Powered by

Κοινά πακέτα Σαουδικής Αραβίας-Κύπρου προτείνει ο Κουμής

Τη δημιουργία κοινών πακέτων με τη Σαουδική Αραβία, με επίκεντρο την πόλη Νεόμ της αραβικής χώρας η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο ωρών από την Κύπρο, πρότεινε ο υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, στο πλαίσιο συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ στο πλαίσιο της της άτυπης συνόδου του UNWTO για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου, πρόθεση της κυβέρνησης της Σ. Αραβίας είναι όπως η συγκεκριμένη πόλη προσελκύσει επισκέπτες υψηλού επιπέδου από ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο, στο πλαίσιο της παραμονής του στη σαουδαραβική πρωτεύουσα, ο κ. Κουμής πραγματοποίησε σημαντικές επαφές. Ειδικότερα, είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον ΓΓ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikasvhili, τον Υφυπουργό Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Τουρισμού της Σ. Αραβίας, Sultan Al. Musallam, τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, Haim Katz και τον Υπουργό Τουρισμού της Μάλτας, Clayton Bartolo.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους άλλων χωρών, καθώς και με ιδιωτικούς φορείς, ενώ συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Σ. Αραβίας Al – Ajlan.

Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη συνεργασία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ο κ. Κουμής υπογράμμισε ότι στον τουρισμό η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι πάντοτε αναπόφευκτη, εξαιρετικά σημαντική και πολλαπλώς ωφέλιμη όταν υλοποιείται με επιτυχία.

Ευθύνη του δημόσιου τομέα, πρόσθεσε είναι η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών, η συντήρηση, η διασφάλιση της ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες και, φυσικά, η προώθηση και διαφήμιση του προορισμού, ενώ η ευθύνη του ιδιωτικού τομέα, που δεν είναι ακριβώς ευθύνη αλλά απόφαση, είναι η στόχευση για επενδύσεις και η ανάληψη πρωτοβουλιών, που πάντοτε εμπεριέχουν και σχετικό ρίσκο.

Παρατήρησε ωστόσο ότι η Η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δεν είναι πάντοτε εύκολη υπόθεση, «αλλά χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να έχουμε πραγματικά ανταγωνιστικό προϊόν και ανταγωνιστικές υπηρεσίες».

Ο υφυπουργός Τουρισμού αφού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα συνεργασίας δημόσιου με ιδιωτικού τομέα, εστίασε στις συνεργασίες μεταξύ χωρών και στην ωφελιμότητα που προκύπτει από αυτές.

Ο κ. Κουμής παραχώρησε επίσης συνέντευξη στον δημοφιλές δημοσιογραφικό όμιλο Arab News.

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές-Ένα έργο ορόσημο κόστους €50 εκατ.
Επτά σημεία που σχετίζονται με τον μύθο της Αφροδίτης μέσω app
Emirates: Open day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Κύπρο
Κ. Κουμής: Η αφετηρία του δημοσιεύματος της Daily Express-«Οφείλουμε να είμαστε όλοι προσεκτικοί για τον τουρισμό»
Έρχεται Κύπρο με παράρτημα το Μετσόβειο Πολυτεχνείο-Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τις πρυτανικές Αρχές
«Πάμε Ελλάδα» το μήνυμα της Aegean για το ταξίδι της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι
Βάζει φρένο στην άναρχη ανάπτυξη ο Ιωάννου-Η απόφαση του Υπουργικού για πεντάστερο στην Αγία Νάπα
Δάνειο από ΕΤΕπ ύψους μέχρι 108 εκατ. εύρω για 703 φοιτητικές εστίες σε Λεμεσό και Πάφο-Βάζει άλλα 53 εκατ. το κράτος
Βλέπει πανικό στην Κύπρο για μειωμένες κρατήσεις τουριστών η Daily Express-«Παρατραβηγμένο και ετεροχρονισμένο»
Ταξίδια: Τέλος το «revenge travel»-Προβλήματα για τις αεροπορικές από τους αυξημένους ναύλους