Powered by

ΣΤΕΚ: Επίκαιρο το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2023, «Τουρισμός και πράσινες επενδύσεις»

Ο ΣΤΕΚ χαιρετίζει τον επίσημο εορτασμό της 44ης Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που φιλοξενείται φέτος στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, υπό τον τίτλο «Τουρισμός και πράσινες επενδύσεις».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού έχει προσδιορίσει τις επενδύσεις ως μία από τις βασικές προτεραιότητες για την ανάκαμψη του τουρισμού και τη μελλοντική του ανάπτυξη υπογραμμίζοντας την ανάγκη για περισσότερες και καλύτερα στοχευμένες επενδύσεις για τους ανθρώπους, για τον πλανήτη και για κοινωνική ευημερία, κάτι που ως ΣΤΕΚ επικροτούμε φρονώντας ότι οι προοπτικές που διανοίγονται είναι τεράστιες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού φέτος αποτελεί ένα κάλεσμα για δράση προς τη διεθνή κοινότητα, τις κυβερνήσεις, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους αναπτυξιακούς εταίρους και τους επενδυτές ώστε να ενωθούν γύρω από μια νέα επενδυτική στρατηγική για τον τουρισμό καθώς τώρα είναι η ώρα για νέες και καινοτόμες λύσεις.

Εξ αφορμής της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ, κ. Άκης Βαβλίτης, δήλωσε σχετικά:

«Σ’ ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον ο τουρισμός καλείται επιτακτικά να προσαρμοστεί μέσα στα επόμενα χρόνια στα δεδομένα της πράσινης οικονομίας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Συμφωνούμε ότι τώρα είναι η ώρα για νέες επενδύσεις και καινοτόμες λύσεις με γνώμονα πάντα τη βιωσιμότητα του τουρισμού μας.

Πάγια θέση μας είναι ότι πρέπει να καταβάλουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για ποιοτική αναβάθμιση, αξιολογώντας διαρκώς το τουριστικό μας προϊόν, καθώς μόνο μέσω του ποιοτικού τουρισμού μπορούν να αυξηθούν πραγματικά τα οφέλη για το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας».

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού τιμάται κάθε χρόνο, από το 1980, στις 27 Σεπτεμβρίου με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για την κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική αξία του τουρισμού όπως επίσης και τη συμβολή του τομέα στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Φωτογραφικός διαγωνισμός: Φωτογραφικά στιγμιότυπα της τουριστικής Κύπρου

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο ΣΤΕΚ προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με στόχο να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της τουριστικής Κύπρου μέσα από τα μάτια των ανθρώπων της. Οι βραβευθέντες θα κερδίσουν διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία-μέλη του ΣΤΕΚ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Δειτε Επισης

Kapnos Airport: Δωρεάν η μεταφορά παιδιών κάτω των 12 ετών από και προς τα αεροδρόμια μέχρι τον Σεπτέμβριο
Απορρίπτουν τη μεσολαβητική Παναγιώτου και ετοιμάζονται να παραλύσουν την οικοδομική βιομηχανία οι συντεχνίες
Χολωμένος με κάποιους εκ των κοινωνικών εταίρων ο Παναγιώτου...«Προσδοκία που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί»
Αγορά ακινήτων: Επιβραδύνεται ο ρυθμός αύξησης των τιμών των κατοικιών-Η ανάλυση της ΚΤΚ
Τρικυμία για το νερό... «Πυρά» Επιτροπής Εμπορίου κατά Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή για το πλαφόν
Τρεις Κύπριοι φοιτητές στους παγκόσμιους ψηφιακούς ηγέτες του αύριο
Ηλεκτρική διασύνδεση: Παρουσίασε νέα στοιχεία και ζήτησε επαναξιολόγηση της απόφασης της ΡΑΕΚ ο ΑΔΜΗΕ
Περιμετρικός Λευκωσίας: H νέα φάση που προκηρύχθηκε, η εκτιμώμενη αξία και ποια έργα περιλαμβάνει
Οι ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις στο Royal Apollonia - «Κατενθουσιασμένοι οι πελάτες»
Η Κύπρος στον προθάλαμο της κλίμακας «Α» των Fitch και S&P's μετά από 13 χρόνια