Powered by

Σχέδιο για οπτικοακουστική βιομηχανία €25 εκ. από Έφορο Κρατικών Ενισχύσεων

Την απόφαση της σε σχέση με το Μέτρο Ενίσχυσης με τίτλο «Σχέδιο Προώθησης Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας» ημερομηνίας 11 Αυγούστου 2023 δημοσιοποίησε σήμερα η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων Στέλλα Μιχαηλίδου.

Όπως μετέδωσε το ΓΤΠ, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση ο ετήσιος προϋπολογισμός του Μέτρου ανέρχεται στα €25.000.000,00 και θα έχει διάρκεια μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2026 ενώ η αρμόδια αρχή για την εφαρμογή και την υλοποίηση του Μέτρου είναι το Υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος του Μέτρου, όπως σημειώνεται, είναι η προώθηση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας και η προώθηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως χώρας γυρισμάτων, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που υλοποιείται μέσω αναπτυξιακών, οικονομικών και φορολογικών κίνητρων.

Το Μέτρο στοχεύει, επίσης, στην προώθηση της Κύπρου ως χώρας γυρισμάτων οπτικοακουστικών έργων, στην προβολή της ως τουριστικός προορισμός, στην εισροή κεφαλαίων, στην αύξηση των δραστηριοτήτων των εγχώριων επιχειρήσεων παραγωγής οπτικοακουστικών έργων και συνακόλουθα στην αύξηση θέσεων εργασίας στον οπτικοακουστικό τομέα.

Οι μορφές οπτικοακουστικών έργων ή ταινιών που ενδέχεται να είναι συμβατές με το Σχέδιο μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Κινηματογραφικές ταινίες - Ταινίες μεγάλου μήκους
  • Τηλεοπτικές ταινίες (ταινίες δραματουργίας)
  • Τηλεοπτικές σειρές ή μίνι-σειρές
  • Ψηφιακή ή και αναλογική ταινία κινουμένων σχεδίων
  • Δημιουργικό ντοκιμαντέρ

Προγράμματα τύπου ριάλιτι τα οποία έμμεσα ή άμεσα προβάλλουν την Κυπριακή Δημοκρατία και τον πολιτισμό της.

Σημειώνεται ότι η Ενωσιακή Νομική βάση του Μέτρου της πιο πάνω Απόφασης είναι ο Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 651/2014 της Επιτροπής, της 17ης Ιουνίου του 2014, για την κήρυξη ορισμένων κατηγοριών ενισχύσεων ως συμβατών με την εσωτερική αγορά κατ’ εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της Συνθήκης (OJ L 167, 20.6.2023, σ. 1).

Δειτε Επισης

Μικρή άνοδος την Τετάρτη στο ΧΑΚ
Η έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου... Τι ζητούν και τι περιμένουν επιχειρήσεις και επενδυτές από την Κύπρο
Ενώπιον βουλευτών τα προβλήματα φοιτητών-Ανάγκη ενίσχυσης φοιτητικής μέριμνας και αναθεώρησης κριτηρίων
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Από παρΑΤΑση σε… παράτηση-Νέος κύκλος επαφών με ορίζοντα 10 ημερών για κατάληξη ή αδιέξοδο
Στηρίζει το ψηφιακό ευρώ, προτάσσει την διατήρηση της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα η Κύπρος
Γενικό Λογιστήριο: Υποχρέωση για ενημέρωση του συστήματος eProcurement για όλες τις αναθέσεις δημόσιων συμβάσεων
Άνοδος σε όλους τους τομείς του τριτογενούς τομέα για την κυπριακή οικονομία το 2023
Με μικρά κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη
Τα τέσσερα βασικά θέματα στην συνάντηση Αλέξη Βαφεάδη με την Υπουργό Μεταφορών του Ισραήλ