχνητής νοημοσύνης
Η αξιοποίηση των big data από τις επιχειρήσεις...Πώς και γιατί μπορούν να δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
Τεχνητή νοημοσύνη εν δράσει... Πώς το AI μεταμορφώνει επιχειρήσεις και κυβερνητικά συστήματα
Η τεχνολογία ως εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων για αναδιαμόρφωση της εμπειρίας του πελάτη
Λευτέρης Γαροφαλάκης: «Η ασφάλεια δεν είναι αυτοσκοπός»-Το AI και η μετάβαση στα Windows 11
Khaliq Khan: Γιατί το ΑΙ μεταμορφώνει την έννοια της αξίας στους οργανισμούς
Mark Oost: Tα πραγματικά οφέλη των AI agents και της GenAI
Αργύρης Μακρυγεώργου: Η μεγάλη ειρωνεία πίσω από την ΤΝ
Σταμάτης Τσολακίδης: Στρατηγικός πυλώνας για κάθε οργανισμό η κυβερνοασφάλεια