powered by

Δείχνει να... κολλά η πώληση της Prime Insurance στην Lifestar

Για «εμπλοκή» στην πώληση της Prime Insurance από τον όμιλο της Eurobank (Ελλάδος) στη μαλτέζικη Lifestar κάνουν λόγο ελλαδικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία φαίνεται να προκύπτουν σημαντικά εμπόδια στη διαδικασία.

Όπως είναι γνωστό, η Lifestar, έχει εκφράσει ανοικτά το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της κυπριακής ασφαλιστικής εταιρείας από την Eurobank, ενώ υπενθυμίζεται πως, όπως είχε γράψει στο πρόσφατο παρελθόν το InBusinessNews, το ενδιαφέρον τους για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατείχε στην Prime Insurance ο Δημήτρης Κοντομηνάς, είχαν εκφράσει περί τα τέλη του 2022 τέσσερις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στην Κύπρο και άλλοι επενδυτικοί οργανισμοί από το εξωτερικό.

Η πλειοψηφία των μετοχών της Prime ανήκε στον κ. Κοντομηνά και η εμπλοκή της Eurobank Α.Ε. προέκυψε λόγω των υποχρεώσεων του εκλιπόντος επιχειρηματία προς τον τραπεζικό όμιλο.

Δύο στάσεις πριν από την πώληση

Σύμφωνα με τα ελλαδικά δημοσιεύματα, τα εμπόδια που φαίνεται να προκύπτουν ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς από την Lifestar, φαίνεται να αφορούν, από την μία την χρηματοδότηση και από την άλλη τον Έφορο Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο, η Lifestar θέλει να προχωρήσει σε εξαγορά μέσω χρηματοδότησης από δάνειο που θα λάβει από την Eurobank. Η τράπεζα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει δώσει κάποια ένδειξη αν θα προχωρήσει σε έγκριση του δανείου ή όχι.

Το δεύτερο σημείο, αφορά το μετέπειτα της χρηματοδότησης, εάν και εφόσον προχωρήσει. Συγκεκριμένα, αποτελεί ερώτημα το ποια στάση θα κρατήσει ο Έφορος Ασφαλιστικών Εταιρειών, αφού η μαλτέζικη εταιρεία έχει μικρότερο μέγεθος από αυτό της Prime Insurance και ενδεχομένως αυτό να είναι πρόβλημα στη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, στο παρόν στάδιο δεν διαφαίνεται να υπάρχει κάποια εξέλιξη που θα λύνει αυτά τα εμπόδια.

Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί ότι τα σενάρια για το πώς θα κινηθεί η Eurobank Α.Ε. σε σχέση με την Prime Insurance, τροφοδοτεί ακόμη περισσότερο η προδιαγραφόμενη απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία ως γνωστό δραστηριοποιείται στον ασφαλιστικό κλάδο της Κύπρου, μέσω της Hellenic Life και της Παγκυπριακής Ασφαλιστικής.

Τονίζεται ότι το InBusinessNews επικοινώνησε με την διεύθυνση της Prime Insurance, θέτοντας ενώπιον της όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα και ζητώντας απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα προς αποσαφήνιση των δεδομένων, χωρίς ωστόσο να τύχει ανταπόκρισης και χωρίς να λάβει απαντήσεις.

Δειτε Επισης

Οι μεγάλες επενδύσεις ξένων επενδυτών στην Πάφο... «Αποτελεί ένα ελκυστικό προορισμό για ξένες εταιρείες»
Ζητά ανάκληση και επανέκδοση του διατάγματος για το «ΕΡΓΑΝΗ» η ΟΕΒ-Προκαλεί σύγχυση στις επιχειρήσεις
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Πανεπιστήμιο Νεάπολις και Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών
Η Libertex ανεβάζει στροφές στη Formula 1 ως Official Online Trading Partner της KICK Sauber F1 Team
CIM Summit 2025: Τα κεντρικά θέματα του πολυαναμενόμενου Συνεδρίου
Ο Μιχαλάκης Λεπτός μέσα από τα μάτια του Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη-«Ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας οραματιστής»
Κοινή επιθυμία για παράρτημα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κύπρο
Και σήκωσέ τα να δω, τα τροπαία ψηλά στον ουρανό... Έφερε στην Κύπρο τα κύπελλα Europa και Conference League η Stoiximan
Golden Leaves Cyprus Crematorium: Κάνει το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Κύπρο με κόστος κατασκευής τέσσερα εκατ. (pics)
EKK: Αυξάνονται οι περιπτώσεις υποβολής ενημερωτικού δελτίου στην αγγλική γλώσσα