Φορολογική ευκολία: Η καινοτομία του TaxApp.cy

Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής φορολογικής δήλωσης για το 2022 έχει ξεκινήσει και πολλοί από εμάς, ιδιαίτερα μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές και την επάνοδο στην καθημερινότητα, αισθανόμαστε το βάρος αυτής της διαδικασίας.

Ο χρόνος πιέζει, αφού το Τμήμα Φορολογίας της Κυπριακής Δημοκρατίας καθόρισε ως καταληκτική ημερομηνία την 2α Οκτωβρίου 2023. Ωστόσο, για όλα υπάρχουν λύσεις, που σε αυτή την περίπτωση έχει το όνομα TaxApp.cy. Πρόκειται για μια καινοτόμα λύση που απλοποιεί τη διαδικασία και κάνει την φορολογία πιο ενδιαφέρουσα και προσβάσιμη!

Κάθε χρόνο, πολίτες που εργάζονται στην Κύπρο οφείλουν να υποβάλουν φορολογική δήλωση, και οι προϋποθέσεις για αυτό είναι σαφείς.

Όσοι έχουν μικτό εισόδημα (δηλ. πριν την αφαίρεση του φόρου) άνω των €19,500 για το φορολογικό έτος 2022, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δήλωση. Σημειώνεται πως τα δεδομένα αναμένετε να διαφοροποιηθούν για τις δηλώσεις του 2024 καθώς το πιο πιθανό είναι να τεθεί σε εφαρμογή η σχετικά πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας, που θα καθιστά υποχρεωτική την υποβολή φορολογικής δήλωσης από όλους τους πολίτες (εξαιρουμένων συγκεκριμένων ομάδων), ανεξαρτήτως του ποσού εισοδήματός τους.

Εδώ είναι όπου το TaxApp.cy ξεχωρίζει

Ανεξαρτήτως της γνώσης σας στα φορολογικά θέματα ή της εμπειρίας σας με τους υπολογιστές, αυτή η έξυπνη εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να συμπληρώσετε και να υποβάλετε τη δήλωσή σας με ευκολία και άνεση.

Το TaxApp.cy λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ εσάς και της κυβερνητικής ιστοσελίδας TAXISnet. Χρησιμοποιώντας ένα απλό ερωτηματολόγιο και δεδομένα από τις απαντήσεις σας, το TaxApp συμπληρώνει τη φορολογική δήλωση και υπολογίζει τον πληρωτέο φόρο (εάν υπάρχει). Επιπλέον, προσφέρει ασφάλεια, αφού επαγγελματίες φορολογικοί σύμβουλοι ελέγχουν τη δήλωση προτού υποβληθεί στο TAXISnet, εξασφαλίζοντας την ορθότητά της.

1

Όταν χρησιμοποιείτε το TaxApp.cy, δεν είστε μόνοι σας. Λαμβάνετε βοήθεια και καθοδήγηση σε κάθε βήμα της διαδικασίας, ενώ πολλά από τα στοιχεία σας υποβάλλονται μόνο μία φορά, διευκολύνοντας την υποβολή της επόμενης φορολογικής χρονιάς.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου, Συνιδρυτής και Διευθύνοντας Σύμβουλος του TaxApp.cy, επισημαίνει ότι το TaxApp.cy απευθύνετε σε φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως γνώσης φορολογικών θεμάτων και εμπειρίας σε θέματα υπολογιστών. Σημειώνεται ότι κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της πλατφόρμας, έχει κερδίσει την εντυπωσιακή υποστήριξη του κοινού, με πάνω από τέσσερις χιλιάδες χρήστες, πολλοί από τους οποίους είναι νέοι Κύπριοι και ξένοι που ζουν στη χώρα μας.

Όσον αφορά την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, αυτό αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του TaxApp.cy. Τόσο ο ιστότοπος, όσο και η εφαρμογή χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένες συνδέσεις (SSL) και τείχος προστασίας (firewall) για να διασφαλίσουν ότι τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ασφαλή. Επιπλέον, η πλατφόρμα TaxApp συμμορφώνεται πλήρως με όλους τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων "GDPR" και υπόκειται σε επιτήρηση από τον ΣΕΛΚ (Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου).

Διευρύνοντας τα οφέλη του TaxApp.cy:

Εκτός από τα βασικά του χαρακτηριστικά, το TaxApp.cy προσφέρει μια σειρά από επιπλέον οφέλη που το καθιστούν το απόλυτο εργαλείο για τη διαχείριση των φόρων σας στην Κύπρο:

  • Εκπαίδευση και Ενδυνάμωση: Το TaxApp.cy δεν είναι απλώς ένα εργαλείο υποβολής φορολογικής δήλωσης, είναι επίσης ένα εκπαιδευτικό εργαλείο. Καθώς προχωράτε στη διαδικασία, θα αποκτήσετε καλύτερη κατανόηση των φορολογικών κανονισμών της Κύπρου, πράγμα που μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τον οικονομικό σας σχεδιασμό.
  • Πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε: Καθώς το TaxApp.cy είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε από οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Είτε βρίσκεστε στο σπίτι, είτε στο εξωτερικό, η διαχείριση της φορολογίας σας στην Κύπρο δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη.
  • Εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων: Δεν χρειάζεται πλέον να κλείνετε ραντεβού και να αφιερώνετε χρόνο σε συναντήσεις με φορολογικούς συμβούλους ή λογιστές. Το TaxApp.cy απλοποιεί τη διαδικασία, εξοικονομώντας σας και χρόνο και χρήμα. Επιπλέον, είναι διαθέσιμο σε προσιτή τιμή.
  • Προσαρμογή στο Μέλλον: Με την πιθανότητα υποχρεωτικής υποβολής φορολογικών δηλώσεων για όλους τους φορολογούμενους στον ορίζοντα, η χρήση του TaxApp.cy είναι εξαιρετικός τρόπος να ετοιμαστείτε για τις επερχόμενες αλλαγές. Σας εξασφαλίζει ότι θα είστε καλά εξοπλισμένοι για τη διαχείριση των εξελισσόμενων φορολογικών κανονισμών, αλλά και να μεταφέρεται τη γνώση σε φίλους και συγγενείς σας που θα υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση.

Το TaxApp.cy αντιπροσωπεύει μια επανάσταση για όσους ασχολούνται με τις φορολογικές δηλώσεις στην Κύπρο. Απλοποιεί τη διαδικασία και προσφέρει ασφάλεια μέσω των μέτρων προστασίας που έχει διαμορφώσει. Καθώς πλησιάζει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2022, αφήστε το TaxApp.cy να σας βοηθήσει και να σας εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια.

2

Δειτε Επισης

Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Απεικονιστικών Κέντρων Ιατρικής
Και με βούλα Υπουργικού, γενικός διευθυντής του ΟΑΥ ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου
To Waste Wisely Cyprus πάει Fork Food Market παρέα με το Zero Waste Project Quasimodo
MSPA Europe/Africa Conference: Σε εξέλιξη το συνέδριο για το mystery shopping στη Λεμεσό
International Compliance Forum: Επιστροφή τον προσεχή Οκτώβριο
Η Πολυκλινική Υγεία διοργανώνει για 5η χρονιά τον Θαλάσσιο Μαραθώνιο για στήριξη του Αντικαρκινικού
Το Cyprus Professional Services Conference ανέδειξε την Κύπρο ως διεθνές business hub
Krypto: Συμμετέχει και στηρίζει ως Bronze Partner το Reflect Festival
Οι εκδηλώσεις της ΚΟΕ σε συνεργασία με τους συνεργάτες-χορηγούς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων
Επαγγελματικές υπηρεσίες: Η νέα γενιά ως εργοδότης και τα επιχειρηματικά μοντέλα που προκρίνει