Powered by

Volvo: Τέλος η παραγωγή αυτοκινήτων diesel από τις αρχές του 2024

Η Volvo Cars ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα τερματίσει την παραγωγή των εναπομεινάντων μοντέλων diesel μέχρι τις αρχές του 2024, καθώς οδεύει προς την κατεύθυνση της κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

"Σε λίγους μήνες από τώρα, θα έχει κατασκευαστεί το τελευταίο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο Volvo, καθιστώντας τη Volvo Cars μία από τις πρώτες παραδοσιακές κατασκευάστριες αυτοκινήτων που θα έχουν πραγματοποιήσει αυτό το βήμα", ανέφερε η σουηδική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η Volvo, που ανήκει κατά πλειοψηφία στην κινεζική Geely, έχει δεσμευτεί να περάσει πλήρως στην ηλεκτροκίνηση έως το 2030.

Ενώ η πλειονότητα των αυτοκινήτων που πουλούσε η Volvo στην Ευρώπη ήταν ντίζελ μόλις το 2019, το 2022 αποτελούσαν μόλις το 8,9% των πωλήσεων της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τον Αύγουστο το 33% των πωλήσεων της Volvo ήταν πλήρως ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσα από τα υπόλοιπα μοντέλα που αποτελούσαν το 67% με κινητήρα εσωτερικής καύσης ήταν ντίζελ και πόσα λειτουργούσαν με βενζίνη.

Οι πωλήσεις μοντέλων ντίζελ έχουν μειωθεί ραγδαία στην Ευρώπη μετά το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της Volkswagen και οι αυτοκινητοβιομηχανίες μειώνουν σταδιακά τον αριθμό των διαθέσιμων μοντέλων ντίζελ.

Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 50% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2015, αλλά αντιστοιχούσαν σε λίγο περισσότερο από το 14% των πωλήσεων τον Ιούλιο του 2023.

Δειτε Επισης

ΗΠΑ-Κίνα: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία της Γενεύης που αλλάζει τα δεδομένα στο παγκόσμιο εμπόριο
Προς αποκλιμάκωση η εμπορική ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου-Τι συμφώνησαν ΗΠΑ και Κίνα
Δασμοί Τραμπ: Η εμπορική αβεβαιότητα πάγωσε παγκοσμίως τις εξαγορές και συγχωνεύσεις
Βρετανία: Σχεδιάζει να περιορίσει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους
Ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας ο Μπέσεντ...Αναμένονται οι λεπτομέρειες
Ικανοποιημένος ο Τραμπ-«Μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα για τους δάσμους»
Λευκός Οίκος: Δεν θα μειωθούν μονομερώς οι δασμοί στην Κίνα στο 80%
Επενδύει 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει τον στόλο η IAG–Παρήγγειλε 71 αεροσκάφη
Delta και Korean Air αγοράζουν το 25% της WestJet έναντι $550 εκατ.
Τραμπ: Μειώνει τους δασμούς στη Κίνα στο 80% ενόψει των εμπορικών συνομιλιών