Μειώθηκαν οι τιμές στη βιομηχανία τον Ιούλιο

Μειώθηκαν κατά 3% οι τιμές παραγωγού στην Βιομηχανία τον Ιούλιο του 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, ενώ για το επτάμηνο του 2023 (Ιανουάριο – Ιούλιο) οι τιμές καταγράφουν αύξηση 9,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία.

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2023, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία τον Ιούλιο του 2023 έφτασε στις 137,3 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας μείωση 1,0%.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2023, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2023, ο δείκτης παρέμεινε σταθερός στον τομέα των μεταλλείων και λατομείων, ενώ σημείωσε αύξηση στον τομέα της μεταποίησης κατά 0,1%.

Στους τομείς της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών σημειώθηκε μείωση 3,6% και 1,1% αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις μεταβολές, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, παρατηρείται αύξηση στους τομείς των μεταλλείων και λατομείων (6,7%) και της μεταποίησης (4,0%) και μείωση στους τομείς της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά 17,0% και της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών κατά 7,6%.

Κατά μεταποιητικό κλάδο, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, τον Ιούλιο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκαν αυξήσεις στην παραγωγή άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (8,6%), στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών (7,1%), στην κατασκευή επίπλων, άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες και επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού (5,2%), στην κατασκευή ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (2,9%) και στην κατασκευή χαρτιού και προϊόντων από χαρτί και εκτυπώσεις (2,3%).

Αντίθετα, σημειώθηκε μείωση στην παραγωγή βασικών μετάλλων και κατασκευή μεταλλικών προϊόντων (-6,0%).

Δειτε Επισης

Στο Λονδίνο σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης για προώθηση επενδύσεων
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Με μικρή άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Βιώσιμο μέχρι το 2080 και δεν κινδυνεύει το ΤΚΑ-Θα πρέπει να δημιουργηθεί πραγματικό αποθεματικό
Μεταβατικές διατάξεις για προαγωγές 2024-2025 στο δημόσιο-Η πρόταση νόμου που συζητείται στη Βουλή
FDI screening: Διαφωνίες και δυστοκία συναίνεσης για το πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
14ο Nicosia Economic Congress: Σκιαγράφησε το παρόν και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας (vid)
Συναγερμός και για την οικονομία... Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ο Κεραυνός-Καθησυχαστικές οι διαπιστώσεις