Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

TUI: Μεγάλη αύξηση κερδών και κρατήσεων το καλοκαίρι του 2023

Η TUI επιβεβαίωσε το guidance της για ολόκληρο το έτος και είπε ότι οι κρατήσεις για τη χειμερινή περίοδο είναι ισχυρές παρά την αύξηση του κόστους ζωής στις μεγάλες αγορές της.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο δήλωσε ότι οι τιμές πώλησης και οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2023 ήταν "πολύ υψηλότερες" από πέρυσι, δήλωσε η εταιρεία την Τρίτη, αναμένοντας ότι τα υποκείμενα κέρδη για το οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου θα αυξηθούν.

Η ταξιδιωτική ζήτηση στην Ευρώπη ανέκαμψε οριστικά από την πανδημία του κορονοϊού αυτό το καλοκαίρι, παρά τον πληθωρισμό που επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

Οι κρατήσεις για την ερχόμενη χειμερινή περίοδο είναι 15% υψηλότερες σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ενώ οι τιμές παρουσιάζονται αυξημένες κατά 4%. Η TUI θα ανακοινώσει τα πλήρη αποτελέσματα στις 6 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις από άλλους στον κλάδο ότι η έντονη αύξηση των τιμών στον ταξιδιωτικό τομέα επιβραδύνεται. Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη άρχισαν να προχωρούν σε εκπτώσεις στα εισιτήριά τους, καθώς η αιχμή της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου δίνει τη θέση της στους παραδοσιακά πιο "αργούς" μήνες με πιο συγκρατημένες κρατήσεις.

Οι καταναλωτές που παλεύουν με το υψηλότερο κόστος ζωής, καθώς και τα αυξημένα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ενέργειας και σούπερ μάρκετ διογκώνονται, συμβάλλοντας σε μειώσεις τιμών από αεροπορικές όπως η Easyjet, η British Airways και η Ryanair.

Δειτε Επισης

Άρχισε επίσημα η έρευνα της ΕΕ για επιδοτούμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα
Τερματίζει τη συμφωνία αδειοδότησης με τη ρωσική θυγατρική της η Carlsberg
Μείωση τιμών τροφίμων στη Βρετανία για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια
Τουρκία: Πιάνει τόπο η στροφή 180 μοιρών στην οικονομική πολιτική του Ερντογάν
Βρετανία: Επενδύσεις ύψους 96 δισ. λιρών από εταιρείες ύδρευσης
Ελλάδα: Στη Βουλή σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2024
Goldman Sachs: «Ανθεί» η ζήτηση της Κίνας για πετρέλαιο και χαλκό
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους για 45 μέρες
Ιταλία: Στοχεύει σε περίπου 21 δισ. μέσω πώλησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων
Credit Suisse: Αναμένει ζημιά $1,6 δισ. το γ' τρίμηνο από αναταξινόμηση δανείων