Πρόξενος του Καζακστάν στην Κύπρο κι επίσημα ο Γιώργος Λακκοτρύπης

Ανακοινώθηκε σήμερα και επίσημα η ανάληψη καθηκόντων του κ. Γιώργου Λακκοτρύπη ως πρόξενου του Καζακστάν στην Κύπρο, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Κύπρου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών του Καζακστάν, του Πρέσβη του Καζακστάν στην Κύπρο, άλλων διπλωματών, επιχειρηματιών και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

«Το άνοιγμα του προξενικού γραφείου του Καζακστάν στη Λευκωσία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στις διμερείς μας σχέσεις. Είναι μια απόδειξη της εμβάθυνσης των δεσμών και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των χωρών μας», είπε. «Η Κύπρος και το Καζακστάν μοιράζονται μια μακρά ιστορία διπλωματικών σχέσεων, οι οποίες χαρακτηρίζονται από φιλία και συνεργασία. Με την πάροδο των χρόνων, έχουμε οικοδομήσει ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς, ενώ οι άριστες σχέσεις μας με τους περιφερειακούς και παγκόσμιους εταίρους μας, έχουν συμβάλει στην κοινή μας ευημερία και σταθερότητα».

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση του Καζακστάν και στον Πρέσβη της χώρας στην Κύπρο Satybaldy Burshakov, για την τιμή που του έγινε να του εμπιστευθούν ένα τόσο σημαντικό ρόλο, σε μια ιδιαίτερα κομβική περίοδο για τις σχέσεις Κύπρου και Καζακστάν, είπε: «Ας αγκαλιάσουμε αυτό το νέο κεφάλαιο στις διμερείς μας σχέσεις με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Είθε να φέρει ευημερία, φιλία και αμοιβαία κατανόηση για τις επόμενες γενιές».

lakkotrypiskaza2

O Yπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος συνεχάρη τον κ. Λακκοτρύπη τονίζοντας τη σημαντικότητα του διορισμού του, ως Πρόξενος του Καζακτσάν. «Παρά τη γεωγραφική μας απόσταση οι δυο χώρες έχουν μεγάλες προοπτικές συνεργασίας, βασισμένες στις αξίες που μοιράζονται και τον σεβασμό που έχουν για το Διεθνές Δίκαιο. Έχουμε στόχο να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για περαιτέρω επέκταση και εμβάθυνση των σχέσεων μας». Όπως είπε «η Κύπρος και το Καζακστάν μοιράζονται κοινές αξίες και φιλοδοξίες. Κατανοούμε και οι δύο τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Υποστηρίζουμε συνεχώς ο ένας τον άλλο στη διεθνή σκηνή», είπε, διαβεβαιώνοντας την υποστήριξη της Κύπρου στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων του Καζακστάν με την Ευρώπη.

O κ. Κόμπος εξέφρασε ακόμη τη βαθιά μας εκτίμηση για τη στάση του Καζακστάν στο Κυπριακό και την υποστήριξή του στις προσπάθειές μας να επιτύχουμε μια μόνιμη και συνολική διευθέτηση βασισμένη αποκλειστικά στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

lakkotrypiskaza3

O αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν Ρόμαν Βασιλένκο, εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην Κύπρο, «μια χώρα με σημαντική ιστορία και σημαντικό μέλλον». Συγχαίροντας τον κ. Λακκοτρύπη, χαρακτήρισε την Κύπρο ένα από τους σημαντικότερους συνεργάτες του Καζακστάν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με κομβικό ρόλο, επιθυμώντας την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των δυο χωρών.

«Όπως η Κύπρος, έτσι και το Καζακστάν έχει καθιερωθεί ως ένα κράτος προσανατολισμένο στην εσωτερική του σταθερότητα για το μέλλον, την οικονομική πρόοδο και την υπεύθυνη εξωτερική του πολιτική. Η συνεπής κοινωνικοπολιτική και οικονομική μεταρρύθμιση παραμένει ο κύριος στόχος της κυβέρνησής μας και σήμερα ο λαός των μας, βρίσκεται στο δρόμο προς ένα δίκαιο Καζακστάν όπου κάθε πολίτης απολαμβάνει ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα. Η ιδέα της δικαιοσύνης και της δημόσιας πολιτικής είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», είπε.

Στον χαιρετισμό του ο Πρέσβης του Καζακστάν στην Κύπρο Satybaldy Burshakov, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανάπτυξη των σχέσεων των δυο χωρών, ευχόμενος καλή επιτυχία στον κ. Λακκοτρύπη.

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας των Φύλων του ΔΝΟ
MSPS Cyprus: Η Κρίστια Κουρσάρου αναλαμβάνει τη θέση της PR Director
Στους κορυφαίους της GC Powerlist του Legal 500 η Κάτια Σάντη
Θλίψη στο CIIM-Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής και επί σειρά ετών πρόεδρος του πανεπιστημίου
Ίδρυσε δική του εταιρεία μετά την αφυπηρέτησή του από την Deloitte ο Νίκος Κυριακίδης
Η κοινότητα Συσκλήπου βράβευσε το... παιδί της John Christodoulou για την πολυετή προσφορά του
14 millennial επαγγελματίες που διαπρέπουν στην επιχειρηματική αρένα της Κύπρου
Καινούργιος επαγγελματικός σταθμός για τον Αιμίλιο Ταννούση-Εντάσσεται στη Gravity Private Wealth
Από την Microsoft στην Amazon ο Αμερικανοκύπριος Panos Panay
Κλόντια Γκόλντιν: Η πρωτοπόρος του χάσματος φύλων απέσπασε το Νόμπελ Οικονομίας