Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Volvo: Τέλος η παραγωγή αυτοκινήτων diesel από τις αρχές του 2024

Η Volvo Cars ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα τερματίσει την παραγωγή των εναπομεινάντων μοντέλων diesel μέχρι τις αρχές του 2024, καθώς οδεύει προς την κατεύθυνση της κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

"Σε λίγους μήνες από τώρα, θα έχει κατασκευαστεί το τελευταίο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο Volvo, καθιστώντας τη Volvo Cars μία από τις πρώτες παραδοσιακές κατασκευάστριες αυτοκινήτων που θα έχουν πραγματοποιήσει αυτό το βήμα", ανέφερε η σουηδική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η Volvo, που ανήκει κατά πλειοψηφία στην κινεζική Geely, έχει δεσμευτεί να περάσει πλήρως στην ηλεκτροκίνηση έως το 2030.

Ενώ η πλειονότητα των αυτοκινήτων που πουλούσε η Volvo στην Ευρώπη ήταν ντίζελ μόλις το 2019, το 2022 αποτελούσαν μόλις το 8,9% των πωλήσεων της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τον Αύγουστο το 33% των πωλήσεων της Volvo ήταν πλήρως ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσα από τα υπόλοιπα μοντέλα που αποτελούσαν το 67% με κινητήρα εσωτερικής καύσης ήταν ντίζελ και πόσα λειτουργούσαν με βενζίνη.

Οι πωλήσεις μοντέλων ντίζελ έχουν μειωθεί ραγδαία στην Ευρώπη μετά το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της Volkswagen και οι αυτοκινητοβιομηχανίες μειώνουν σταδιακά τον αριθμό των διαθέσιμων μοντέλων ντίζελ.

Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 50% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2015, αλλά αντιστοιχούσαν σε λίγο περισσότερο από το 14% των πωλήσεων τον Ιούλιο του 2023.

Δειτε Επισης

Τερματίζει τη συμφωνία αδειοδότησης με τη ρωσική θυγατρική της η Carlsberg
Μείωση τιμών τροφίμων στη Βρετανία για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια
Τουρκία: Πιάνει τόπο η στροφή 180 μοιρών στην οικονομική πολιτική του Ερντογάν
Βρετανία: Επενδύσεις ύψους 96 δισ. λιρών από εταιρείες ύδρευσης
Ελλάδα: Στη Βουλή σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2024
Goldman Sachs: «Ανθεί» η ζήτηση της Κίνας για πετρέλαιο και χαλκό
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους για 45 μέρες
Ιταλία: Στοχεύει σε περίπου 21 δισ. μέσω πώλησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων
Credit Suisse: Αναμένει ζημιά $1,6 δισ. το γ' τρίμηνο από αναταξινόμηση δανείων
Καλιφόρνια: Κατώτατο ωρομίσθιο 20 δολ. σε εστιατόρια ταχείας εξυπηρέτησης