Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

KEBE: Συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων-Ποιος ο στόχος

Με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων στην εργασία και στην επιχειρηματικότητα, το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), ανακοινώνουν την έναρξη της μεταξύ τους συνεργασίας, η οποία συνίσταται στην ανάληψη των ακόλουθων σημαντικών δράσεων, το αμέσως επόμενο διάστημα:

  1. Δημιουργία Ομάδας Εργασίας για την Ισότητα των Φύλων με εκπροσώπους από το Γραφείο Επιτρόπου και επιχειρηματικά μέλη του ΚΕΒΕ, με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο.
  2. Κωδικοποίηση των προκλήσεων και εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αναφορικά με τη συμμετοχή τους στα Διοικητικά Συμβούλια Οργανισμών και των επιχειρήσεων και την πρόσβαση σε ηγετικές θέσεις. Στη βάση της ανάλυσης που θα διενεργηθεί, θα σχεδιαστούν πρακτικές δράσεις με στόχο την άρση αυτών των εμποδίων.
  3. Συνεργασία με επιχειρήσεις για την ισότητα της αμοιβής. Προβλέπεται συνεργασία με 10 επιχειρήσεις, μέλη του ΚΕΒΕ, που απασχολούν 50-150 εργαζομένους/ες. Στόχος είναι να δημιουργηθούν ετήσια πλάνα δράσης για την προώθηση της ισότητας στις επιχειρήσεις και διερευνηθεί το ενδεχόμενο χάσματος αμοιβής, οριζόντιου και κάθετου με στόχο την περεταίρω μείωση του

Στο πιο πάνω πλαίσιο, το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και το ΚΕΒΕ θα προχωρήσουν στην επισημοποίηση της σημαντικής αυτής συνεργασίας με την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης.

Δειτε Επισης

Ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης της ΕΥ προς την Κύπρο-Ενισχύει την παρουσία της
DP World Limassol: Συμβάλλει δραστικά στην παροχή ενεργειακών λύσεων στο λιμάνι Λεμεσού
Smart Parking App από τον Δήμο Λευκωσίας
Europa Donna Κύπρου: Στις 7 Οκτωβρίου η 19η πορεία με τις Ροζ Φιγούρες
4o Cyprus Forum: Με φόντο τη Διαφάνεια
ΙΚυ: Πέντε χρόνια από τη δημιουργία έδρας Α. Γ. Λεβέντη
SensiPro και ArgoSmart ενώνουν δυνάμεις
Στην τελική ευθεία τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής: Η Επιτροπή μίλησε!
Το απόρρητο δεδομένων εν μέσω κυβερνοπολέμου
Πλούσια θεματολογία και διεθνούς εμβέλειας ειδικοί στο 6ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού