powered by

Demetra Holding Plc: Το κέρδος λόγω Ελληνικής το πρώτο εξάμηνο 2023

Υπό το πρίσμα και των εξελίξεων στην Ελληνική Τράπεζα και δη των ανακατάξεων που επιφέρει στη σύνθεση του μετοχικού της κεφαλαίου η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου από την Eurobank Α.Ε. (σ.σ. υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές), η Demetra Holding Plc ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα της για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η Demetra Holding Plc κατέχει το 21,3% της Ελληνικής αποτελώντας σήμερα τον δεύτερο μεγαλομέτοχο της τράπεζας, και του οποίου η στάση που τηρήσει έναντι της δημόσιας πρότασης που υποχρεωτικά θα καταθέσει η Eurobank Α.Ε. με την επισημοποίηση της εξασφάλισης πέραν του 30% στην Ελληνική για απόκτηση του συνόλου των μετοχών της, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, στις 30 Ιουνίου 2023 η Demetra Holding Plc κατείχε συνολικά 88.064.705 μετοχές στην Ελληνική Τράπεζα, που αναλογούν όπως έχει προαναφερθεί στο 21,3% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Η Demetra Holding Plc, σύμφωνα με τα αποτέλεσμα που ανακοίνωσε σήμερα, κατέγραψε για το πρώτο εξάμηνο καθαρό κέρδος μετά τη φορολογία ύψους 36.832.102 ευρώ, σε σχέση με καθαρό κέρδος ύψους 15.817.967 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Το κέρδος προκύπτει κατά κύριο λόγο από τη συμπερίληψη στα αποτελέσματα του Συγκροτήματος του μεριδίου κέρδους που του αναλογεί από τη συμμετοχή του στην Ελληνική Τράπεζα, ύψους 34.176.632, και από το κέρδος που κατέγραψαν οι μετοχικοί τίτλοι στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ύψους 2.728.272 ευρώ.

Πιο κάτω, παρατίθεται η κίνηση της επένδυσης στη συνδεδεμένη εταιρεία Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ κατά τη διάρκεια της περιόδου που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023 και του έτους που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022:

Capture

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε έφεση σε υπόθεση της Marfin...Επικυρώθηκε πρόστιμο €50.000 από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου
Επικύρωση αναστολής διαπραγμάτευσης μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας από Συμβούλιο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες μετοχές αγόρασε στο πλαίσιο αγοράς ιδίων μετοχών
Εισαγωγή 317.817 νέων μετοχών της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑΚ και στο ΧΑ-Πότε αρχίζει η διαπραγμάτευσή τους
Έρχεται νέα μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, αλλά… Τι εκτιμούν οι αναλυτές για τη συνέχεια
Κόλλησε στα γρανάζια της δικαιοσύνης η διαχείριση των ΜΕΔ-Δεν προχωρά η λειτουργία ειδικής δικαιοδοσίας
Τράπεζα Κύπρου: Πότε καταβάλλεται το μέρισμα μικτού ποσού €0.48 ανά συνήθη μετοχή
Πότε θα πραγματοποιηθεί και τα θέματα στην ατζέντα του τακτικού παγκύπριου συνεδρίου της ΕΤΥΚ
Deutsche Bank: Bασικός μοχλός ενίσχυσης της κερδοφορίας της Eurobank η Κύπρος-Eπιβεβαίωση θετικής δυναμικής
Σεντένο (ΕΚΤ): Μειώσεις και κάτω από το ουδέτερο επιτόκιο