Μειώθηκαν οι τιμές στη βιομηχανία τον Ιούλιο

Μειώθηκαν κατά 3% οι τιμές παραγωγού στην Βιομηχανία τον Ιούλιο του 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, ενώ για το επτάμηνο του 2023 (Ιανουάριο – Ιούλιο) οι τιμές καταγράφουν αύξηση 9,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία.

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2023, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία τον Ιούλιο του 2023 έφτασε στις 137,3 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας μείωση 1,0%.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2023, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2023, ο δείκτης παρέμεινε σταθερός στον τομέα των μεταλλείων και λατομείων, ενώ σημείωσε αύξηση στον τομέα της μεταποίησης κατά 0,1%.

Στους τομείς της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών σημειώθηκε μείωση 3,6% και 1,1% αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις μεταβολές, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, παρατηρείται αύξηση στους τομείς των μεταλλείων και λατομείων (6,7%) και της μεταποίησης (4,0%) και μείωση στους τομείς της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά 17,0% και της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών κατά 7,6%.

Κατά μεταποιητικό κλάδο, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, τον Ιούλιο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκαν αυξήσεις στην παραγωγή άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (8,6%), στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών (7,1%), στην κατασκευή επίπλων, άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες και επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού (5,2%), στην κατασκευή ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (2,9%) και στην κατασκευή χαρτιού και προϊόντων από χαρτί και εκτυπώσεις (2,3%).

Αντίθετα, σημειώθηκε μείωση στην παραγωγή βασικών μετάλλων και κατασκευή μεταλλικών προϊόντων (-6,0%).

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας