powered by

Ανθή Εξαδάκτυλου: Θα εξεταστεί η ένταξη των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων στο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης»

«Η εκποίηση πρέπει να είναι το έσχατο μέτρο» σημείωσε, με έμφαση, η Προέδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Προέδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου, στη συνάντηση που είχε σήμερα η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού με τον Σύνδεσμο Εταιριών Εξαγοράς Πιστώσεων (ΣΕΔΠ).

Μεταφέροντας τις απόψεις του Δημοκρατικού Συναγερμού στον ΣΕΔΠ, η κ. Δημητρίου επεσήμανε ότι «είναι δεδομένη η αντίδραση που υπάρχει σε ορισμένες περιπτώσεις, μετά από παράπονα που έχουμε λάβει από δανειολήπτες, για τον τρόπο διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων».

Υπέδειξε παράλληλα ότι πρέπει να εξαντλούνται όλα τα περιθώρια για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, όταν πρόκειται για συνεργάσιμους δανειολήπτες, ενώ επιτακτικά έθεσε και το θέμα της συγκράτησης των επιτοκίων. «Ώστε να μπορούν να τηρηθούν οι όροι των αναδιαρθρωμένων δανείων καθώς και να είναι εφικτή η εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων».

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τόνισε, θα στηρίξει κάθε μέτρο προς όφελος των δανειοληπτών, χωρίς να διαταράσσεται βεβαίως η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. «Αυτό ας ληφθεί σοβαρά υπόψη τόσο από τις τράπεζες όσο και τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων».

Από την πλευρά της η κ. Ανθή Εξαδάκτυλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων τόνισε μεταξύ άλλων ότι τέθηκαν επί τάπητος εισηγήσεις για τα όσα έθεσε η Πρόεδρος και τα μέλη της ηγεσίας του ΔΗΣΥ και εξέφρασε τη δέσμευση του Συνδέσμου όπως εξεταστούν τα παράπονα που λαμβάνονται από δανειολήπτες.

Όπως πρόσθεσε, το ζήτημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων είναι καίριο και χρήζει επίλυσης, ενώ θα εξεταστούν οι προτάσεις που βρίσκονται στο προσκήνιο και αφορούν στην ένταξη των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων στο σχέδιο Ενοίκιο Έναντι Δόσης, αλλά και στη συγκράτηση των επιτοκίων σε αναδιαρθρωμένες υποθέσεις.

Την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ πλαισίωναν στη συνάντηση ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, οι Αντιπρόεδροι κ. Σάβια Ορφανίδου, κ. Γιώργος Κάρουλλας και κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Τορναρίτης και ο Εκπρόσωπος Τύπου κ. Ονούφριος Κουλλάς.

Δειτε Επισης

Στον δρόμο προς την τελευταία διαδοχική μείωση των επιτοκίων κατά 0,25 της μονάδας τον Ιούνιο η ΕΚΤ
Τράπεζα Κύπρου: Επανεκλογή Αράπογλου στην προεδρία και Grobler στην αντιπροεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου
Έρχονται αλλαγές στους κανόνες για τις τράπεζες-Η πρόταση της ΕΚΤ
Π. Νικολάου: Ανοιχτή σε μη οργανικές ευκαιρίες που μπορεί να επιταχύνουν την οργανική ανάπτυξη η Τρ. Κύπρου
Τ. Αράπογλου: Αύξηση ποσοστού διανομής κερδών στους μετόχους, προγράμματα επιβράβευσης του προσωπικού
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου-Άμεσο όφελος για 12.000 δανειολήπτες
Ενδυναμώνεται η διοίκηση της Alpha Bank-Οι τρεις στρατηγικές προσθήκες και οι θέσεις που αναλαμβάνουν
Ξεπέρασε τα $10 δις η κεφαλαιοποίηση της Freedom Holding Corp. μετά το ιστορικό ρεκόρ στην τιμή της μετοχής της
Τρ. Κύπρου: Παροχή κινήτρων στους υπαλλήλους με δωρέαν διάθεση μετοχών σε στελέχη της γενικής διεύθυνσης
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε άλλες 301.056 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών