Ν. Νικολαΐδης: Η Λεμεσός μπορεί να γίνει η πόλη του ποδηλάτου

Τη σημασία του ποδηλάτου τόνισε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, εκφράζοντας την προσδοκία, η Λεμεσός να γίνει «η πόλη του ποδηλάτου», με αφορμή τον στον Deloitte Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού 10Km, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, εκατοντάδες ποδηλάτες συμμετείχαν στον ποδηλατικό γύρο, ο οποίος περιλαμβάνεται στο καλεντάρι των «ΟΠΑΠ Λεμεσίων» και στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Η εκκίνηση δόθηκε στις 9 το πρωί από το χώρο στάθμευσης Εναερίου, με τη συμμετοχή ποδηλατικών ομάδων/ομιλίων και αθλητικών σωματείων.

Δίνοντας την εκκίνηση της μεγαλύτερης ποδηλατικής πορείας, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι «η Λεμεσός μπορεί να γίνει η πόλη του ποδηλάτου» και σημείωσε πως το ποδήλατο δεν είναι απλά τρόπος ζωής, αλλά συμβάλλει παράλληλα στη μείωση των καυσαερίων και την υλοποίηση του στόχου για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2030.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανακοίνωσε δύο σημαντικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που αφορούν στην κατασκευή νέων ποδηλατοδρόμων και ποδηλατοδιαδρομών 35 χιλιομέτρων, στο κέντρο της πόλης και πέραν της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και στην ανακήρυξη της περιοχής κάτω από τη οδό Γλάδστωνος σε ζώνη 30 χιλιομέτρων, με προτεραιότητα στους ποδηλάτες.

Δειτε Επισης

Σε λειτουργία η Ακαδημία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων «Professional Skills Academy»
Ανοίγει ξανά μετά από δέκα χρόνια τις πύλες του το Δασικό Κολλέγιο... Το πρόγραμμα που θα προσφέρει
Finvasia: Υγειονομική περίθαλψη με... γιατρικό την καινοτομία-Πώς ένας ινδικός όμιλος στην Κύπρο αλλάζει τον τομέα της υγείας
Εικονικός Μαραθώνιος Πάφου: Τα έργα Πολιτικής Συνοχής όπως δεν τα έχετε ξαναδεί
5η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023: Η Philip Morris International επιδεικνύει σαφή πρόοδο προς την επίτευξη του σκοπού της
Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία
Ετήσια αύξηση κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες, μείωση στις μεταφορές το πρώτο τρίμηνο
Η Purpose Communications γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα Δημοσίων Σχέσεων 2024»
Το AUB Mediterraneo δέχεται φοιτητές με απολυτήριο των Δημοσίων Λυκείων της Κύπρου
Πετρολίνα: Προσφορά ζωής μέσω αιμοδοσίας εις μνήμη Δημήτρη Λευκαρίτη