Ευελπιστούν σε καλύτερο Σεπτέμβρη τα κέντρα αναψυχής

Στο 80% κυμαίνεται η επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής στις παραλιακές πόλεις κατά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου Νεόφυτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως μετά το τέλος των διακοπών των Κυπρίων οι επιχειρηματίες των κέντρων αναψυχής ευελπιστούν σε ένα καλύτερο Σεπτέμβρη. Μετά την 1η εβδομάδα του Σεπτέμβρη συνέχισε, τα πράγματα είναι καλύτερα στην επισιτιστική βιομηχανία και η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής αγγίζει μέσο όρο το 80%.

Υπάρχει καλή επισκεψιμότητα στις παραλιακές πόλεις και γενικά ο κόσμος διακινείται, συνέχισε. Μείωση στην παρούσα περίοδο παρατηρείται στις ορεινές περιοχές, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου η κατάσταση θα διαφοροποιηθεί, συμπλήρωσε.

Ο κ. Θρασυβούλου αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επισιτιστική βιομηχανία ανέφερε πως τα κέντρα αναψυχής βρίσκονται σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», διότι έχουν, όπως εξήγησε, να αντιμετωπίσουν τα θέματα απασχόλησης, εργατικού δυναμικού ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις.

Δυστυχώς, σημείωσε, στις εποχιακές πόλεις οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής είναι υποχρεωμένοι να εργοδοτούν υπαλλήλους ολόχρονα για να τους απασχολούν μόνο για  έξι μήνες. Πρόκειται για μεγάλα προβλήματα, είπε ανακοινώνοντας πως η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, αναμένει να εισέλθουν σε τροχιά επίλυσης τα θέματα που την απασχολούν διαφορετικά «θα εξεγερθεί», κατά την έκφραση του.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια των υλικών πρώτης ανάγκης ο πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Νεόφυτος Θρασυβούλου, είπε πως οι τιμές των κέντρων αναψυχής είναι συγκρατημένες. Ωστόσο με την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος και των προϊόντων οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να ανεβάσουν τις τιμές, είπε.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα να βρεθεί μια λύση, σημειώνοντας πως η φετινή ήταν μια δύσκολη χρονιά με τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων, σημειώνοντας πως με όλες αυτές τις αυξήσεις είναι πολύ δύσκολο οι τιμές των κέντρων αναψυχής να παραμένουν συγκρατημένες.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Η γαλλική αγορά μεγάλωσε τα τελευταία χρόνια για την Κύπρο
Νέο Caffè Nero στο Πάρκο Ακαδημίας: Διάλειμμα από την πόλη
Η κλιματική αλλαγή θα αλλάξει ριζικά τον τουρισμό-Οι νέες τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν
Πάνε για να σπάσουν το φράγμα του 2019 τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023
Φέρνει χρήμα ο τουρισμός... Αυξημένα τα έσοδα κατά τους πρώτους επτά μήνες
Cyprus Airways: Για τεχνικούς λόγους η καθυστέρηση πτήσης από Γαλλία
Coffee Berry: Ενισχύουν το πολυδιάστατο έργο του Οργανισμού «Γκολ στη Ζωή»
Νέος πρόεδρος και μέλος στο Δ.Σ. της Cyprus Airways
Το παλιό αρχοντικό στο κέντρο της Λεμεσού που μετατράπηκε σε boutique hotel (pics)
Άσκηση στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου Λάρνακας-Η έκκληση προς το κοινό