powered by

Διαψεύδει φήμες και βάζει τέλος στα σενάρια για εξαγορά της η Ancoria Bank

Η Ancoria Bank, σε ανακοίνωσή της, δηλώνει υπεύθυνα-όπως τονίζει- ότι δεν έχει δεχθεί καμία πρόταση, ούτε βρίσκεται σε οποιεσδήποτε συζητήσεις για εξαγορά της από άλλο τραπεζικό ίδρυμα.

Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της, από τις βασικές αρχές της Ancoria Bank και μέρος της φιλοσοφίας της είναι η διαφάνεια και η ειλικρίνεια προς τους πελάτες της, υφιστάμενους και δυνητικούς.

Γι’ αυτό και τονίζεται ιδιαίτερα ότι οι φήμες αυτές δεν ευσταθούν, βάζοντας τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο.

Σε δήλωσή του ο κ. Γιάννης Λοΐζου, CEO της Ancoria Bank, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Οι φήμες για πιθανή εξαγορά της Ancoria Bank από άλλο τραπεζικό ίδρυμα είναι ανυπόστατες. Η τράπεζά μας συνεχίζει την πορεία της αυτόνομα και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει αυτό.

Με κερδοφορία πέραν των €4,3 εκατομμυρίων για το πρώτο εξάμηνο του 2023, κεφαλαιακή επάρκεια πέραν του 21% και ίσως τον πιο χαμηλό δείκτη μη-εξυπηρετούμενων δανείων στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, η Αncoria Bank δεν έχει διάθεση να εξετάσει οποιαδήποτε πρόταση εξαγοράς από άλλο τραπεζικό ίδρυμα».

Δειτε Επισης

Χρ. Πατσαλίδης: Σημαντική ανθεκτικότητα για την οικονομία, αξιοσημείωτη η πρόοδος του τραπεζικού τομέα
Διαγραφή ομολόγων της Astrobank από το ΧΑΚ λόγω πρόωρης εξαγοράς
Το επικρατέστερο σενάριο...Αφήνει σταθερά μετά από οκτώ μειώσεις τα επιτόκια την Πέμπτη η ΕΚΤ
CFA Society Cyprus: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κουρούγιαννη-Η κοινή δήλωση των μελών
Η ΕΚΤ ίσως τερματίσει το QE τον Δεκέμβριο και όχι τον Σεπτέμβριο-Πώς θα αντιδράσουν οι αγορές
Νέες προθεσμιακές καταθέσεις από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου)-Η διάρκεια και το επιτόκια
Θωρακισμένο το χρηματοοικονομικό σύστημα, αλλά απαιτείται εγρήγορση-Παραμένει ανθεκτική η κυπριακή οικονομία
Οριακή μείωση στο δείκτη ΜΕΧ και αύξηση κάλυψης με προβλέψεις στο τέλος Μαρτίου
Μειωμένη κατά €82 εκατ. η κερδοφορία των τραπεζών το πρώτο τρίμηνο-Αυξημένα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία
Διαγωνισμός σχεδίου της ΕΚΤ για μελλοντικά τραπεζογραμμάτια ευρώ...Τα πιθανά θέματα και σε ποιους απευθύνεται