Powered by

Σ.Αραβία και Ισραήλ χαιρετίζουν τον εμπορικό διάδρομο Ινδίας-Μ.Ανατολής-Ευρώπης

Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Μωχάμαντ Μπιντ Σαλμάν, επιβεβαίωσε με δήλωσή του στο πλαίσιο της διάσκεψης των G20 στο Νέο Δελχί την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης για την κατασκευή εμπορικού διαδρόμου που θα συνδέει την Ινδία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Ενθουσιώδεις είναι και οι αντιδράσεις εκ μέρους του Ισραήλ για αυτήν την πρωτοβουλία, που υποστηρίζει η διακυβέρνηση Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, ο διάδοχος του σαουδαραβικού θρόνου δήλωσε χθες κατά την διάρκεια των εργασιών της διάσκεψης των G20 ότι ο νέος εμπορικός διάδρομος Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης «θα συμβάλει στην ανάπτυξη των υποδομών, που θα περιλαμβάνει σιδηροδρομικές γραμμές, λιμάνια και καλώδια μεταφοράς ηλεκτρισμού, επίγειους και υποθαλάσσιους αγωγούς μεταφοράς υδρογόνου και θα βοηθήσει στην αύξηση των συναλλαγών και του κλάδου παροχής υπηρεσιών». «Το μνημόνιο συνεργασίας στηρίζει την ενίσχυση της καθαρής ενέργειας και η εφαρμογή του θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και μακροχρόνια οφέλη προς όλες τις εμπλεκόμενες χώρες», κατέληξε ο Μωχάμαντ Μπιν Σαλμάν.

Την εξέλιξη χαιρέτισε με ανακοίνωση και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο των ΗΠΑ , Τζο Μπάιντεν, για την πρωτοβουλία του, τόνισε ότι «θα δοθεί εντολή σε όλα τα υπουργεία της ισραηλινής Κυβέρνησης να συμβάλλουν στην πραγμάτωση του υψηλού αυτού οράματος».

«Έδωσα την εντολή στο επιτελείο εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργικού γραφείου να καταστεί επιτελικός κόμβος ούτως ώστε να συντονιστούν όλα τα υπουργεία της κυβέρνησης και να πραγματοποιηθούν επαφές με τις ΗΠΑ και με άλλες χώρες προκειμένου το όραμα αυτό να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ισραηλινός Πρωθυπουργός.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί