Πρόξενος του Καζακστάν στην Κύπρο κι επίσημα ο Γιώργος Λακκοτρύπης

Ανακοινώθηκε σήμερα και επίσημα η ανάληψη καθηκόντων του κ. Γιώργου Λακκοτρύπη ως πρόξενου του Καζακστάν στην Κύπρο, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Κύπρου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών του Καζακστάν, του Πρέσβη του Καζακστάν στην Κύπρο, άλλων διπλωματών, επιχειρηματιών και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

«Το άνοιγμα του προξενικού γραφείου του Καζακστάν στη Λευκωσία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στις διμερείς μας σχέσεις. Είναι μια απόδειξη της εμβάθυνσης των δεσμών και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των χωρών μας», είπε. «Η Κύπρος και το Καζακστάν μοιράζονται μια μακρά ιστορία διπλωματικών σχέσεων, οι οποίες χαρακτηρίζονται από φιλία και συνεργασία. Με την πάροδο των χρόνων, έχουμε οικοδομήσει ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς, ενώ οι άριστες σχέσεις μας με τους περιφερειακούς και παγκόσμιους εταίρους μας, έχουν συμβάλει στην κοινή μας ευημερία και σταθερότητα».

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση του Καζακστάν και στον Πρέσβη της χώρας στην Κύπρο Satybaldy Burshakov, για την τιμή που του έγινε να του εμπιστευθούν ένα τόσο σημαντικό ρόλο, σε μια ιδιαίτερα κομβική περίοδο για τις σχέσεις Κύπρου και Καζακστάν, είπε: «Ας αγκαλιάσουμε αυτό το νέο κεφάλαιο στις διμερείς μας σχέσεις με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Είθε να φέρει ευημερία, φιλία και αμοιβαία κατανόηση για τις επόμενες γενιές».

lakkotrypiskaza2

O Yπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος συνεχάρη τον κ. Λακκοτρύπη τονίζοντας τη σημαντικότητα του διορισμού του, ως Πρόξενος του Καζακτσάν. «Παρά τη γεωγραφική μας απόσταση οι δυο χώρες έχουν μεγάλες προοπτικές συνεργασίας, βασισμένες στις αξίες που μοιράζονται και τον σεβασμό που έχουν για το Διεθνές Δίκαιο. Έχουμε στόχο να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για περαιτέρω επέκταση και εμβάθυνση των σχέσεων μας». Όπως είπε «η Κύπρος και το Καζακστάν μοιράζονται κοινές αξίες και φιλοδοξίες. Κατανοούμε και οι δύο τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Υποστηρίζουμε συνεχώς ο ένας τον άλλο στη διεθνή σκηνή», είπε, διαβεβαιώνοντας την υποστήριξη της Κύπρου στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων του Καζακστάν με την Ευρώπη.

O κ. Κόμπος εξέφρασε ακόμη τη βαθιά μας εκτίμηση για τη στάση του Καζακστάν στο Κυπριακό και την υποστήριξή του στις προσπάθειές μας να επιτύχουμε μια μόνιμη και συνολική διευθέτηση βασισμένη αποκλειστικά στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

lakkotrypiskaza3

O αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν Ρόμαν Βασιλένκο, εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην Κύπρο, «μια χώρα με σημαντική ιστορία και σημαντικό μέλλον». Συγχαίροντας τον κ. Λακκοτρύπη, χαρακτήρισε την Κύπρο ένα από τους σημαντικότερους συνεργάτες του Καζακστάν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με κομβικό ρόλο, επιθυμώντας την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των δυο χωρών.

«Όπως η Κύπρος, έτσι και το Καζακστάν έχει καθιερωθεί ως ένα κράτος προσανατολισμένο στην εσωτερική του σταθερότητα για το μέλλον, την οικονομική πρόοδο και την υπεύθυνη εξωτερική του πολιτική. Η συνεπής κοινωνικοπολιτική και οικονομική μεταρρύθμιση παραμένει ο κύριος στόχος της κυβέρνησής μας και σήμερα ο λαός των μας, βρίσκεται στο δρόμο προς ένα δίκαιο Καζακστάν όπου κάθε πολίτης απολαμβάνει ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα. Η ιδέα της δικαιοσύνης και της δημόσιας πολιτικής είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», είπε.

Στον χαιρετισμό του ο Πρέσβης του Καζακστάν στην Κύπρο Satybaldy Burshakov, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανάπτυξη των σχέσεων των δυο χωρών, ευχόμενος καλή επιτυχία στον κ. Λακκοτρύπη.

Δειτε Επισης

Πένθος στον Σύλλογο Αισθητικών Κύπρου-Έφυγε από την ζωή η Βάκια Ιωαννίδου
Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Δρ. Ανδρέας Πίττας
Νέος πρόεδρος της ΕΕΦΕΕ-CEAOB ο Πάνος Προδρομίτης
Ξενοδοχείο Ρόδον: Απεβίωσε ο μη εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος Ανδρέας Μιχαηλίδης
Ο Κύπριος Ανδρέας Κωνσταντινίδης κορυφαίος επαγγελματίας στον χώρο της κυβερνοασφάλειας
Ο Κύπριος Ανδρέας Σιάμισιης, αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου συνδέσμου επιχειρήσεων της Ελλάδας
Απεβίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ellinas Finance Αιμίλιος Έλληνας
Θλίψη... Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο επιχειρηματίας Ντίνος Ιορδάνου-Η επιχειρηματική του πορεία
Έφυγε από την ζωή ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος
Η Άνθια Παπαγεωργίου νέα γραμματέας/διευθύντρια του ΕΒΕ Λεμεσού