Θ. Θεράποντος: Το πορτοφόλι ψηφιακών ταυτοτήτων της Ε.Ε. απλοποιεί τις διαδικασίες

Με κεντρικό θέμα τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην περίοδο της ψηφιακής οικονομίας, το 3ο Cyber Security Conference παρείχε πλούσια ενημέρωση σχετικά με τη δημιουργία, τη διατήρηση και τη βελτίωση της ασφάλειας των πληροφοριών, την προστασία από απειλές και την προστασία των κρίσιμων υποδομών των εταιρειών.

Για το θέμα μίλησε και ο Managing Director της DataKnights, Θεράπον Θεράποντος ο οποίος προέβη σε παρουσίαση.

Όπως είπε οι Οργανισμοί πρέπει να επενδύσουν στην ενισχυμένη ασφάλεια και εμπιστοσύνη: Το EIDAS2 και το πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας της ΕΕ συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης στις ψηφιακές συναλλαγές. Ισχυροί μηχανισμοί ελέγχου ταυτότητας και μέτρα προστασίας δεδομένων στηρίζουν το σύστημα.

Μεγάλη σημασία έχει για τον κ.Θεράπον η απλούστευσ των διασυνοριακών συναλλαγών εντός της ΕΕ. Το πορτοφόλι ψηφιακών ταυτοτήτων της ΕΕ απλοποιεί τις διαδικασίες, διευκολύνοντας τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε ασφαλείς διαδικτυακές δραστηριότητες σε όλα τα κράτη μέλη.

Οι ψηφιακοί πολίτες είναι το σήμερα. Η πρωτοβουλία αυτή ενδυναμώνει τους πολίτες της ΕΕ, δίνοντάς τους τον έλεγχο της ψηφιακής τους ταυτότητας και των προσωπικών τους δεδομένων. Επιτρέπει στα άτομα να συμμετέχουν με αυτοπεποίθηση στην ψηφιακή οικονομία.

Κατά τον ομιλητή, το πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας της ΕΕ μπορεί να ωφελήσει τις επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, μειώνοντας τις τριβές στις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και επεκτείνοντας την εμβέλεια της αγοράς πέρα από τα σύνορα.

Στα βασικά συμπεράσματα του Managing Director ήταν και η ευθυγράμμιση με τους κανονισμούς της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του GDPR, και η συμμόρφωση.

Το πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας είναι πολύτιμό και για τις επιχειρήσεις ιδανικό στο να το ενσωματώσουν στις υπηρεσίες τους. «Μείνετε σε επαφή με τις εξελίξεις στο χώρο και συνεχίστε να αποκομίζετε γνώσεις», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Προϋπολογισμός 2024: Πρόσθετες πιστώσεις, μειώσεις και μεταφορές προτεινόμενων πιστώσεων
Συστάσεις και εισηγήσεις Δημοσιονομικού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση-Οι κίνδυνοι και η ανησυχία
Ο οδικός χάρτης της ΕΥΚ για ένα υπεράκτιο ενεργειακό οικοσύστημα στην Κύπρο
«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»
Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για αστικό αναδασμό-Δημιουργείται γη έτοιμη για ανάπτυξη
Άθως Δίκαιος: Η μεγαλύτερη πρόκληση, το όραμα και η σύγχρονη αρχιτεκτονική
Οι τεχνολογικές προβλέψεις της Kyndryl για το 2024: Ολοκλήρωση, αποτελεσματικότητα και αυτοματοποίηση
Έδωσε από τη Λευκωσία το στίγμα πορείας της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ ο πρόεδρος της Bundesbank
Οι καταθέσεις και τα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών-Τι λένε οι αριθμοί