Πάρις Σάββα: Η Fortinet και το ανθρώπινο στοιχείο στην κυβερνοασφάλεια

«Περίπου οκτώ στους δέκα οργανισμούς δέχτηκαν πλήγμα από κυβερνοεπιθέσεις» δήλωσε ο Πάρις Σάββα κατά τη διάρκεια παρουσίασής του στο 3ο Cyber Security Conference, ο οποίος σχολίασε πως όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αναζητούν προγράμματα ευαισθητοποίησης και κατάρτισης του προσωπικού τους σε θέματα ασφάλειας.

Απαντώντας στο ερώτημα "Τι μας διαφεύγει;" Σε ό,τι αφορά την κυβερνοασφάλεια, ο κ. Σάββα τόνισε τη σημασία του να είναι στο επίκεντρό της, το ανθρώπινο στοιχείο.

Επιπλέον, ο ομιλητής παρουσίασε ορισμένα στοιχεία ερευνών σύμφωνα με τα οποία το 85% των παραβιάσεων δεδομένων εμπλέκει τον ανθρώπινο παράγοντα, ενώ το 94% του κακόβουλου λογισμικού παραδίδεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

"Περίπου το 84% των οργανισμών αντιμετώπισαν μία ή περισσότερες παραβιάσεις τους τελευταίους 12 μήνες", τόνισε. Συνολικά το 29% δέχτηκε πέντε ή περισσότερες εισβολές.

Ένα σημαντικό γεγονός είναι ότι το 56% πιστεύει ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού τους στερούνται γνώσεων όσον αφορά την ευαισθητοποίηση σε θέματα κυβερνοασφάλειας. "Το 73% αναζητά ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και κατάρτισης σε θέματα ασφάλειας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του οργανισμού τους", πρόσθεσε.

Στη συνέχεια παρουσίασε το "Fortinet FortiPhish" και το "Fortinet Security Awareness and Training" επεξηγώντας στο κοινό τα βασικά χαρακτηριστικά τους και το πώς μπορούν να ενισχύσουν τους Οργανισμούς τους, κατά των κυβερνοαπειλών.

"Αν θέλετε να πάτε γρήγορα, πηγαίνετε μόνοι σας, αν θέλετε να πάτε μακριά, πηγαίνετε μαζί", ήταν τα λόγια που μετέφερε στο κοινό ο Πάρις Σάββα από την γνωστή ρήση, ενθαρρύνοντας έτσι τους επαγγελματίες να συμπεριλάβουν όλο το προσωπικό καθώς και τη Διοίκηση στον αγώνα κατά των κυβερνοεπιθέσεων.

Δειτε Επισης

Ώθηση στη δυναμική του τομέα της τεχνολογίας με το νέο πλαίσιο για πολιτογραφήσεις
Οι τεχνολογικές προβλέψεις της Kyndryl για το 2024: Ολοκλήρωση, αποτελεσματικότητα και αυτοματοποίηση
Επίσημη έναρξη του Women In Tech® Cyprus από TechIsland και Adsterra
Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Πρόστιμο €45.000 για παραβίαση δεδομένων
Samsung Electronics: Ανάμεσα στις πέντε καλύτερες εμπορικές μάρκες παγκοσμίως
Σε δημόσια διαβούλευση το προσχέδιο της Στρατηγικής Έρευνας και Καινοτομίας
Εικόνες από το μέλλον στο «έξυπνο» Europe Supply Center της Huawei στη Βουδαπέστη
Η Veracloud παρουσιάζει σύγχρονες λύσεις διαχείρισης ασφάλειας στο Sigma Europe 2023
Η Huawei αλλάζει την Εύρωπη-To ΙΝ Business στο Huawei Connect 2023 (pics)
3rd Cyber Security Conference: Η ψηφιακή επανάσταση φέρνει μαζί της κινδύνους(videos)