Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Έξι νέα έργα εγκαινιάζει το Φ.Ι. Ίδρυμα Γιάννης Χριστοδούλου σε Δημόσια Σχολεία της Κύπρου

Έξι νέα έργα έχουν ολοκληρωθεί και προσφέρουν ήδη χαρά και ψυχαγωγία σε παιδιά και εφήβους – μαθητές της χώρας μας, προσφορά του Φ.Ι. Γιάννης Χριστοδούλου. Πρόκειται για νέα αισθητηριακή αίθουσα στο Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας, για παιχνιδότοπο στο Ειδικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας στην Λάρνακα, για μοντέρνο εξωτερικό στέγαστρο στο Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός στη Λευκωσία, για παιχνιδότοπο στη Σχολή Τυφλών Άγιος Βαρνάβας στη Λευκωσία, για ειδικό εξοπλισμό στο Ειδικό Σχολείο Απόστολος Βαρνάβας στο Λιοπέτρι και για έργο τέχνης στο Λανίτειο Λύκειο στην Λεμεσό.

241 8-7-21_resize

Όλα τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Γιάννης Χριστοδούλου και ολοκληρώθηκαν με την στενή επίβλεψη στελεχών του Ιδρύματος.

Η προσφορά των έργων στα Ειδικά Σχολεία έγινε μετά από την διοργάνωση ειδικού Gala Dinner που διοργάνωσε ο κ. John Christodoulou το 2021, με την ευγενή συμβολή της τραγουδίστριας-σύμβολο πλέον, Άννας Βίσση. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο εν λόγω Gala Dinner, στηρίχθηκαν και τα εννέα (9) Ειδικά Σχολεία της Κύπρου. Τα υπόλοιπα έργα αναμένεται να εγκαινιασθούν στο σύντομο μέλλον.

Εγκαίνια από τον κ. John Christodoulou

Τα Εγκαίνια θα τελέσει ο ίδιος ο κ. John Christodoulou ο οποίος μεταβαίνει στην Κύπρο στις αρχές του προσεχές Οκτώβριο, ειδικά για το σκοπό αυτό.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, «αισθάνομαι αρκετά συγκινημένος βλέποντας τη χαρά στα μάτια των παιδιών, μετά από κάθε έργο. Τα παιδιά μας, που είναι το αύριο της χώρας μας και της κάθε χώρας, ανταποδίδουν αυτό που εμείς τους προσφέρουμε σήμερα, με τον τρόπο που μπορούν. Αν τους προσφέρουμε υλικά αγαθά, θα μάθουν και αυτά να προσφέρουν πίσω όταν μεγαλώσουν. Αν τους διδάξουμε αρχές και καλοσύνη, θα κτίσουν και αυτά μια καλύτερη κοινωνία αύριο. Γι’ αυτό, όσα κι’ αν δώσουμε σήμερα, θα τα πάρει πίσω η κοινωνία μας στο μέλλον, πολλαπλάσια».

Μαζί με τον κ. John Christodoulou, τα σχολεία θα επισκεφθεί επίσης και η νεαρή επιχειρηματίας κα. Hannah-Kathleen Hawkshaw, γνωστή για την ενασχόληση της με μη-κερδοσκοπικό και φιλανθρωπικό έργο και με το τραγούδι.

Η Hannah, ξαδέλφη της Α.Υ. Άλμπερτ ΙΙ, Πρίγκιπα του Μονακό, αγκαλιάζει με στοργή τον ρόλο της ως "μία από τις Ιρλανδές ξαδέλφες του από την πλευρά των Kelly". Με μια εντυπωσιακή λίστα επιτευγμάτων στο όνομά της, είναι βαθιά δεσμευμένη στο να κάνει τη διαφορά στη ζωή των λιγότερο τυχερών.

Στα εγκαίνια αναμένεται επίσης να παραστούν υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι του Κράτους, καθώς η προσφορά του Φ.Ι. Γιάννης Χριστοδούλου είναι ακόμα μια επιτυχημένη εφαρμογή της συνεργασία του Δημόσιου – Ιδιωτικού τομέα στη χώρα μας.

Πέραν των 50 έργων προσέφερε το Φ.Ι. Γιάννης Χριστοδούλου μέχρι σήμερα

Τα πιο πάνω ολοκληρωμένα έργα έρχονται να προστεθούν σε μια πληθώρα έργων που έχουν πραγματοποιηθεί με πόρους του Φ.Ι. ‘Yianis Christodoulou Foundation’ ως επί το πλείστο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Τα έργα έχουν στόχο την παροχή βελτιωμένων συνθηκών εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας στον σχολικό χώρο, σε παιδιά που τα χρειάζονται περισσότερο. Έρχονται επίσης να προστεθούν σε πλειάδα άλλων ψυχαγωγικών αλλά και ταυτόχρονα εκπαιδευτικών δράσεων του Ιδρύματος, όπως ο πρόσφατος μαθητικός διαγωνισμός καλύτερης φωτογραφίας και βίντεο, που προωθούσαν ταυτόχρονα τον πολιτισμό και ομορφιές της Κύπρου μας. Ο εν λόγω διαγωνισμός είχε καταληκτική τελετή βράβευσης στην Λεμεσό, με τη συμμετοχή διασημοτήτων όπως Κωνσταντίνος Αργυρός, η Άννα Βίσση, η Μαριάννα Λάτσι, ο Christian Moore και αρκετοί εκλεκτοί επισκέπτες από το Μόνακο.

WhatsApp Image 2023-09-21 at 13.45.32

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στη διεύθυνση https://www.yianischristodouloufoundation.com/. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στο Facebook: https://www.facebook.com/YianisChristodoulouFoundation/ και καθώς και στο Instagram https://www.instagram.com/yianischarity/

Ηλεκτρονική διεύθυνση: Cyprus: cyprus@yianiscf.org and UK : info@yianiscf.org

Δειτε Επισης

Έως και €400 έκπτωση σε όλα τα smartphones από την Epic
Πρασινίζει η Φασούλα με φύτευση 350 δέντρων από την Imperio
Το νέο ΤΖΟΚΕΡ αναβαθμίζει τα κέρδη από την επόμενη κλήρωση
Πώς πρέπει να είναι τα δικαστήρια του 21ου αιώνα στην Κύπρο
Έρχονται τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας ΟΕΒ και Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙδΕΚ
Αιμοδοσία από τη CiC Automasters και το Jeep Club Cy
Remedica: Τέλος εποχής για Δρ. Νεοπτολέμου-Αποχωρεί από τη θέση του CEO
Ask Wire: Τράπεζες και ασφαλιστικές μπορούν να μετατρέψουν τους περιβαλλοντικούς κινδύνους σε πηγή εισοδήματος
Εργασία εν εξελίξει: Το περιβάλλον που θα αναζητήσουν οι εργαζόμενοι το 2024
Ανοικτός ο δρόμος για ιδιωτικές επενδύσεις σε γήπεδα-«Αν κάποιος έχει τη διάθεση, καλώς να ορίσει»