Νέες επαγγελματικές ευκαιρίες με ένα μεταπτυχιακό

Στη ζυγαριά για μια νέα πανεπιστημιακή περιπέτεια, οι λόγοι για να αποκτήσει κανείς μεταπτυχιακό βαραίνουν πολύ περισσότερο από την αγωνία που συνοδεύει μια τέτοια απόφαση. Έρευνες καταδεικνύουν πως οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών:

  • Έχουν εξέλιξη στην καριέρα που ήδη ακολουθούν
  • Αποκτούν προοπτικές μιας νέας καριέρας
  • Βελτιώνουν την απασχολησιμότητά τους
  • Αποκτούν εξειδίκευση στο επάγγελμά τους

Όλα αυτά συνοδεύονται με καλύτερες απολαβές, γρηγορότερη ανέλιξη και μεγαλύτερη επαγγελματική ασφάλεια.

«Όλοι ξεκινάμε μεταπτυχιακές σπουδές με συγκεκριμένους στόχους και επιδιώξεις. Καταβάλλουμε κόπο, αφιερώνουμε χρόνο. Προσωπικά απέκτησα ακόμα έναν μεταπτυχιακό τίτλο στη ‘Διοίκηση Μονάδων Υγείας’ για να μπορέσω να διευθύνω και να διοικήσω τη Χειρουργική Κλινική στο Νοσοκομείο που εργάζομαι», αναφέρει ο Δρ Γεώργιος Αγιομαμίτης, Γενικός Χειρούργος στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, απόφοιτος του εξ αποστάσεως μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick.

IMG_2

Για εξειδίκευση ή αλλαγή σταδιοδρομίας

Ένα μεταπτυχιακό βοηθά στην απόκτηση βαθύτερης γνώσης στον τομέα μας και ενισχύει το βιογραφικό μας. «Εργαζόμουν στη Wargaming, είχα μεγάλη εμπειρία στον τομέα της Πληροφορικής και της ανάπτυξης προϊόντων, αλλά το 2019 συνειδητοποίησα ότι αυτά δεν ήταν αρκετά για να μπορέσω να εξελίξω την καριέρα μου», εξηγεί ο Anton Nikolaevich, απόφοιτος του προγράμματος MBA του Πανεπιστημίου Frederick.

«Είχα έλλειψη γνώσεων στον τομέα της διοίκησης και των οικονομικών. Μετά το πρώτο μάθημα στο MBA του Πανεπιστημίου Frederick, ήμουν πια σίγουρος ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Το εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό, το άμεσα διαθέσιμο καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό και η συνεχής υποστήριξη έκαναν τις σπουδές μου μια πλούσια και πολύ παραγωγική εμπειρία.»

Σύμφωνα με στοιχεία, ο μέσος εργαζόμενος θα αλλάξει στη ζωή του πάνω από 10 θέσεις εργασίας και σταδιοδρομία πάνω από τρεις φορές. Ένα μεταπτυχιακό επιτρέπει στον/στην κάτοχό του να κυνηγήσει μια δεύτερη ευκαιρία σε ένα πεδίο διαφορετικό από αυτό του πρώτου πτυχίου.

H Κάτια Κυριακούδη, που στράφηκε στις νέες τεχνολογίες, παρά το ότι το πρώτο της πτυχίο ήταν στις Ευρωπαϊκές Σπουδές, σημειώνει: «Το Μάστερ Web and Smart Systems του Πανεπιστημίου Frederick ήταν μια από τις καλύτερές μου επιλογές! Χαίρομαι που δεν με κράτησε πίσω ο φόβος να δοκιμάσω κάτι ξεχωριστό».

Και για επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία

Αναμφίβολα, ακόμα και στελέχη με πολλά χρόνια εμπειρίας επωφελούνται από ένα μεταπτυχιακό, αφού η συνεχής μάθηση είναι το μεγαλύτερο προσόν ενός/μιας επαγγελματία. Ο Σίμος Πιλλακούρης, μετά από 15 χρόνια συνεχόμενης υπηρεσίας σε μεγάλους ναυτιλιακούς κολοσσούς όπως Columbia Ship Μanagement Ltd, Maritime Leisure Group, Reederei Nord Ltd και Bernhard Schulte Ship Management (Cyprus) Ltd, ένιωσε την ανάγκη να συνεχίσει τις σπουδές του και να εμπλουτίσει τις ακαδημαϊκές του γνώσεις σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

«Ήθελα να κάνω ένα Μάστερ με ναυτιλιακή κατεύθυνση και αναζητούσα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρινόταν στις προσδοκίες που έθεσα ως στέλεχος με μακρά εργασιακή εμπειρία. Βρήκα αυτό που έψαχνα στο πρόγραμμα International Trade and Shipping Management του Τμήματος Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick: ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ενισχύει αποτελεσματικά τη γνώση και τις ικανότητες των φοιτητών/τριών και προσφέρεται από ακαδημαϊκούς και ταυτόχρονα εξειδικευμένους επαγγελματίες στη ναυτιλία - που χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης. Πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητα χρήσιμη και σημαντική εμπειρία την οποία συνιστώ για όλα τα στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας» τονίζει.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Οι απόφοιτοι/ες μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών είναι πιο ανταγωνιστικοί/ες στην αγορά, καθώς αναπτύσσουν ηγετικές ικανότητες, ικανότητες επίλυσης προβλημάτων, στρατηγικής σκέψης και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, χρησιμοποιώντας εργαλεία λήψης αποφάσεων για την αντιμετώπιση πραγματικών προβλημάτων.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, Assistant Manager στο Digital Banking Division της Alpha Bank Κύπρου, αναφέρει: «Με την ολοκλήρωση του προγράμματος MBA του Πανεπιστημίου Frederick, ένιωσα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τις διοικητικές μου ικανότητες, ειδικά σε σχέση με τη διαχείριση έργων και το μάρκετινγκ στον τραπεζικό τομέα. Η περαιτέρω ενίσχυση των δεξιοτήτων μου μέσω του ΜΒΑ μού έδωσε τη δυνατότητα να αναλάβω διεθνή έργα υψηλού κύρους.»

IMG_3

Διεπιστημονικά μεταπτυχιακά

Πολλά μεταπτυχιακά είναι διεπιστημονικά, δηλαδή συνδυάζουν γνώσεις από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, προσφέροντας πολύτιμη και σπάνια εξειδίκευση κι ένα επιπρόσθετο προβάδισμα στην αγορά εργασίας.

«Επειδή πάντα ήθελα να εργαστώ στα ναυτιλιακά και προκειμένου να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του επαγγέλματος και να γίνω πιο ανταγωνιστικός, αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου και να εγγραφώ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα LLM in Maritime Law and Shipping Management του Πανεπιστημίου Frederick. Καθόλη τη διάρκεια των σπουδών μου αποκόμισα κάτι περισσότερο από επιστημονικές γνώσεις, γι’ αυτό και τώρα νιώθω ότι μπορώ να ‘συστηθώ’ πλέον ως γνώστης και ειδικός στη ναυτιλιακή βιομηχανία», δηλώνει ο απόφοιτος Alexey Agroskin.

Καινοτόμα, συνεχώς επικαιροποιημένα προγράμματα σπουδών

Το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει μεγάλη επιλογή μεταπτυχιακών προγραμμάτων και διδακτορικών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και της σημερινής αγοράς εργασίας, στους τομείς της Μηχανικής, της Αρχιτεκτονικής, της Τεχνολογίας, των Τεχνών, της Νοσηλευτικής, της Φαρμακευτικής, της Νομικής, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Ναυτιλίας, της Κοινωνικής Εργασίας, των Επιστημών της Αγωγής, κ.ά.

Μέσα από μια διαδικασία συνεχούς επικαιροποίησης και ανανέωσης, τα μεταπτυχιακά προγράμματα εμπλουτίζονται με νέα μαθήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου. Πολλά από αυτά είναι μοναδικά στην Κύπρο, συμβαδίζουν με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν στην αειφόρο ανάπτυξη και στην επίτευξη ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.

Τα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Frederick προσφέρονται εξ αποστάσεως δίνοντας στους/στις φοιτητές/τριες την απαραίτητη ευελιξία και τη δυνατότητα να συνδυάζουν τις σπουδές με την εργασιακή τους καθημερινότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως το Πανεπιστήμιο Frederick βρίσκεται ανάμεσα στα λίγα Πανεπιστήμια της Ευρώπης που έλαβαν το Πιστοποιητικό Αριστείας E-xcellence Label for Associates in Quality από το European Association of Distance Teaching Universities - EADTU, μια διάκριση που αναγνωρίζει την υψηλή ποιότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που προσφέρει.

Επιβράβευση της αριστείας και οικονομική βοήθεια

Το Πανεπιστήμιο Frederick συνεχίζει να προσφέρει σημαντικά μειωμένα δίδακτρα για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία με βάση την ακαδημαϊκή τους επίδοση στο πρώτο τους πτυχίο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για διευθέτηση συνάντησης με τους/τις Συμβούλους του Πανεπιστημίου καλέστε στα τηλέφωνα 22394394 (Λευκωσία) και 25730975 (Λεμεσός), στείλτε email στο adminfo@frederick.ac.cy ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.frederick.ac.cy.

Το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο αρχίζει στις 2 Οκτωβρίου 2022.

Δειτε Επισης

Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ
SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
«Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Κόβουν την κουβέντα και στρέφονται νομικά κατά ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα- Παύση εργασιών για δύο ώρες
Carob Awards 2024: Για ακόμη μια φορά η πρωτιά στη Gnomi Integrated Communications
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Ξεκινά το CoRES-Ένα καινοτόμο, διεπιστημονικό ευρωπαϊκό έργο, με την τέχνη και την αειφορία να δημιουργούν το μέλλον
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων