Το ΕΤΕΚ χαιρετίζει την προκήρυξη διαγωνισμού για προσεισμικούς ελέγχους

Το ΕΤΕΚ χαιρετίζει την ενέργεια του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων και του Τμήματος Δημοσίων Έργων να προχωρήσουν στην προκήρυξη διαγωνισμού για τη διενέργεια πρωτοβάθμιων προσεισμικών ελέγχων σε κτήρια που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Τμήματος.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντή τόνισε ότι η διενέργεια προσεισμικών ελέγχων σε κτήρια είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση της σεισμικής τους ικανότητας και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για τη θωράκισή τους έναντι σεισμών. Συνεπώς αποτελεί το πρώτο απαραίτητο βήμα για την προστασία των πολιτών και τη συνέχιση της λειτουργίας κρίσιμων υποδομών για την χώρα στην περίπτωση ενός σεισμού. Ταυτόχρονα, ανέφερε ο κ. Κωνσταντή, η διενέργεια προσεισμικών ελέγχων σε κτήρια είναι απαραίτητη για την ιεράρχηση των απαιτούμενων ενεργειών για τη βέλτιστη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου.

«Η ανάγκη λήψης μέτρων για τη θωράκιση του κτηριακού μας αποθέματος έναντι σεισμών καθίσταται πιο επιτακτική εάν αναλογιστούμε πως παρόλο που η Κύπρος βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή, σημαντικός αριθμός κτηρίων της χώρας μας έχει ανεγερθεί πριν από την εφαρμογή του πρώτου αντισεισμικού κώδικα (προ του 1994) ή έχει σχεδιαστεί με λιγότερο απαιτητικές αντισεισμικές πρόνοιες σε σχέση με αυτές που επιβάλλουν οι Ευρωκώδικες σήμερα (βλέπε περίοδο 1994-2011). Συνεπώς, εάν επιθυμούμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις στη χώρα μας, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση της σεισμικής διακινδύνευσης και άρα στην αξιολόγηση της σεισμικής τρωτότητας των κτηρίων αυτών, ξεκινώντας από κτήρια δημόσιας χρήσης και κρίσιμες υποδομές, όπως νοσοκομεία και πυροσβεστικούς σταθμούς», εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ.

Το ΕΤΕΚ καλεί και άλλα Υπουργεία και τμήματα του κράτους να προχωρήσουν στη διενέργεια προσεισμικών ελέγχων και στην αποτίμηση της σεισμικής επάρκειας κτηρίων που εμπίπτουν στην δικαιοδοσία τους.

Δειτε Επισης

Με συμφωνία τριών σημείων, διασφαλίζεται το εργασιακό μέλλον των 69 υπαλλήλων της Kition-Τι προβλέπει
Πράσινο από το Υπουργικό στο οριστικοποιημένο Τοπικό Σχέδιο Κόλπου Χρυσοχούς
Εγκρίθηκαν τα αναθεωρημένα στεγαστικά σχέδια-επιδόματα ορεινών, ακριτικών και μειονεκτικών περιοχών
Η FOX Smart Estate Agency ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με την IQI Global
Με την σφραγίδα του Ομίλου Πανίκκος Λειβαδιώτης παραδόθηκε το έργο «Ria Court 66»
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Απρίλιο-Σε πρώτο πλάνο οικίες και διαμερίσματα
Στη μέση της διελκυστίνδας Kition και κράτους οι εργαζόμενοι…Απολύει με πυρά προς την Κυβέρνηση η εταιρεία
Οικιστικές ευκαιρίες από την Gordian
Pafilia Property Developers: Πρωτοπορεί για σχεδόν μισό αιώνα στον τομέα των ακινήτων στην Κύπρο
Ο τερματισμός της σύμβασης με Kition και γιατί είναι πιο σύνθετα τα πράγματα για το τερματικό-Οι ιδιομορφίες με CPP