Με μειώσεις χρεώσεων και νέες διευκολύνσεις απαντά στον...Κεραυνό η Ελληνική-Τα μέτρα που ανακοίνωσε

Σε μία περίοδο έντονων οικονομικών πιέσεων και αξιολογώντας τις ανάγκες των πελατών της, η Ελληνική Τράπεζα στέκεται έμπρακτα δίπλα τους με μέτρα που στοχεύουν στη διευκόλυνσή τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ευάλωτες ομάδες.

Απαντώντας στις εκκλήσεις του υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού για επιπλέον θετικά μέτρα από τις τράπεζες, ο οποίος κάλεσε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αναλάβουν το κοινωνικό τους μερίδιο ευθύνης, η Ελληνική Τράπεζα προχωρά σε στοχευμένες μειώσεις χρεώσεων και νέες διευκολύνσεις και ρυθμίσεις με στόχο την ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων.

Δωρεάν μεταφορές SEPA μέχρι €5.000
Ειδικότερα, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων και ευκολότερων λύσεων για τους πελάτες ο Ανώτατος Διευθυντής Τραπεζικής της Ελληνικής Τράπεζας Φοίβος Στασόπουλος, ανακοίνωσε την επέκταση του ορίου δωρεάν μεταφοράς εμβασμάτων SEPA μέσω του Online Banking από τα €1.000 στις €5.000, με ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου 2024.

Η δωρεάν υπηρεσία ισχύει για online μεταφορές χρημάτων σε ευρώ, εντός ΕΕ και με κανονική ημερομηνία εκτέλεσης.

Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Στασόπουλος οι χαμηλοσυνταξιούχοι πελάτες, με σύνταξη κάτω των €800 το μήνα, η οποία κατατίθεται σε λογαριασμό ταμιευτηρίου της Τράπεζας, θα επωφεληθούν για έναν χρόνο από μηδενικά έξοδα διατήρησης Λογαριασμού Ταμιευτηρίου, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2023.
Το εν λόγω μέτρο επηρεάζει περίπου 35. 000 πελάτες της Τράπεζας.

Έγκαιρα, στοχευμένα και για όσο χρειάζεται
Όπως επεσήμανε, τα μέτρα αυτά είναι άμεσα, στοχευμένα για αυτούς που έχουν ανάγκη και με προσωρινή ισχύ. «Θέλουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε έγκαιρα, στοχευμένα και για όσο χρειάζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στασόπουλος.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα δηλώνει την ετοιμότητα να επωμιστεί το κόστος που θα προκύψει από τα εν λόγω μέτρα.

Έρχονται οι meeter and greeters στα καταστήματα
Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής Λιανικής Τραπεζικής Ανδρέας Ασσιώτης είπε ότι στη σημερινή περίοδο υψηλού πληθωρισμού, η ανάγκη να στηρίξουμε την κοινωνία είναι επιτακτική. «Τα ανακουφιστικά μέτρα που λαμβάνουμε πρέπει να είναι στοχευμένα με έμφαση στους ηλικιωμένους, που αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα», τόνισε.

«Καθώς οι ηλικιωμένοι συχνά χρειάζονται πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και συχνά επισκέπτονται τα καταστήματά μας, έχουμε εισαγάγει τους "meeter and greeters" για να βοηθήσουν στην εξοικείωση των πελατών με τα δωρεάν ηλεκτρονικά κανάλια μας. Αυτή η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί με απώτερο σκοπό τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης και στήριξης όλων των πελατών μας και ειδικότερα των ηλικιωμένων», επεσήμανε.

Ταυτόχρονα, οι πελάτες άνω των 65 ετών που δυσκολεύονται στη χρήση των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης, από τις 2 Ιανουαρίου 2024 θα επωφελούνται από χαμηλότερες χρεώσεις για συναλλαγές στο ταμείο.

Συγκεκριμένα, πέραν της χαμηλότερης χρέωσης που ισχύει σήμερα για αναλήψεις μετρητών στο ταμείο, θα ισχύουν χαμηλότερες χρεώσεις και για καταθέσεις μετρητών και επιταγών, αλλά και για την εξαργύρωση επιταγών στο ταμείο.

Χωρίς χρέωση στο ταμείο για λήπτες ΕΕΕ και άτομα με αναπηρίες
Υπενθυμίζεται ότι πελάτες με αναπηρίες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αναλήψεις και καταθέσεις στο ταμείο χωρίς καμία χρέωση. Το εν λόγω μέτρο αφορά περίπου 21.000 πελάτες της Τράπεζας.

Οι λήπτες ΕΕΕ, μπορούν να αποκτήσουν και να διατηρούν Λογαριασμό Basic χωρίς καμία χρέωση. Με τη χρεωστική κάρτα του Basic μπορούν πραγματοποιούν όλες τις βασικές τραπεζικές συναλλαγές δωρεάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Τράπεζα είναι η μοναδική τράπεζα στην Κύπρο που προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν αναλήψεις μετρητών σε ευρώ από ATM οποιασδήποτε τράπεζας στον κόσμο με τη χρήση χρεωστικής κάρτας συνδεδεμένης με λογαριασμό Ταμιευτηρίου ή Λογαριασμό Basic της Ελληνικής Τράπεζας.

Αποδίδουν τα ψηφιακά κανάλια
Θεαματικά είναι τα αποτελέσματα όσον αφορά την χρήση των εναλλακτικών (ψηφιακών) καναλιών από τους πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πλέον το 96% των αναλήψεων γίνονται από τα ATM και όχι από τα φυσικά καταστήματα, ενώ το 85% των καταθέσεων διεξάγονται και πάλι μέσω των εν λόγω μηχανημάτων.

Δειτε Επισης

Επιτυχής αντιμετώπιση προσπάθειας κυβερνοεπίθεσης στις ιστοσελίδες της Τρ. Κύπρου-Η επίσημη ενημέρωση
Mastercard: Athens Innovation Forum 2024-Η δυναμική αλλαγή που συντελείται στο οικοσύστημα των πληρωμών
Απέκρουσε απάτη και έσωσε την Μπαρτσελόνα από σίγουρο αυτογκόλ αξίας ενός εκατομμυρίου η Τράπεζα Κύπρου
EKT: Μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης-Η τρίτη για φέτος και η δεύτερη συνεχόμενη
Το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου βάσει της εξέλιξης του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Εποπτικό «φρένο» στη διανομή bonus από τις τράπεζες
Εν αναμονή νέας μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ-Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο
Νέες θέσεις εργασίας στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου-Πόσες και σε τι αφορούν
Ο οδικός χάρτης για ίδρυσης νέας Συνεργατικής τράπεζας-Σε αναζήτηση αναδόχου για δημόσια προσφορά
Freedom Holding Corp.: Πέμπτη επέτειος της IPO στο NASDAQ με αύξηση κεφαλαιοποίησης και ρεκόρ επιχειρηματικών αποτελεσμάτων