powered by

Ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης της ΕΥ προς την Κύπρο-Ενισχύει την παρουσία της

Θέματα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και οικονομίας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την ηγεσία της εταιρείας Ernst and Young, με επικεφαλής την Julie Linn Teigland, διευθύνουσα συνέταιρο της εταιρείας για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, η οποία συνοδευόταν από άλλα ανώτερα στελέχη, περιλαμβανομένης και της ηγεσίας της εταιρείας στην Κύπρο. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα ενισχύει την παρουσία της στην Κύπρο, αξιοποιώντας την ως κόμβο παροχής υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία, κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα οικονομίας, προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και του περιφερειακού στρατηγικού ρόλου της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή, σε σχέση με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση στην περιοχή.

Η ηγεσία της Ernst and Young επανέλαβε την εμπιστοσύνη της στην Κύπρο και προς αυτή την κατεύθυνση ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα διπλασιάσει τις επενδύσεις της σε ανθρώπινο δυναμικό στους τομείς της τεχνολογίας και των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα στρατηγικής στη χώρα, αξιοποιώντας την Κύπρο ως κόμβο παροχής υπηρεσιών για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε, κατά τη συνάντηση, ότι η προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων σε τομείς, όπου μπορεί η Κύπρος να αναδειχθεί σε περιφερειακό κόμβο αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης και προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζονται οι πολιτικές που προωθούνται.

Δειτε Επισης

Έναρξη εγγραφών για το Executive Education Programme του University of Cambridge σε συνεργασία με το CIM
Make the most of your mind: Η Innovation Leo Burnett εμβαθύνει στη στρατηγική με workshop από τον Mark Pollard
Δώδεκα χρόνια στρατηγικής προόδου για το οικοσύστημα επενδυτικών ταμείων της Κύπρου
Δημήτρης Σπαρσής: Το ενδιαφέρον, το στοίχημα και ο διττός στόχος του brain gain-Εγχείρημα με καθολική επικέντρωση
Έρχονται και άλλες...Τεράστιο και αυξανόμενο το ενδιαφέρον ινδικών εταιρείων για παρουσία στην Κύπρο
Freedom Holding Corp.: Αύξηση εσόδων 23% για το 2025 με οδηγό τις χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές υπηρεσίες
Shri Manish: To μνημόνιο συνεργασίας Eurobank με ICC, το MoU του NSE IX με ΧΑΚ και η έδρα ινδικών σπουδών ICCR στο Παν. Λευκωσίας
Προχωρούν οι εργασίες για τα υψηλής τεχνολογίας νέα κεντρικά γραφεία της MSC στη Λεμεσό (photos)
Η Lidl στο UEFA Women’s EURO 2025-«Μην σταματάς ποτέ να εξελίσσεσαι»
Τελετή βράβευσης προγράμματος «Οικολογικά σχολεία» 2025 στο κτήριο διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας