Η πρωτοβουλία της Τράπεζας Κύπρου για προστασία πρώτης κατοικίας

Η πρωτοβουλία της Τράπεζας Κύπρου, που αφορά δάνεια με εξασφάλιση πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 350.000 ευρώ και η υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμοδικία στα Δικαστήρια, επεξηγήθηκε αναλυτικά από την τράπεζα, στο πλαίσιο συνάντησής της με τον Σύνδεσμο Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών(ΣΥΠΡΟΔΑΤ).

Με βάση την πρωτοβουλία αυτή, λειτουργοί της τράπεζας θα επικοινωνήσουν με όλους τους επιλέξιμους δανειολήπτες για να τους ενημερώσουν σχετικά με τις πρόνοιες του Σχεδίου και τις διαθέσιμες επιλογές των δανειοληπτών.

Σύμφωνα με την Τράπεζα Κύπρου, προσφέρονται δύο επιλογές, βασισμένες σε πρόσφατη εκτίμηση της αξίας της κατοικίας, ανεξάρτητα με το υπόλοιπο του δανείου:

Α. Πλήρης εξόφληση του δανεισμού.

Ο δανειολήπτης πληρώνοντας ένα συγκεκριμένο ποσό βασισμένο στην αξία της πρώτης κατοικίας, θα ξοφλά το δάνειο του ανεξάρτητα από οποιοδήποτε υπόλοιπο του δανείου του. Είτε με ίδια μέσα είτε με νέο δανεισμό από άλλο αδειοδοτημένο πιστωτικό ίδρυμα, είτε με νέο δανεισμό σε συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού, νοουμένου ότι πληρούνται τα κριτήρια δανεισμού της Τράπεζας.

Β. Αναδιάρθρωση του δανείου με βάση την Οδηγία και τον Κώδικα της ΚΤΚ νοουμένου ότι πληρούνται τα κριτήρια δανεισμού της Τράπεζας.

Ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες που δεν εμπίπτουν στην πρωτοβουλία αυτή, θα μπορούν να προσεγγίσουν οι ίδιοι την Τράπεζα Κύπρου, ζητώντας διευθέτηση του δανείου τους και αναλόγως με την περίπτωση η τράπεζα θα εξετάσει προτάσεις/λύσεις.

Δειτε Επισης

Επιτυχής αντιμετώπιση προσπάθειας κυβερνοεπίθεσης στις ιστοσελίδες της Τρ. Κύπρου-Η επίσημη ενημέρωση
Mastercard: Athens Innovation Forum 2024-Η δυναμική αλλαγή που συντελείται στο οικοσύστημα των πληρωμών
Απέκρουσε απάτη και έσωσε την Μπαρτσελόνα από σίγουρο αυτογκόλ αξίας ενός εκατομμυρίου η Τράπεζα Κύπρου
EKT: Μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης-Η τρίτη για φέτος και η δεύτερη συνεχόμενη
Το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου βάσει της εξέλιξης του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Εποπτικό «φρένο» στη διανομή bonus από τις τράπεζες
Εν αναμονή νέας μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ-Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο
Νέες θέσεις εργασίας στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου-Πόσες και σε τι αφορούν
Ο οδικός χάρτης για ίδρυσης νέας Συνεργατικής τράπεζας-Σε αναζήτηση αναδόχου για δημόσια προσφορά
Freedom Holding Corp.: Πέμπτη επέτειος της IPO στο NASDAQ με αύξηση κεφαλαιοποίησης και ρεκόρ επιχειρηματικών αποτελεσμάτων