Οριακά κέρδη στο ΧΑΚ

Με οριακή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 131,47 μονάδες παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 0,11%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε κέρδη 0,13%, κλείνοντας στις 79,81 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις € 180.938.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν τα Ξενοδοχεία με άνοδο 1,18% και ακολούθησε η Κύρια Αγορά με άνοδο 0,55%. Η Εναλλακτική Αγορά έκλεισε με πτώση 0,66%, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Επενδυτικές.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €101.668 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €2,90), της ΚΕΟ με €25.592 (πτώση 4,14% - τιμή κλεισίματος €1,62), της Atlantic Insurance με €16.650 (άνοδος 1,21% - τιμή κλεισίματος €1,67), της Salamis Tours με €7.480 (πτώση 3,61% - τιμή κλεισίματος €3,74) και της Louis PLC με €5.693 (άνοδος 6,99% - τιμή κλεισίματος €0,07).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, έξι κινήθηκαν ανοδικά, τρεις πτωτικά και έξι παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 74.

Εξάλλου το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), σε συνέχεια της έκδοσης και δημοσιοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της εταιρείας Meditrina Cyprus Plc (ΝΕΑ Αγορά) για το έτος που έληξε στις 31/12/2022, αποφάσισε σύμφωνα με την παράγραφο 2.2.7 της ΚΔΠ 379/2014 να αφαιρέσει από τους τίτλους της εν λόγω εταιρείας, τη σήμανση (Σ) από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών του ΧΑΚ, εφόσον ο λόγος που οδήγησε στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες της, έχει εκλείψει. Η πιο πάνω απόφαση του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023.

Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ζητήσει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς βάσει των προβλεπόμενων στη Νομοθεσία του, για διαγραφή των τίτλων της εταιρείας Ch. Charilaou Group Plc από τη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου. Το Συμβούλιο έχει λάβει αυτήν την απόφαση, για το λόγο ότι έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς επί των τίτλων της εν λόγω εταιρείας και δεν τηρούνται σημαντικές συνεχείς υποχρεώσεις της, έτσι ώστε να τίθενται σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών.

Επικύρωσε επίσης, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για συνέχιση αναστολής της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας C.O. Opportunity Energy Public Company Ltd ως είχε ανακοινωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης θα έχει διάρκεια 2 μηνών (δηλαδή μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2023) ή νωρίτερα εάν η εταιρεία συμμορφωθεί με τις εκκρεμείς συνεχείς της υποχρεώσεις, ως έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Ανακοίνωσε ακόμα τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Global Digital Services Plc (Ν.Ε.Α. Αγορά), για επιπλέον δύο  μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου 2023.

Δειτε Επισης

Οι πέντε κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία και το βασικό σενάριο που θα μπορούσαν να επηρεάσουν
Θλίψη... Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο επιχειρηματίας Ντίνος Ιορδάνου-Η επιχειρηματική του πορεία
Με ευρωπαϊκά ταμεία, κρατικά κονδύλια και ιδιωτικά κεφάλαια, επενδύσεις πέραν των €3 δισ. για την πράσινη μετάβαση
Οι σκέψεις του Υπ. Οικονομικών... Προς έξοδο στις αγορές μετά τις αναβαθμίσεις, στόχος ένα δεκαετές ομόλογο
Σκιαγραφώντας το οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων στην Κύπρο-Στο τοπ 50 παγκοσμίως
Μάκης Κεραυνός: Υπεύθυνη αντιμετώπιση ανάπτυξης, απασχόλησης και δημόσιων οικονομικών
Υπουργείο Οικονομικών: Αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ανισορροπιών, ενίσχυση των κυπριακών τραπεζών
Ν. Χριστοδουλίδης: Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές και ξένες επενδύσεις απαραίτητα συστατικά για διατήρηση της ανάπτυξης
Standard and Poor's: Δημοσιονομικά που υπερτερούν, ενισχυμένο το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου
Στο GOLD Ιουνίου: Η ανάπτυξη της Λεμεσού σε ένα δυναμικό τεχνολογικό και επιχειρηματικό κέντρο