Powered by

TUI: Μεγάλη αύξηση κερδών και κρατήσεων το καλοκαίρι του 2023

Η TUI επιβεβαίωσε το guidance της για ολόκληρο το έτος και είπε ότι οι κρατήσεις για τη χειμερινή περίοδο είναι ισχυρές παρά την αύξηση του κόστους ζωής στις μεγάλες αγορές της.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο δήλωσε ότι οι τιμές πώλησης και οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2023 ήταν "πολύ υψηλότερες" από πέρυσι, δήλωσε η εταιρεία την Τρίτη, αναμένοντας ότι τα υποκείμενα κέρδη για το οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου θα αυξηθούν.

Η ταξιδιωτική ζήτηση στην Ευρώπη ανέκαμψε οριστικά από την πανδημία του κορονοϊού αυτό το καλοκαίρι, παρά τον πληθωρισμό που επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

Οι κρατήσεις για την ερχόμενη χειμερινή περίοδο είναι 15% υψηλότερες σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ενώ οι τιμές παρουσιάζονται αυξημένες κατά 4%. Η TUI θα ανακοινώσει τα πλήρη αποτελέσματα στις 6 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις από άλλους στον κλάδο ότι η έντονη αύξηση των τιμών στον ταξιδιωτικό τομέα επιβραδύνεται. Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη άρχισαν να προχωρούν σε εκπτώσεις στα εισιτήριά τους, καθώς η αιχμή της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου δίνει τη θέση της στους παραδοσιακά πιο "αργούς" μήνες με πιο συγκρατημένες κρατήσεις.

Οι καταναλωτές που παλεύουν με το υψηλότερο κόστος ζωής, καθώς και τα αυξημένα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ενέργειας και σούπερ μάρκετ διογκώνονται, συμβάλλοντας σε μειώσεις τιμών από αεροπορικές όπως η Easyjet, η British Airways και η Ryanair.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί