Powered by

Λουκέτο στα καταστήματα της βρετανικής αλυσίδας Wilko μέχρι τον Οκτώβριο

Οι διαχειριστές της βρετανικής αλυσίδας λιανικού εμπορίου οικιακών ειδών Wilko σχεδιάζουν να κλείσουν όλα τα καταστήματά της, κάτι που σημαίνει ότι θα απολυθούν άλλοι 9.100 εργαζόμενοι.

Η διαχειρίστρια εταιρεία PwC ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα κλείσουν στις αρχές Οκτωβρίου. «Παρά τις εντατικές προσπάθειες, έγινε σαφές ότι δεν μπορεί να διασωθεί κανένα τμήμα των επιχειρήσεων της Wilko», πρόσθεσε.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πιθανούς αγοραστές των διαφόρων τμημάτων της επιχείρησης και αισιοδοξούμε ότι θα ολοκληρώσουμε τις αγοραπωλησίες εντός των επομένων ημερών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η βρετανική αλυσίδα τέθηκε σε επιτροπεία τον Αύγουστο, μια μορφή προστασίας από τους πιστωτές της. Η εταιρεία λιανικής, η οποία πουλάει τα πάντα, από σιδηρικά μέχρι προϊόντα καθαρισμού και παιχνίδια, διαθέτει περίπου 400 καταστήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ετήσιο τζίρο 1,2 δισεκ. στερλινών.

Η επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε το 1930 από ένα και μόνο κατάστημα στο Λέστερ της κεντρικής Αγγλίας, είναι το πρώτο μείζον θύμα του λιανεμπορίου εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η βρετανική οικονομία, η οποία από το Δεκέμβριο του 2021 έχει πληγεί από 14 διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων.

Δειτε Επισης

Νέες απώλειες για τον χρυσό μετά το δικαστικό μπλόκο στους δασμούς Τραμπ-Στα $3.264,15 η ουγγιά
Ηνωμένο Βασίλειο: Τη μεγαλύτερη πτώση από το 2023 κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών
Fed: Αυξημένο ρίσκο για άνοδο πληθωρισμού και ανεργίας υπό την πίεση των δασμών
Προς σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε.-ΗΑΕ… Πότε αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις
Μπλόκο στους δασμούς Τραμπ βάζει εμπορικό δικαστήριο-«Υπερέβη την εξουσία του»
Σε ανοδική τροχιά ο χρυσός-Στα $3.309 η ουγγιά
Αγώνας δρόμου ΗΠΑ και Ε.Ε. για κατάληξη σε εμπορική συμφωνία-Πότε εκπνέει η περίοδος ανακωχής
Δασμοί Τραμπ: Πόσα έχουν μπει μέχρι στιγμής στο ταμείο των ΗΠΑ
Τραμπ: Θετική η ανταπόκριση της Ε.Ε.-Ώρα να ανοίξουν τις αγορές τους στο αμερικανικό εμπόριο
Λαγκάρντ: «Φρικτές» οι δηλώσεις Τραμπ για την Ε.Ε.